belki ilginizi çeker
  1. · mutluluk veren küçük şeyler
  2. · büyük bir iştahla yenen bir şeyi yere düşürmek
  3. · haşlanmış mısırı bitirip koçanını emmek
  4. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · ezel
  2. · erkekte ses tonu
  3. · beşiktaş ile fenerbahçe taraftarı arasındaki fark
  4. · aylin aslım
  5. · dünyanın en güçlü 500 müslümanı
  6. · nurcuların hoşuna giden şeyler
  7. · köpekbalığı görünce yapılması gerekenler
  8. · bir insanın arkasından konuşmak
  9. · kiwi

süt mısır  

1. sokakta özellikle yaz sonu ve sonbaharda satılan, üşüdüğünüz bir anda önce kokusuyla sizi sarmalayan sonra ellerinize alıp ısınmak istediğiniz, satıcının "süüüüüüüüüütt mısıııırrrr" diye bağırarak o kocaman kazanda kaynatıp sattığı mısır.
    nedense bunların tadı bir farklı oluyor. artık kazandan mı, kirden mi, tuzdan mı yoksa o an onu çok istemekten mi bilemem ama daha güzel oluyor diyebilirim.
    (niya, 12.09.2007 23:06 ~ 23:38)
  2. haşlanmış taneli mısırı baharatlayıp bilemme napıp bardakta satma modasına rağmen popülerliğini hep korur.. ömer mısır sever ömer mısır yer fiş ilkesiyle beynimizde yer edinen mısır sevilir mısır yenilir kaidesinden mi kaynaklandığı çözülemesede genelde 'dişime yapışıyoş yerken çirkin görünüyorum' gibi kayıgları olmayanlarca genelde sevilen bir geleneksel ve sağlıklı fast food türüdür.
    (çekirdekahve, 12.09.2007 23:45)
  3. yaz mevsimini sevme sebeplerimden biridir süt mısır..
    böyle çarşıda,sağda solda heryerden gelir bu süt mısırın kokusu..hele de hafiften karnım açsa öyle bir canım çeker ki off yani..

süt mısır derken harbiden süt mısır olucak ama..harbi süt mısırını ısırınca anlarsınız,taneleri daha yumuşaktır ve kaynarken su mısırın koçanına daha çok karışır.hatta süt mısırı biter geriye kalanları ayıklarken bir yandan da suyunu emersiniz.bilmiyorum yapan var mıdır benden başka ama ben yaparım..süt mısır bir hışımla yenir tıpkı mızıka çalar gibi ince tarafından kalın tarafına doğru dişlenir ve hiçbir zaman yenen kısımda şerit ihlali yapılmaz..yani dörtlü ısırık olmuşsa ilk ısırık diğerleri de dörtlü devam eder..

evet bir süt mısır nasıl yenir ile karşınızdaydım..ama bunu böyle sokakta yürürken takıntıları olan insan durumuyla karşılaştırmamak lazım.sadece ben yerken zevkine varıyorum o kadar..haa bak şu suyunu emme muhabbetini unuttum.işte süt mısır bir hışımla yendikten sonra kenarda kıyıda köşede kalmış tek tuk mısır tanecikleri toparlanırken bir yandan da mısırın koçanına işlemiş suyu emilir..

neyse çok uzattım bu konuyu ama süt mısır süper bişeydir..bu giriden sonra yicem bir tane mesela..tek kötü yönü dişlerin arasına kaçması olayı ama o da çekirdek kabuğu kadar eziyet veren bir şey değil..
    (ilkokul esprisi, 07.06.2009 22:59 ~ 23:01)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil