yazarın yazdığı girileri ,gerek imla hatalarını gerekse anlatım yönünü kontrol etmek için, tekrar okuyabilmek adına da kullanılan butondur.
(bkz: eserler)
güzel bir giri yazıldığında yapılabilen eylem."acaba kimse beğendi mi?" "ne zaman oylarlar acaba?" şeklinde soruları da kendi kendine yöneltir yazar.
ayrıca sözlüğe yeni katılmış yazarlarda görülür.statü sahibi olmadıklarından mütevellit "ya benim ne zaman statüm olacak?" sorusu sorulurken yapılır.bu tip bir eylemi gerçekleştiren kişinin sabırlı olması ve oy alacak giriler yazmaya devam etmesi önerilir.
bu durumu bir takıntı haline getirenler, bilimum browserda** şahsım sayfasını açıp, sayfayı otomatik güncellemeye ayarlaması da beklenebilir, böylece sürekli şahsım butonuna basmaz arada sırada güncellenmiş bilgilerine bakabilir.
benim gibi her dakika onlarca masaüstünde sağ tık -> yenile yapan, bir sayfanın açılmasını beklerken pencereyi 5-10 defa simge durumuna küçültüp aynı haline getiren arkadaşların sıklıkla yaptıkları şey. bunu yapanlar aynı şekilde "bugün" butonuna basarlar, "yoklama" butonuna basıp pencereyi kapatırlar. en azından ben öyle yapıyorum.
bu başlığıgörüp istemsiz bir şekilde yapmaya başladığım sonrada sürekli son oylanan eserlerin kayan yazılar gibi değiştiğini gördüğümde noluyo lan dememe sebep olmuş olan olay..
sonucunda gelişen dialog.. karışmasınkimselerbana: scorpeo senmi oylayıp duruyosun benim girileri scorpeo:evet karışmasınkimselerbana: sen bana nick altı gir en iyisi*
uzun bi süre giri girmeme sonucu artık oylanacak yeni girilerin olmadığından şahsım butonuna basma alışkanlığı,takıntısı vb. inceden kaybolur.daha sonra da günde 40 giri yazsanızda aklınıza gelmez bakmak arada bi 00.00 dan sonra parlayan şu an butonuyla eliniz gitse de umrunuzda olmaz.
nadasa bırakmakta fayda vardır bazen.