sürekli küfür eden adamlar   

adana çık aradan

1. küfür, hayatının ayrılmaz bir parçası olmuş kişilik modelidir. iki lafının arasına -özellikle tercih ettiği bir küfür varsa bunu, yoksa genel olarak çeşitli- küfür sokan bu adamların, küfürün insanı teskin ettiğini söyledikleri olur. bir çeşit ağız alışkanlığı olarak da düşünülebilecek bu durumun çeşitli örnekleri de mevcuttur. lise öğrencisi olduğum dönemde sürekli karşılaştığım, özellikle de bir olayı anlatırken sıklıkla başvurulan bu sözlere hiç anlam veremezdim. anlamlı kullanılmadığında saçmasapan bir sonuca varılmaktadır çoğu zaman.

(bkz: küfür, asab-ı müsekkindir.)
    (sinefilolog, 03.10.2007 00:15)

2. erkut abinin önerdiği gibi kişinin ellerini kollarını bağlayarak ağzının önce bi güzel şampuanla yıkanması, sonra da dünyanın en ünlü edebiyat fakültelerinde şiir, öykü vb. edebi sanat eğitimi verilmesi gerekir.
    (mencet, 03.10.2007 00:33)
  3. bir kısmı, hastalık derecesinde ve farketmeden küfrederler.

en nadide örneği, cemceminay'ın, küfürbaz metin telefon şakasındaki metin bey'dir.

http://www.youtube.com/...
    (kerametikendindenmenkul, 03.10.2007 00:36 ~ 00:55)
  4. staj için gittiğim işletmede tanıştığım benle yaşıt işçi. adamın kullandığı dört laftan ikisi amua goyum, biri "siktimin", geri kalan biri de şivesinden dolayı anlayamadıklarım.
    (sageeth, 03.10.2007 00:37)
  5. (bkz: adanalılar)
    (slysmk, 03.10.2007 08:36)
  6. (bkz: afyon) (bkz: adana) aman sabahlar olmasın.
    (rene, 03.10.2007 08:59 ~ 09:00)
  7. geçen haftasonu 5 arkadaş adapazarına gittik.arabada o kadar küfür ediliyor ki kimin kime koyduğu belli değil.bi zaman sonra bu durum beni rahatsız etti. ''bundan sonra küfür eden olursa hepimizden tokat yicek tamam mı lan?'' dedim.2 arkadaş ilkten kabul etmese de sonunda kabul ettiler.neyse başladık biz. ilk 5 dakika içinde kimse konuşmadı.herkes ne mal olduğunu biliyor tabi.olsun sessizlik de iyi gelmişti o an.bir ara arkadaşlardan biri sessizliği bozdu.

a1: offf az önce geçen arabayı gördün mü lan hani parkta görmüştük.aynısı.
    a2: o değildi olum.görmedin mi mercedesti o geçen
    a1: ne mercedesi olum bal gibi aynısıydı işte.
    a2: yaaw sikicem gözünü bi siktir git.mercedesti diyom
    a1:ahaaa! küfür etti duydunuz mu lan.yaktım seni olum.
    a2: hadi lan etmedim küfür.
    a1: kıvırma lan ettin işte.
    a3: ne dedi lan? küfür mü etti?
    a2: yok abi yaa etmedim.uyduruyo.
    a1: duymadın mı olum sikicem gözünü dedi.
    a2: aha sen de ettin şimdi.nolcak?
    a1: ben senin dediğini dedim.mal
    a3: eee a1 sen de ettin şimdi?
    a1: yaw ben onun ettiği küfür söyledim yarrak herif.
    a3: doğru konuş sikerim ağzını yüzünü.
    a4: olum üçünüz de ettiniz şimdi.ben hepsini duydum.
    a1: madem hepsini duydun a2 küfür etti dediğim de niye ses çıkarmadın lan amcık aazlı.
    a4: o ibnenin küfür edeceği zaten belliydi.ben senin etmeni bekliyodum.hahhh!
    a1: boşuna beklemişin yarraaam. az önce ibne dedin duymadım sanma.
    a4: ibne de mi küfür amına koyyım yuhh?
    a5: hay sikeyim yapacağınız işi.çok bile dayandınız.hadi edin rahat küfür
    a1: vay amına koyyım yaa.bu göt a2 küfür ettiği zaman biriniz bişey deseydiniz piç olmıcaktı.
    (rushmo, 05.05.2008 14:20 ~ 14:21)
  8. nokta olarak ..na koyayım kullanan adamlardır.
    (it s all dark, 05.05.2008 14:28)
  9. özellikle ergenlik döneminde arkadaşlar arasında bir statü sahibi olmak isteyen adamlardır. o dönem sürekli küfürlü konuşmak bir "cesaret", "marifet" hatta ve hatta bir "duruştur."
    ben neyse ki bu "duruş" hastalığına yakalanmadım.
    küfür yerinde kullanıldığında güzeldir.
    (bimekan, 05.05.2008 14:40)
  10. (bkz: can yücel)
    (bkz: küfür dilin en gümrah çiçeğidir)
    (bkz: can baba)

edit: bende varım lan bunların içinde ..mına koyim.. üni bitti, hatta bir yıl geçti üzerinden, ama ben hala bu adamlar grubuna dahilim. antropoz pardon ergenlik* hezeyanları olsa gerek** ayrıca, yerine göre konuşmayı değil küfür etmememeyi marifet sanan, hele hele bunu bir olgunluk terazisi sayan zihniyeti ben*... aferin benim terbiyeli soydaşlarım, ırkdaşlarım... bu ülke bizde küfür etmediğimiz zaman adam olucak inşallah, maşallah..
    (küçük çocukların balonlarını patlatan cani herif, 05.05.2008 14:47 ~ 18:10)
  11. eskiden benim de dahil olduğum adamlar grubu.

küfür hastalığından, 2-3 aylık ağır geçen bir süreç sonucu kurtuldum. öncelikle televizyon izlemeyi bıraktım. sonra evde yattım ilk 1 ay kadar. insan içine de çıkmadım. bazı akşamlar yeri geliyor, bir "mına koduğum ibnesi" desem rahatlıcam diyosunuz kendi kendinize. irade ve yoğun ilaç biraraya gelince, küfür bırakabiliyorsunuz. sonra küfürsüz hayatınızın ilk gününe tv'yi açarak başlıyosunuz, bilmem kaç küsür yaşında bi sapık küçücük kıza çökmüş, herif karısını vurmuş, bilmem kimin selüliti görünmüş. hepinizin götüne koyım ulan diyorsunuz ve hayat devam ediyor.
    (alkolik2000, 05.05.2008 14:49)
  12. bağlaç olarak "amına koyayım" ı kullanırlar.
    (bkz: bir bağlaç olarak amına koyayım)
    (ekipler amiri kenan, 05.05.2008 14:50 ~ 14:51)