belki ilginizi çeker
  1. · alexander supertramp
  2. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · galatasaray
  2. · behlül sözlük yazarı olsa kullanacağı nick
  3. · ateist yazarların itü sözlük ten defolup gitmeleri
  4. · kemal kılıçdaroğlu
  5. · günün tek cümlelik özeti
  6. · itü sözlük hiçbirimiz komiklik yapmıyoruz günü
  7. · banu güven
  8. · test drive unlimited
  9. · mavi boncuk takışına ölürüm türkiyem

sürekli küfür eden adamlar  

1. küfür, hayatının ayrılmaz bir parçası olmuş kişilik modelidir. iki lafının arasına -özellikle tercih ettiği bir küfür varsa bunu, yoksa genel olarak çeşitli- küfür sokan bu adamların, küfürün insanı teskin ettiğini söyledikleri olur. bir çeşit ağız alışkanlığı olarak da düşünülebilecek bu durumun çeşitli örnekleri de mevcuttur. lise öğrencisi olduğum dönemde sürekli karşılaştığım, özellikle de bir olayı anlatırken sıklıkla başvurulan bu sözlere hiç anlam veremezdim. anlamlı kullanılmadığında saçmasapan bir sonuca varılmaktadır çoğu zaman.

(bkz: küfür, asab-ı müsekkindir.)
    (sinefilolog, 03.10.2007 00:15)
  2. erkut abinin önerdiği gibi kişinin ellerini kollarını bağlayarak ağzının önce bi güzel şampuanla yıkanması, sonra da dünyanın en ünlü edebiyat fakültelerinde şiir, öykü vb. edebi sanat eğitimi verilmesi gerekir.
    (mencet, 03.10.2007 00:33)
  3. bir kısmı, hastalık derecesinde ve farketmeden küfrederler.

en nadide örneği, cemceminay'ın, küfürbaz metin telefon şakasındaki metin bey'dir.

http://www.youtube.com/...
    (kerametikendindenmenkul, 03.10.2007 00:36 ~ 00:55)
  4. staj için gittiğim işletmede tanıştığım benle yaşıt işçi. adamın kullandığı dört laftan ikisi amua goyum, biri "siktimin", geri kalan biri de şivesinden dolayı anlayamadıklarım.
    (sageeth, 03.10.2007 00:37)
  5. (bkz: adanalılar)
    (slysmk, 03.10.2007 08:36)
  6. (bkz: afyon) (bkz: adana) aman sabahlar olmasın.
    (rene, 03.10.2007 08:59 ~ 09:00)
  7. nokta olarak ..na koyayım kullanan adamlardır.
    (it s all dark, 05.05.2008 14:28)
  8. özellikle ergenlik döneminde arkadaşlar arasında bir statü sahibi olmak isteyen adamlardır. o dönem sürekli küfürlü konuşmak bir "cesaret", "marifet" hatta ve hatta bir "duruştur."
    ben neyse ki bu "duruş" hastalığına yakalanmadım.
    küfür yerinde kullanıldığında güzeldir.
    (bimekan, 05.05.2008 14:40)
  9. (bkz: can yücel)
    (bkz: küfür dilin en gümrah çiçeğidir)
    (bkz: can baba)

edit: bende varım lan bunların içinde ..mına koyim.. üni bitti, hatta bir yıl geçti üzerinden, ama ben hala bu adamlar grubuna dahilim. antropoz pardon ergenlik* hezeyanları olsa gerek** ayrıca, yerine göre konuşmayı değil küfür etmememeyi marifet sanan, hele hele bunu bir olgunluk terazisi sayan zihniyeti ben*... aferin benim terbiyeli soydaşlarım, ırkdaşlarım... bu ülke bizde küfür etmediğimiz zaman adam olucak inşallah, maşallah..
    (küçük çocukların balonlarını patlatan cani herif, 05.05.2008 14:47 ~ 18:10)
  10. eskiden benim de dahil olduğum adamlar grubu.

küfür hastalığından, 2-3 aylık ağır geçen bir süreç sonucu kurtuldum. öncelikle televizyon izlemeyi bıraktım. sonra evde yattım ilk 1 ay kadar. insan içine de çıkmadım. bazı akşamlar yeri geliyor, bir "mına koduğum ibnesi" desem rahatlıcam diyosunuz kendi kendinize. irade ve yoğun ilaç biraraya gelince, küfür bırakabiliyorsunuz. sonra küfürsüz hayatınızın ilk gününe tv'yi açarak başlıyosunuz, bilmem kaç küsür yaşında bi sapık küçücük kıza çökmüş, herif karısını vurmuş, bilmem kimin selüliti görünmüş. hepinizin götüne koyım ulan diyorsunuz ve hayat devam ediyor.
    (alkolik2000, 05.05.2008 14:49)
  11. bağlaç olarak "amına koyayım" ı kullanırlar.
    (bkz: bir bağlaç olarak amına koyayım)
    (ekipler amiri kenan, 05.05.2008 14:50 ~ 14:51)
  12. geçen gün bir tanesi şöyle bir diyaloğa zemin hazırlamıştır. (dostun arkadaşın bol olduğu bir pc vb satıcısı ortamı):

-- bak bence bu pc senin işini görür, bunu al.
    + yarrak gibi lan bu ne işimi görcek.
    -- yok abi kaldırır bu senin kullandığın programları.
    + yarraamı kaldırır olum baksana bi bok yok bunda!
    -- abi biliyosun madem bu kadar bana ne soruyosun yahu hayret bişi!!
    + lan ne yarrak adamsın hemen alınıyon be!
    -- ulan ben elime almaya korkuyorum herif ağzından düşürmüyo hee!
    + siktir lan!!
    -- öehh be!!
    (billie jean, 05.04.2009 21:16)
  13. vay amina koyayim, amina koyayim, sikerim böyle işi gibi küfürleri cumle içine bolca sıkıştırarak cümle kuran adamlar aslında küfür ettiklerinin farkında değildirler istemsiz olur sanada olur bazen banada olur kötü bir alışkanlıktır.
    (oblivion, 24.06.2009 00:39)
  14. bunların bir kısmı küfürlü konuşmanın komik olmakla eş değer olduğu mantığına sahiptir.
    (pinkwings, 24.06.2009 00:42)
  15. (bkz: alexander supertramp)
    (r el mayer, 24.06.2009 00:44)
  16. -abi nasılsın
    -siktir lan
    -noluyo abi
    -mına korım
    -allah allah abi bak kötü olucak
    -kötü olmaz götü olur olum
    -ya bi siktri git be abi
    -heh bende onu diyorum işte siktir git
    (dextare, 24.06.2009 01:04)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil