belki ilginizi çeker
  1. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · yeşim salkım
  2. · 18 kasım 2009 fransa irlanda cumhuriyeti maçı
  3. · köpekbalığı görünce yapılması gerekenler
  4. · darbeci baro taksim e hoş geldin
  5. · itü sözlük yazarlarından özlü sözler
  6. · domuz gribi
  7. · behlül sözlük yazarı olsa kullanacağı nick
  8. · terminal
  9. · çok pis müzik

süslenme anındaki kız dayanışması  

1. despite the kadın kadının kurdudurhipotezi, üç beş kızın birarada bulunduğu bir ortamda şayet kızlardan biri bi randevu için hazırlanacaksa, ortamdaki hepsi seferber olur. esas kız saçıyla başıyla kararsızlıklar yaşar, açık mı bırakayım toplayayım mı, göz makyajım çok mu abartılı oldu... diğer kızlar konu üzerine sofistike yorumlar yaparler. seferberlik sadece yorumla sınırlı kalmaz; versene parfümünü seninkinden sıkayım, ayy bilmem ne renk çorabın var mı vs sorulara da maximum derecede yapıcı verisi cevaplar verilir ve kızımın randevuya birlik ve dayanışma duyguları içinde gönderilir.
    (kavanoz, 09.08.2008 20:21)
  2. ara sıra küçük sürtüşmelere de sahne olan dayanışmadır.

+o mavi far olmadı...
    -oldu oldu..
    +kızım baksana pavyon kadını gibi oldu kız alla alaaa!
    k: ay yeteeer makyaj yapmadan gidicem ben !
    (juliette, 09.08.2008 20:28)
  3. eğlenceli bir dayanışma türü ki bu "süslenme" süresi boyunca dönen geyikler ve kostüm/saç/makyaj hakkında yapılan yorumlar bazen yıllarca akıldan çıkmayacak nitelikte olabilir. bu dayanışma türü, zaten "ıyy sinir oluyorum şuna yaaa" dediklerinizle değil de suratına "kızaaam bak bu süper olmuuuş" diye höykürebileceğiniz samimiyette kızlar arasında olur; içinizden kara kara "üff özge de süper oldu ha. yanında sönük kalmayayım şimdi bunun?" düşüncelerine dalmaz, özge hanım'ın kafasına bol miktarda saç spreyi püskürterek saçının bozulmasını önlemiş olur, doruk hanım'a ise göz kapağına fardan önce pudra sürmediği için kızar, makyajını siler kalıcı bir şekilde tekrar yaparsınız. bu süreç boyunca ortalıkta ojelerin uçuşması, toka ve kemer alışverişleri, yeni ayakkabı ve çanta önerileri ["bak bunun bordosundan var, çıktığımızda ondan da alalım"] gibi hadiselere zevkle maruz kalır, bir parfüm bulutu içinde de nereye gidecekseniz artık, oraya kahkahalarla gidersiniz. gittiğiniz yerdeki "hiiii akmış rimelim!" bağırışları ve tuvalete makyaj çantasıyla beraber kapanma seanslarından ise hiç bahsetmek istemiyorum.
    (alternatif maliyet, 09.08.2008 20:35 ~ 20:36)
  4. başka hiç bir zaman bu şekilde göremeyeceğiniz kızların dayanışmasıdır.ortamdaki kızların kırk yıllık dost olduklarını,ve vatanı milleti kurtarmak için seferber olduklarını falan düşünürsünüz,o derece yoğun bir dayanışmadır bu.biri diğerinden toplu iğnesini bile saklamaya çalışamaz zira hemen diğerleri tarafından teşhir edilir.

-ayşe bunun üstüne mavi far şahane olur.merve'de vardı.merve?
    -öhm tabi var buyur .benim çorabım kaçmış,olan çıkarsın çabuk.
    -fatma'da vardır.

kıskançlık yapanı taşlarlar alimallah."hepimiz çok güzel olucaz kızlar" sloganıyla birbirlerine gaz verirler.en zevkli kısmı da makyaj kısmıdır.grubun mutlaka iyi yapabilen bir makyajcısı vardır.herkes malzemesini ortaya koyar ve usta çalışmaya başlar.sıradaki?

bazen süslenmesi gereken tek kişi vardır.bütün arkadaşlar onun için uğraşır.geceye çıkarılacak hatun süslenirken bir taraftan da onun üstünden geyik çevirilir,temiz bir haftalık geyik malzemesi çıkarırsınız burdan.süslenen değilseniz şahane bir ortamdır.

-bana bak ters bir durum olursa çağrı at,koşar geliriz.kikikiki
    -yuh be!
    (moonchild, 09.08.2008 20:37)
  5. (sahne 1: kız partiye hazırlanıyor. henüz makyaj aşamasında. 3-2-1 motor!)

-pudra!
    +verdim
    -biraz daha pudra
    +buyur
    -göz kalemi
    +renk?
    -siyah
    +verdim
    -rimel-siyah
    +al
    -kalemi bi daha alabilir miyim?
    +tabi ki
    -allık!
    +bi dakka ben kullanıyorum..heh al.
    -ruj
    +ruj mu, lip stick mi?
    -ruj üzerine lip stick
    +aaa evet süper olur! buyrunuz
    -teşekkür

sonuç: mükemmel
    operasyon zamanı: yaklaşık 45 dakika
    sıradaki action: saç şekillendirme
    (pinkpillsandblueshots, 09.08.2008 21:18)
  6. özellikle toplu kalınan yurt, öğrenci evleri gibi mekanların olmazsa olmazlarındandır. normalde 10 bilemedin 15 dk çıkılabilecekken bu dayanışma sonucu mevcut yerden çıkış 30dk a kadar uzayabilir. eğlencelidir, böyle mekanlardan ayrılınca aynaya boş boş bakar ve yanınızdaki arkadaşınıza soracağınız soruyu kendinize sorar ayna ile muhabete girersiniz ama nafile o cıvıl cıvıl diyalogların tadı monologla telafi edilemeyecek kadar özel ve güzeldir.
    (deonisra, 09.08.2008 23:17 ~ 23:29)
  7. -saçım nasıl?
    +iyi.

-pudra nerde?
    +burda.

bu kadardır. dayanışma diyince öyle, el ele tutuşup mor çatı'da şarkılar türküler söylermiş gibi oldu. ürktüm.
    (weirdlola, 09.08.2008 23:30)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil