belki ilginizi çeker
  1. · erdoğan arıca
gündem
  1. · günün tek şarkılık özeti
  2. · okan bayülgen
  3. · ugg
  4. · 28 kasım 2009 fenerbahçe kasımpaşa maçı
  5. · ezel
  6. · ateist yazarların itü sözlük ten defolup gitmeleri
  7. · başkaları sevinsin diye yapılan atraksiyonlar
  8. · öğrenci evi buzdolabı
  9. · late night tales

sürekli takım değiştiren türk teknik direktörler  

1. toptan ihraç edilmesi gereken isimlerdir, gönderilsinler bakalım mesela fransa ligine, kaç haftada kaç tanesi yer değiştirecek merak ediyorum. adamları ingiltere premiere yollasak 2 haftada ligin o bütün havası, kendine özgü hızlı oyunu söner , gider o derece. yahu bizim yöneticiler de ayrı bir garip, hadi bir tanesini yolladın , aynı cenarasyondan niye birini alırsın? 2 haftada 1 galibiyet 1 beraberlik alıp ondan sonra 5 haftada 4 yenilgi 1 beraberlik gelince hop bir tane daha yollayın. e arkadaş adam olmazsınız hiçbiriniz, adam nasılsa parasını alıyor ha 4 kere yenilmiş ha 3 olan taraftara oluyor. bir de demeç verirler " bu hafta kazanmaya çıkıyoruz ", ya ne olacağıdı , kazanmaya çıkacaksın tabii ki futbol oynamaya çıkartıyorsun takımı pikniğe değil. yada 3 büyükler gelir, "sürpriz yaparak çıkışa geçmek istiyoruz." hemen klişe, hemen aynı açıklama, adamların bırakın sistemi , demeçleri bile aynı lan. o şehrin takımına , o şehrin taraftarına yazık değil mi , açıkça desene gs ile oynuyoruz , tüm maç atıp sonra da yatmaya bakacağız desene, o adamlar da belki dürüstlüğünden ötürü +2 hafta daha verir görev sürene. örnek çok: yılmaz vural, hikmet karaman, güvenç kurtar, ümit kayıhan, samet aybaba, giray bulak, erdoğan arıca... birkaçını hemen inceliyoruz:
    giray bulak: çaykur rizespor, vanspor, elazığspor, konyaspor, trabzonspor, denizlispor, ankaraspor ve vestel manisaspor
    hikmet karaman:kocaelispor, çaykur rizespor, adanaspor, erzurumspor, kayserispor, ankaragücü, ankaraspor ve antalyaspor
    samet aybaba: adanademir sk, ankaragücü, gençlerbirliği, gaziantepspor, trabzonspor, çaykur rizespor , bursaspor
    güvenç kurtar: sarıyer, zeytinburnuspor, vanspor, elazığspor, eskişehirspor, petrolofisi, kocaelispor , akcaabat sebatspor
    liste bitmiyor canlar. öyle böyle değil yani olay, resmen kendi içlerinde ticari sistem var. o değil araştırırken farkettim güvenç hoca nasıl becerdiyse 2 sezonda 3 takımı küme düşürmüş ve pakistan, vietnam milli takımlarını çalıştırmış. adamı türk ligleri kesmemiş diyerek bitiriyorum.
    (destan yazan, 21.10.2008 00:05 ~ 00:07)
  2. (bkz: sürekli teknik direktör değiştiren türk takımları)
    zira elin 150 yıllık takımı 16. teknik direktörüyle çalışıyor. türkiye'de 3 büyükler 60.ları çoktan eskitti.
    (ntcik, 21.10.2008 00:27 ~ 00:29)
  3. erdoğan arıca'nın kaç kere gaziantep - samsun seferi yaptığı henüz bilinmemektedir..
    (sheed, 21.10.2008 00:29)
  4. çok terliyorlardır.
    (ageylan, 21.10.2008 00:53)
  5. kafa karıştırıcılardır...öyle ki bazılarının geliş zamanları bile sezonluktur.şöyle ki kocaelispor'a güvenç kurtar hep kurtarmaya gelmiştir.pazar gecesi trt'deki spor programını izliyorum.ömer üründül'le yılmaz vural var programda...sürekli takım değiştiren türk teknik direktörler artık trt'yi de piyasa aracı olarak kullanıyorlar.bu yaklaşık iki sezondur falan var.hikmet karaman,güvenç kurtar,yılmaz vural,ümit kayıhan...bunların hepsi takımsız kaldıklarında nedense trt'de pazar günleri yorumculuğa başlıyorlar.kısa bir süre sonra da takım buluyorlardı.o kadar bariz ki bu bunu farketmemek imkansız.dün yılmaz vural'ı programda gördüğümde bu manisa'da değil miydi yahu,istifa etmiş demek dedim.babam kocaeli'nde o dedi.engin ipekoğlu bırakınca bu mu geldi dedim?güvenç kurtar geldi sanıyom ben dedim.hayır bu dedi babam.inanmadım,gittim tff.org'u açtım.bilgi bankası bölümünden teknik direktörler kısmından yılmaz abimizi arattım.harbiden de kocaeliyle anlaşmış adam.şaşırdım galdım haliyle...ama güvenç'in kurtarmasına ilişkin inancım hala devam ediyor.lig uzun maraton...kim öle kim kala sonuna kadar...
    (donkıllıone, 21.10.2008 01:06)
  6. büyük bir serbest piyasası olan sektörün aktörleri. bu teknik direktörlerin sezon boyunca 3 ayrı takımı çalıştırdığı görülmüştür. ayrıca anadolu takımlarının da sezona başladıkları hocayla ligi götürdükleri bir kaç istisna hariç pek olası bir durum değildir. işin ilginç yönü ise arka arkaya almış oldukları başarısız sonuçlardan sonra görevine son verilen bir hoca; ligin iyice şekillenmeye başladığı, yani puan sıralaması itibariyle düşme hattındaki takımların az çok belli olduğu durumlarda başka bir takıma kurtarıcı olarak gelmesidir.

bu sene buna duruma iyi örnek kocaelisporun teknik direktörü yılmaz vural olabilir. kocaeli, bir kaç maç daha böyle sonuçlar alırsa yılmaz vural'ı gönderip başka bir hocayla anlaşır. boşta kalan yılmaz vural 2 yarının ortalarına doğru düşme hattındaki bir takıma kurtarıcı teknik direktör sıfatıyla gelip takımı kurtarabilir. başarısız sonuçlar alıdığı hocasını kovan takım ise yeni hocasıyla da ligden düşebilir. dünyanın başka liglerinde de böyle bir durum varmıdır bilmiyorum. sen lige başladığın takımdan kovul başka bir takım seni kurtarcı hoca olarak göreve getirsin. bu adamlar başa oynayan takımlardan kovulan hocaları falan da değil ya orta sıra takımları ya da düşmemeye oynayan takımların hocaları.
    (manidoo, 21.10.2008 01:17 ~ 01:26)
  7. yılmaz vural : samet olm benim yerime geçmişsin, add manager yapmak yok demiştik
    samet aybaba: ne yapayım yılmaz abi, teklif gelmiyor anasını satayım, continue diye diye helak oldum
    yv: git yorumculuk falan yap televizyonlarda olm, ne diye benim ekmeğimle oynuyosun
    sa: ya abicim sen de git giray'ın takıma add manager yap, bu işler böyle
    yv: olm hepiniz ibnesiniz lan, save etmeden çıkmazsam adam değilim, skicem belanı samet
    (peace sells and i m buying, 21.10.2008 02:01)
  8. samet aybaba bu grubun bir üyesi olduğunu hatırlatmış, bir anda bursaspor'dan gençlerbirliğine geçmiştir. güvenç kurtar da huop onun yerine. resmen makara yapıyor adamlar. lig bitmeden bir-iki takım daha çalıştırırlar bu azimle. bu arada yılmaz vural'a da helal olsun adam geldi maçta takım başında olmadan gidecek gibi, 7 maç ceza yenir mi be? yok yok bu ligde harbiden ..

(bkz: turkcell süper lig hiç bitmesin)
    (destan yazan, 09.11.2008 01:41 ~ 01:42)
  9. top sektiren futbolcusunu antremandan atabilirler.adamlar kıl top sektirmeye.
    (seçtiğiniz nick 50 karakterden uzun olamaz molamaz, 02.12.2008 02:00)
  10. bence bu olay göründüğü kadar basit değil. gizli bir örgütlenme, illumaniti'ye değdirip kaçma söz konusu.. aksi halde, bi önceki görevi esnasında takımın küme düşmesini sağlayan adama, süper lig'e döndükten sonra yine aynı takım emanet edilmez. edilse de akıl, fikir kapsamında değerlendirilemez bu.. başka tarafları vardır olayın.

şahsen ben, bi çeşit mafyalaşmadan ya da "teknik direktör ben olmazsam çocuğumu keserim"cilikten şüphe ediyorum. hatta daha ötesine geçip, inanıyorum.. bu gizemli grubun başında da; o garip mimikleri, anlamsız bakışları ve her şekilde yarı yolda bırakmaya müsait yapısıyla samet aybaba var gibime geliyor.. o yapıyor her şeyi. kardeşi adnan aybaba da (destur çektim yazmadan önce), örgütün beyni hatta (hasiktir)..

1991 yılında, süper lig semalarında yılmaz vural adlı tanımlanamayan bir cisim dolaşmaya başladığından beri yaptığım çalışmalar sonucu, örgütün şemasını çıkardım naçizane;

------------------------------ samet aybaba ---------------------------------

------------------- adnan aybaba -- yılmaz vural---------------------------

------------ güvenç kurtar -- sakıp özberk -- ümit kayıhan --------------

-----sir erdoğan arıca - deniz baykal - nurullah sağlam- cici multescu

burda orta düzey örgütçülerin konumları değişebilir lakin, en üst ve dahi tabanda değişiklik söz konusu değil.. isimler net; bilgiler berrak..

süper lig'de eskiden başkanlık yapmış olan; benim amca oğlunun, büyük eltisi de; kendisine bir sezonda minimum 5 teknik direktör değiştirmesi hususunda baskı yapıldığını söylüyor. özellikle adnan aybaba, telegol programında rezil edeceğini beyan etmiş açık şekilde.. ayıp lan..
    (rahmetli baskan kennedy, 24.02.2009 10:29)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil