|
|
- çizgi roman klişesidir, kalıplaşmış olması hiç de rahatsız etmez, spiderman'de var ya "büyük güç büyük sorumluluk getirir" (tabii türkçe konuşmuyolar, ingilizcesi geçiyor)
ya başından çektikleri bir acı onları bu yola sürükler (bkz. batman) (bkz. angel) ya da arada bir yerde kafalarına dank eder bir şey, okuyucu sıkılmasın diye bir yenilgiye uğratılırlar, sonucunda hep acı vardır ki kamçılansınlar, serüven sürükleyici olsun biz de kendimizi onlara daha yakın hissedelim
- küçük emrah'la büyümüş ve süper kahraman deyince aklına cüneyt arkın gelen neslin fikridir.*
ya da süper kahramanların sadece filmlerde oluşu ve filmlerde, kişinin süper kahraman olduğu seyirciye aktarıldıktan sınra süper kahramanın başına bir *olay getirip ondan kurtulmasını sağlayarak -tamamen- senaryo boşluğu doldurma amacı güden, fakat istemeyerek de olsa bir trend haline gelen durum.
- -barmen bi viski daha ver lan!
-abi bu yedinci olacak ama
-kes ulan pislik sen viskimi ver
-eve kadar uçabilecek misin bari?
-amına bile korum.
-yenge* dönmedi mi hala?
-nerde aq? anasının evini mesken tuttu
- bir hollywood klişesi.
- küçük emrah'ın dünyanın en süper kahramanı olmasıyla aynı zamana denk düşer.
(bkz: ne dedim ben ya)
- -ulan şu giysilerin içinde kaç senedir duruyorum acaba? bunların yüzünden kalbimi de demirden bi zırh kapladı sanki. nalet olsun böyle ironmanliğe.
-üzülme iron,bak iron maiden şikayet ediyo mu,eki eki..
-sen de mi profesör?bunu da benden başka arkadaşın olmamasına bağlıyorum yoksa dirseğimin altından çıkan taramalıyla dağıtırdım beynini. -iyice manyak oldum lan- pardon profesör sana da ayıp ediyoruz.
-canın sağolsun iron'ım,anlıyorum seni yiğidim.
- aslında bir çizgi roman/film klişesidir.
superman desen; düşmüş bebek haliyle uzay'dan, dünya'ya. başka bir ailenin yanında büyümüş. aynı zamanda lois lane'e aşıktır. görünce ağzının suyu akar garibimin.
spider man desen; çocuk yaşta anne babasını kaybeden peter üstüne bir de tam örümcek güçlerini yeni kazandığı ve götünün kalktığı zamanlarda ben eniştesini/amcasını kendi mallığı yüzünden kaybeder. çizgi romanın mottosu oluverir "büyük güçler, büyük sorumluluklar getirir" lafı. üstüne kafa da allak bullaktır. aklı, felicia harvey ve mary jane arasında gidip-gelmektedir. aileden tek yadigar may halasının başına bir şey gelecek diye kafayı yer. okulda ve işte de maddi/manevi sorunları vardır. hayat onun için çok zordur.
batman desen; o da çocuk yaşta annesini ve babasını kaybeder. intikam almaya and içer. deli gibi dolanır meydanda.
robin; batman'in yardımcısı harika çocuk robin'de sirklerde akrobatlık yapan bir ailenin üyesidir. two face tarafından aynı şekilde onun da ailesi öldürülür. zaten batman'le bir araya gelişleri kader arkadaşı olmalarıdır biraz da...
spawn desen; ruhunu şeytana satar karımı çocuğumu göreyim diye ve görür. tabi ebesinin amını görür. karısı onu aldatmıştır. hem de en yakın arkadaşıyla. dünyası yıkılır adamcağızın. bu hikaye üstüne ağıtlar bile yakılır. (bkz: i died for you)
wolverine desen: hafıza problemleri yaşar, cyclops uyuzunun eşi olan jean grey'e platonik olarak yangındır. içinde fırtınalar kopmaktadır da belli etmez. her şeye rağmen kral adamdır. saygılar buradan.
hulk'a gelirsek; pek takip etmedim ama onun da "sevip de kavuşamama" durumu vardı hatırladığım kadarıyla.
e punisher desen; biraz batman gibi. polistir abimiz. mafya karısını, çocuğunu öldürür bir daha bize bulaşma diye bu da tam bir nefret ve intikam makinesinin doğmasına neden olur. haklı.
kısacası acı olmadan kalkıp, sokaklara vuramıyor kendini süper kahramanlar. ayrıca genel olarak çekilen acılar aile ile ilgili. bu da ilginç bir detay tabi.
|