belki ilginizi çeker
  1. · sabahın 5 inde sözlükte takılan çılgın yazar
  2. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · beşiktaş ile fenerbahçe taraftarı arasındaki fark
  2. · itü sözlük hiçbirimiz komiklik yapmıyoruz günü
  3. · ezel
  4. · kurban bayramı vahşeti
  5. · erkekte ses tonu
  6. · 21 kasım 2009 beşiktaş fenerbahçe maçı
  7. · thierry henry
  8. · abdullah öcalan ın zehirlenmesi
  9. · you light up my life

sıcak ekmek kokusu  

1. çiçek kokusu, bebek kokusu, anne kokusu, yağmur kokusu gibi genellikle tüm insanların güzel olduğu konusunda hemfikir oldukları, "renkler ve zevkler tartışılmaz" önermesi kapsamında bulunmayan kokulardandır..

kimilerine çocukluğunun pazar kahvaltılarını, kimilerine parasızlıktan aç kalınan öğrenci evlerine girdiğindeki mütevazi sevinci, kimilerine de sevgiliyle yenen son yemeği hatırlatıverir duyulduğunda..ama herkeste sıcacık bir sevgidir ekmek kokusu..
    (karlar kraliçesi, 16.06.2007 16:04 ~ 16:06)
  2. yagmurdan sonra ki toprak kokusundan sonra en sevdiğim ikinci koku...
    (admine, 16.06.2007 16:06 ~ 16:09)
  3. üzerine tereyağı sürülmesi muhtemel ekmektir , arzuya göre biber ve tuzda olaya eşlik edebilir.
    (ruhani oyun havaları, 16.06.2007 16:10)
  4. önce küçük bir kız çocuğu geldi gözümün önüne, iki katlı bahçeli bir evden çıkmış, hoplaya hoplaya, şarkı söylerek yürüyor. yüzü silik, ama gülümsemesi belirgin, geçiyor yolun karşısına, ekmek fırınına geliyor.
    ''amca, iki tane ekmek alıcam'' diyor ama daha ekmek çıkmamış, sandalyeye oturup bekliyor fırında.
    elinde parasını sıkı sıkı tutuyor, sıkmaktan terlemiş elleri..
    sandalyede bacaklarını sallıyor..
    bakıyorum ki 15 yıl öncesine gitmişim, ve şimdiye geri dönüyorum, bir ekmek fırınının önündeyim.
    bu koku götürmüş beni..
    15 yıl öncesine..
    (kizilotesi, 30.04.2009 20:29)
  5. nah şu anda buram buram burnuma gelen, mis gibi kokudur.
    evin altı fırın. şu sıralarda ekmekler fırından çıkıp kasalara koyuluyordur, 1 saat içerisinde de ekmek arabasına yüklenip deli divane şoförü tarafından bakkallara marketlere dağıtılacaktır. elbettte şu an ki gibi güzel kokmayacaklardır ya neyse.
    bu arada ekmek arabasının şoförü ismail, tam bir çılgınsın ayol.
    (vela, 03.07.2009 05:21 ~ 05:21)
  6. mest edendir.

sucuklu yumurtaya bandıracaksın böyle o buram buram kokan taze, çıtır çıtır, sıcacık ekmeği...

acıktım bak, içim geçti...

gideyim de yatayım.
    (eudaimonist, 03.07.2009 05:27 ~ 05:27)
  7. an itibariyle açlıkla mücadele eden bünyenin midesinde acil durum alarmlarının aktif olmasına sebebiyet veren kokudur.

o değil de yanında bir de çorba olsa nasıl iyi giderdi be!

aç da uyunmuyor ki...
    (ch, 03.07.2009 05:31)
  8. fırından alıp eve gidene kadar dayanamayıp ekmeği bitirmenize neden olabilen kokudur.
    (şekspirin sonesi, 03.07.2009 09:13)
  9. çocukluğumdan anımsadığım , içimi huzurla dolduran , nefis şeylerden biridir.

olgu , unsur gibi laflar kullanmak sıcak ekmek kokusunu anlatmaya yetmez , şey demek daha doğru.hem o zaman çocuktum , çocuk lafıdır şey , şey bilirdik o zaman , unsur bilmezdik.
    çocukken , sabahları kalkınca bakkala ben giderdim. mahallelerde bakkallar vardı o zaman. tütün yasaktı , dördüncü murat tebdil gezerdi. latife canım. diyeceğim market yoktu. neyse bakkala beni yollardı annem. koşa koşa bakkala gider , bir ekmek , hürriyet , cumaysa gırgır alırdım. ekmek eğer sıcaksa alırdım , sıcak değilse tekrar koşarak yakındaki fırına gider ekmeği oradan alır , sıcak kokusunu sanki bitecekmiş gibi içime çeke çeke bakkala geri dönerdim. bakkaldan eve dönerken dayanamaz mutlaka ekmeğim topuğundan ve kıtır yerine denk gelecek şekilde koparır yerdir. fırından alınca yiyemezdim çünkü çok sıcak olurdu ama bakkala geri döndükten ve alacağımı aldıktan sonra soğumaya yüz tutardı , ucunda tırtıklanacak , ağız yakmayacak kıvama gelirdi.
    çocukluğumun ekmek kokusu çok güzeldi. çocukluğumun ekmekleri de çok güzeldi. o zaman ekmeklerin gramajından çalmazlardı , bir de daha kaliteli un kullanırlardı.
    hey gidi günler hey.
    (albertkamuvicdanı, 03.07.2009 09:26 ~ 09:26)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil