kişinin tuvalette yalnız kalması sonucu gerçekleşen hadise. nitekim etrafımızda birileri olunca kendimizi veya hakkımızdaki başka konuları düşünmeye zamanımız kalmaz. tuvalette de kişi kendiyle yalnız kalınca olan biteni sorgulamaya, aristotales olmaya başlar yavaşça... iş bittikten, el yıkandıktan sonra da normal yaşama devam edilir. taa ki akşam olup da yatakta yalnız kalıncaya kadar...
jean jacques rousseau gibi adamlar konferanslarını lazımlık üzerinde verirlermiş. yani sıçarken felsefe yapmak başarılı sonuçlar elde etmemize sebep olabilir
gerçekten yapılan olaydan olsa gerek kesinlikle her zaman mantıklı düşünce sonuçları vermeyen düşünme şekli. ne düşündüğünüze çok bağlı. dersle ilgili mesela çözemediğiniz bir soru var, ben hayatımda hiç orada düşünerek soru çözemedim. sorun sevgilim olduğunda aptal aptal sinirlenerek kararlar aldım. ama sorun yoksa ve sadece sıçmanın verdiği mutluluk düşünülüyorsa o zaman düşünmek güzel oluyor bu ortamda. kendimle insanları genellemek istemem belki bunları başaran da var ama ben başarısızım
boşlukta yapılabilecek en mükemmel aktivite olan düşünmenin, rahatlama hissiyatı ile beyin hücreleri içinde kendi kendine oluşmasıdır aslında bu durum.
yapacak birşey bulunamadığından düşünmeye başlanır. bir zamanlar tetris bunun yerini almıştı. biz ise, goal dergisi aldık, tuvalette onu okuyoruz. misal, alman liginde bayern münih ten sonra en çok nürnberg şampiyon olmuş
antalya zafer dersanesinde bir fizik hocam soruları tuvalette hazırladığını söylemişti ve bir arkadaşımız da sidikteki bir maddenin kokusunun beyni uyardığını söylemişti. o gün bu gündür öss'nin okulların dersliklerinde değil, helalarında yapılması gerektiğini savunurum. e okul helalarının hali düşünülünce öss'de başarı tavan yapar kanaatindeyim.
gerçekten iyi randıman alınarak yapılabilecek bir aktivite.ortam genel olarak sessiz olduğundan (suyun içine cup cup diye düşen bokları saymazsak) konsantrasyonda problem yaşanmaz,sıçmaktan kaynaklı üretilen mutluluk hormonu ise zihni açar.newtonun yer çekimini bulması zannedildiği gibi elmanın kafasına düşmesi hadisesi değil de bokunun cuplaması esnasında keşfetmiş olması da muhtemeldir.bilim çevrelerinde maymun olacağından olayları açıklamak için farklı bi yöntem seçmiştir belki kim bilir...