sünnet çıkmazı
[
script]
başlangıçta herşey
normal gözükür..
oğlan paniktir..henüz
fenni sünnetçi ortama gelmemiştir..baba ve erkek tayfası muhabbetin en hararetli yerlerinde kahkahalar basarak eğlenirken, anne ve diğer bayanlar mutfakta pilavın başında lakırdı etmektedir..
sonra bir anda sahne kapanır açılır ve babayı evin salonunda tek başına, kara kara düşünürken görürüz..yüzünde garip bir ifade, küllükte ise
9 adet sigara izmariti bulunur (sigara izmaritlerinin sayısına dikkat, daha sonra işimize yarayacak bir ipucu)..
bir anda telefon çalmaya başlar..baba irkilir..müddet daha acı acı çaldıktan sınra telefonu açar..telefondaki ses oğlunun sesidir..esrarengiz bir tonla;
- olanları anlatmamı istiyor musun?
der..babası "hayırdır yavrum ne oldu ki?!" diye meraklı meraklı sorar..
- baba,
dick laurent'ı öldürdüm!
- evladım, o kim ki?! ayrıca allah rahmet eylesin..
- ...
- boşver sen, hadi gel artık özledik seni..
- artık çok geç..
- oğlum?!
*dıt dıt dıt dıtt*
sonra sahne tekrar kapanıp açılır..bu sefer bir striptiz klubünde danseden evin kızını görürüz..aradan 15 yıl geçmiştir..yaşanan ama şuan bilinmeyen bir trajik olay üzerine aile dağılmış ve herkes bu acımasız zalim hayatta ayakta kalabilmek için elinden geleni yapmaya başlamıştır..kız aslında tüm bu yaşananlar nedeniyle şizofrenik bir paranoyak olmuş,
9 sene (dikkat edin sayıya, babanın içtiği sigaraları hatırlayın) akıl hastanesinde kedi bıyığı kopararak ve connect four oynayarak geçirdiği zamanları bir anı kitaba çevirmiş ama satışlar istediği gibi gitmeyince yönetmen sevgilisiyle jamaika’ya kaçmıştır..
sahne, tekrar eve dönmüştür..baba yatakta anne ile sevişmektedir..
- ne dersin bugün yapalım mı?!
- hihihhi, fikreett..bir alemsin..ayyy
- dur cilvelenme kız..
tam bu afrodizyak sahnede telefon tekrar acı acı çalar..ilk başta umursamazlar ama inatçı birisi aramaktadır..telefon susmaz..baba kim bu münasebetsiz gecenin bir vakti arıyor bedduası ile telefonu açar..telefondaki ses ona yine isli puslu bir ses tonuyla şunu söyle;
-
dick laurent ile görüşebilir miyim?!
- kim!?
- dick laurent..
- burada öyle birisi yok kardeşim, yanlış oldu..
- yanlış olmadı beyefendi..siz dick laurent’siniz..
- hayır yahu, yanlışın var evladım..ben fikret boylum..
- o ooo, siz çoktan ölmüşsünüz o zaman..
- ne diyorsun ya, offf, gece gece..
- bi üfler misin, arıza var galiba hatlarınızda?
- sktr git pezemenk..
- fuck youuuğğyyy!
fikret, çat diye telefonu kapar ve konsantrasyonu bozulmasına rağmen işini yapmaya devam eder..tam
9 ay sonra (sayıya dikkaaatt!) bir kız çocukları olur..ismini
gizem (bak bak, ironiye bak) koyarlar..gel zaman git zaman, bu gizem büyür ve kimselerin anlam veremediği davranışlara ve karaktere sahip bir kıza dönüşür..en sevdiği iş mahallede kedi kovamak olur..
* * *
kapı çalar..sünnetçi gelmiştir..evin oğlanı iyice heyecanlanmıştır..evin babası ve akrabalar küçücük çocuğun üstüne çökmüş, ikisi kolunda ikisi ayağından tutmaktadır..sünnetçi oğlanın altını indirir ve..
baammm!
korkutucu karanlık..
nefes alıp verme sesi..
gaipten gelen uğultular..
* * *
baba yine bir sürü sigara içmiş, pencereden ufka bakmaktadır..telefon acı acı tekrar çalar..
- alo?!
-
dick laurent’in kim olduğunu biliyorum baba..
- kimmiş yavrum!?
- allahın belası sünnetçiymiş o..yamuk kesmiş şeyimi ya..
- nasıl!?!
- sünnet kasetinde garip bir
gizem var baba..
- kardeşin zaten garibin tekidir oğlum..
- öyle değil baba, izle..anlayacaksın..
dın dın dın dın dınınınınını (ağır müzik gir)..
[
credits]
* record off *