gündem
  1. · yasaklanması gereken şeyler
  2. · yök ün katsayı uygulamasını kaldırması
  3. · giyotine yolladılar gitmedim
  4. · domuz gribi
  5. · bir kadının bilmesi gerekenler
  6. · 27 yaşında olduğu halde bir hayat kuramayan insan
  7. · zongul ducks
  8. · ekşi sözlük
  9. · yaran diyaloglar

sürekli yeminli konuşan insan  

1. karşısındaki muhattabın kendisine inanmayacağını düşündüğünden yeminin gücünü kullanarak konuşmalarının ciddiye alınmasını isteyen insan
    (kibarfeyzo, 22.07.2006 12:22 ~ 25.07.2006 13:05)
  2. karşı tarafta direkt olarak güvensizlik yarattığından muhtemelen habersiz olan insandır. sebebi bilinmeyen bir şekilde ikna etme çabasıyla dolup taşan bünye sahibinin söylediklerini çoğu zaman kimse umursamaz bile. ama o bıkmadan usanmadan azimle anlatmaya devam eder. bir nevi deşarj olma isteğidir belki de..
    (applepie, 22.07.2006 13:36)
  3. genellikle yalan söyleyen insandır.
    (ciklet, 19.05.2009 09:49)
  4. hayatımda karşılaştığım insanları şöyle bir düşündüm ve en fazla yalan söyleyenlerin en çok yemin edenler olduğunu fark ettim. en fazla yanılanların da, bir konu üzerinde kendi fikrinin doğruluğunu en fazla iddia edenler olduğunu fark ettim. ilginçtir ama ne yazık ki böyle. çok yemin etmek çok doğru söylemek olmuyor. onun için boşuna boğaz patlatan insanlar olduklarını düşünmekteyim.
    (03 00, 19.05.2009 09:56)
  5. allah'ın büyüklüğünün, kudretinin farkında olmayan, "yemin " kelimesinin şeref, haysiyet gibi önemli ruhani duyguları barındırdığını bilmeyen eh birazda güven vermediği için yeminle işi çözmeye çalışan üçkağıtçı mahlukat.
    (insect, 19.05.2009 11:21 ~ 11:22)
  6. -vallaha lan!
    -inancın olsun ki hasan abi!
    -kuranıma nerdeyse öldürecektim adamı!(adana da yaygındır)
    -musaf çarpsın! (neyse artık o)
    -yeminle bak!

gibi. insanlar neyi ispatlamaya çalışıyorlar bilemiyorum ki ben.
    biri bunlara hiçbir zaman gerçeği anlatamayacaklarını ve kimsenin hiçbir zaman gerçekleri öğrenemiyeceğini söylemeli!
    bence.

edit: lillkill ufkumu genişletti. saygılar efendim.
    (mental retardasyon, 19.05.2009 11:33 ~ 11:50)
  7. vallahi sevmem böyle insanları. yemin ederim sevmem lan! niye her cümlende yemin ediyorsun ki bu nasıl bir alışkanlıktır? bak iki gözüm önüme aksın ki sevmiyorum bu tip insanları. allah belamı versin seviyorsam. ekmek musaf çarpsın ki sevmiyorum. getir kurana el basayım istersen...

tanım : görüldüğü üzere sevmediğim insan tipidir.
    (silentpain, 19.05.2009 11:40)
  8. artık yemin etmek refleks haline gelmiştir bu insanlarda. doğru veya yalan söylemesi durumu değiştirmez. ben iki cümlede bir arkadaşıma "lan" diyorsam, o da iki cümlede bir bu kelimelerden kullanır. hastalıktır.

(bkz: yeminkolik)
    (satanistmüslüman, 19.05.2009 11:46)
  9. (neazadem, 19.05.2009 11:49)
  10. +rıfat doğru söyle akşam içtin mi?
    -ya meltem inanki içmedim , yalan borcum mu var sana?
    +yemin et.
    -emn edyrm.
    +adam gibi et rıfat.
    -malla milla.
    +allah belanı versin rıfat.
    (cirtucal dirious, 19.05.2009 11:59)
  11. çevrenizde güvenmemeniz gereken iki insan türünden biridir.

diğeri için bkz: (iftira atan insan modeli)
    (protestocu, 19.05.2009 12:00)
  12. (bkz: ymm)
    (kara lahana, 19.05.2009 12:00)
  13. allah seni inandırsın ki sen çok kullandıkları cümledir.
    ulan sen inandırsana, demekki inandırıcı değilsin ya da yalan söylüyorsun.
    (iett, 19.05.2009 12:10)
  14. bir insan sürekli yemin ediyorsa korkacaksın hacı. yemin etmeyi artık huy edinmiştir. inanmayacaksın. yemin etmek basit bir şey değildir, öyle her şeye edilmez. kendilerini o kadar geliştirmiştir ki bu insanlar gözünüzün içine baka baka yemin ederler. bir süre sonra yalandan yemin ettiği şeye kendileri bile inanırlar. he deyin geçin ama asla güvenmeyin.
    (coolgirl, 19.05.2009 12:17)
  15. -->ya yalan söylüyordur böyle bi durumda çarpılması an meselesi iken ibretlik bir durum olur bu olay
    -->ya karşısındaki adam denen şeye inamamakda inat ediyordur onun inadını kırmak içindir
    -->ya ağız alışkanlığı olmuştur daha önceki yaşamında yalancının teki idi ise bu huyundan vazgeçtikten sonra karşı tarafı doğru söylediğine ikna edebilmek içindir

daha başka ihtimaller de vardır da bu kelimeyi öyle her yerde olur olmaza kullanmak hiç doğru değildir.birileri öğretmeli onlara bunu
    (dikkat hız kesici var, 19.05.2009 13:05 ~ 13:06)
  16. acizdir...
    (seyrengiz, 19.05.2009 13:10)
  17. yalan söylüyor olma ihtimali yüksek olan kişilerdir.
    (kira, 19.05.2009 13:29)
  18. +sigara varmı osman?
    -allah belamı versin ki yok.
    +para varmı peki?, sigara alalım.
    -allah kuran çarpsın ki yok.
    +olum neden sürekli yemin ediosun malmısın?
    -anamı siksinler mal değilim.
    +bencede siksinler osman.
    (nereden sevdim o salimi, 19.05.2009 13:36 ~ 13:37)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil