film izlerken cipsi içmeye çalışıp kolayı yemeye çalışmak.
bi yandan sigara içip bi yandan da tamirat işleriyle uğraşırken (
rc modellerle uğraşanlar anlar) aniden iki el 10 parmağı bilfiil kullanma gereksinimi sonucu sigarayı baba yadigarı sümenin üstüne bırakıvermek. delikli peynir gibi oldu güzelim şey...
bardak yerine kül tablasına kola doldurmak.
(bkz:
bir visual basic.net kurbanından mektup)
sigaranın dudaklarınıza yapıştığının farkına varmayıp, elinizin yanmasıyla irkilmek
gözlüğü kafanın üstüne takıp sürekli gözlük aramak ve ocağa yemek koyup nerdeyse her seferinde unutup dibini tutturmak.
(bkz:
anne)
her susadığımda hali hazırda masamdaki yarısı dolu su bardağını unutup mutfaktan yeni bir bardak su alıp gelmem ve bu sayede masamda her zaman en az 2 - 3 adet bardak olması.
mouse ve telefon yanyana ise, telefonu mouse sanmak...
muhabbetin ortasında numarayı tuşlayıp arama tuşuna basıp telefonu elde unutmak ve konuşmaya dalmak
çakmak elindeyken çakmak aramak bulamayınca sövüp birilerinden istemek
cep telefonuyla konuşurken, ceplerde ve çantada telefonu aramak, hatta bulamamak... hatta panik yapmak.
tv'de ya da dvd'den bir filmi baştan sonuna kadar izleyip tam sonuna geldiğinde aslında o filmi daha önce seyretmiş olduğunuzu farketmek!
şifre söylerken başa gelen diyalog buna örnektir :
- büyük a, küçük z, küçük f, büyük d, 7
+ 7 büyük mü? küçük mü?
kibriti ağıza alıp kibrit kutusuna sigara sürtmek.
(archi, 01.06.2008 13:31)
giysinin koluna diş macunu damlatmak. sonra burnunu sildin oluyor.
kulaklığı takmadan mp3 çalardan müzik dinlemeye çalışmak (3-4 kez içine karıştığım eylem hatta öyle ki kulaklığın bozuk olduğunu bile sanmıştım ayrıca aptal diye pis pis sırıtma kardeşim biliyorum)
hep aynı derse çalışırken, o dersin o uyuz kitabının o kesici sayfalarıyla elin üstünde çeşitli yerlere dekoratif kağıt kesikleri yerleştirmek. hayır neden sadece bu kitapta? neden sürekli sosyal psikolojide? bunun altında bir mesaj aramam gerektiğinden şüpheleniyorum ciddi ciddi.
(nott, 03.05.2009 04:09 ~ 04:09)
çamaşırları koymadan çamaşır makinesini çalıştırmak.
silecek suyu fışkırtmak yerine, selektör yapmak. adamlarda bomboş yolda ne diye göz kırpdığımı merak ediyordur, uyanmadan yola düşme dalgınlığım.
(heidi, 06.05.2009 22:42)