görseller
sürmene 

belki ilginizi çeker
  1. · sakal ı şerif
  2. · üniversite tercihi yapacaklara tavsiyeler
  3. · senden sonra
  4. · bakılan kızın of diyerek başka tarafa dönmesi
  5. · ahmet ağaoğlu
  6. · mustafa ayhan
  7. · trabzon
  8. · araklı
  9. · fikri usta
  10. · adnan kahveci
gündem
  1. · okan bayülgen
  2. · bir kadının bilmesi gerekenler
  3. · hayatında hiç star wars izlememiş insan modeli
  4. · kesilen kediye acıyıp koyuna hiç acımamak
  5. · çok istenip de olunamayan meslekler
  6. · yasaklanması gereken şeyler
  7. · google wave
  8. · sad but true
  9. · bilgi toplumuna doğru

sürmene  

1. of'un komşusu olaraktan türk coğrafyasında stratejik bir yere sahip olan şirin sahil ilçesi
    (dawsan, 19.04.2004 17:58)
  2. defalarca elimi kesen el yapımı bıçakların yapıldığı ilçe.
    (rallyscience, 15.05.2004 23:06)
  3. eski adı sümela sanırım
    (the weakest link, 15.05.2004 23:07)
  4. havasıdan mıdır suyundan mıdır bilinmez bir çok değerli adam yetişmirmiş bir ilçedir. insanları gerçekten zeki olur. bunlardan birkaçı:

adnan kahveci, alaattin yıldız (nasa'da uzman), kaya çilingiroğlu (bildiğimiz çapkın olanın babası), kenan bulutlu (boğaziçi'nde prof), abdurrahman saral (tuğgeneral), recep yazıcıoğlu, cemal aydın ( ankara üni. astronomi ve uzay bilimlerinde prof), gülşen bubikoğlu, doğan koloğlu (akşam, hürriyet ve milliyet gazetelerinin spor bölümlerinde yazı işleri müdürlüğü yaptı), yaşar nuri öztürk, ihsan topçu, şevket altuğ, ferhat küçük (emekli itü gemi inşaat fak.öğ.üyesi olup eski senato ve gemi dizayn kürsüsü başkanıdır) daha gider bu...

ayrıca fatih tekke ve nihat kahvecinin de memleketidir.
    (fb, 16.03.2007 14:48)
  5. trabzon'un bir ilçesi.
    (civiricus, 01.04.2007 00:16)
  6. (rio, 02.06.2007 13:41)
  7. horonu sağlam bir efor gerektirecek kadar hoş olan güzide trabzon ilçesi.
    (neredesin soğuk kış, 30.07.2007 12:25)
  8. bıçaklarıyla meşhur trabzon ilçesi. "sürbısa" diye markaya da sahiptir bu ilçe ki açılımı "sürmene bıçak sanayi" dir..
    sadece bıçak almak için durup uğradığım bu ilçede bıçak ya da çakı gibi aletlerin turist fiyatlarını gördüğümde dumura uğramışlığım da vardır, çok pahalıdır. ben de 4 ytl ye bir mutfak bıçağı alıp çıkmıştım ki o bıçakla ne zaman mutfakta iş yapsam bir yerlerim kesilir.
    he beceriksizlik midir peki bu? sanmıyorum.. diğer bıçaklarda hiçbir sorun çıkarmayan bünyem bu bıçakla mutlaka kesiliyor.
    sonra bu işi oturup düşündüm..
    normal bir bıçak alıp limon kestim, evet bıçak resmen elimle yakın temasta bulunuyor kesme işlemi sırasında fakat hiçbir etki yapmıyor..bırakın kanatmayı neredeyse dokunduğunu bile hissetmiyorum..
    ama aynı kesme biçimini kullanarak sürmene'den aldığım bıçakla limon keserken işte tam o elime değme anında bıçak derimi ikiye ayırıyor ve kan gözüküyor.
    sürmene bıçağının farkı budur.
    (ness, 03.08.2007 11:02)
  9. yaylası 15 doktora bedelmiş. en azından türkülerde böyle deniyor.
    (fb, 17.08.2007 13:22)
  10. her yıl aile ziyareti sebebiyle gitmeye mahkum olduğum,çarşısının cehennem,dağlarının cennet olduğu ilçe.ayrıca necrophagist'in gitaristi muhammed suiçmez in memleketiymiş,en kısa zamanda yayla şenliklerine beklemekteyiz.
    (yulunga, 17.08.2008 23:16 ~ 18.08.2008 12:05)
  11. trabzon merkezden ve akçaabattan sıkılanlar için sürmene altın gibi bir ilçedir. kasaba gibidir. kumsalı harikadır. hala daha doğallığını kaybetmeden sahil kenarına vurmaktadır dalgalar. kuruyemişinizi alıp rahatlıkla denizi seyredebilirsiniz. olabildiğine sakindir. dağı ve kalesi gezilmeye değerdir. yeşilin çok farklı tonlarını görebilirsiniz. kaleye kadar çıkıp şöyle güzel bir manzara seyredebilirsiniz.

ha bütün bunları niye söylüyorum. ben sürmeneli değilim, akçaabatlıyım. ama sürmene çok güzel bir kasaba be! bu yaz yine gidecem. 45 dakikalık yol şunun şurasında. özledim ulan!
    (cemertem, 15.11.2009 15:58 ~ 15:58)
  12. (görsel: sürmene/111551)
    (allegra, 17.11.2009 18:13)
  13. sahilden dahi,eski güzel evlerin görülebildiği güzel ilçe.
    (kemenche, 17.11.2009 18:17)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil