ben zaten bu dindarların burjuvalığını anlamış değilim.ulan dindardan burjuva mı olur?zaten, zaten çok acıklı bir kelime;bunu kullandırdıkları için, öncelikle kendilerine bir bursalı olarak sitem ediyorum.ulan beyfendi, size günaha girmekten korkmadan soruyorum şimdi:afedersiniz ama sizi deli mi sikti?yollara kıran mı girdi?bu kadar hava neden?ha,ya işte konvoy olmasın,gürültü kirliliği,trafik sıkışıklığı olmasın,dedik biz, diyorsunuz,havadan gidiyorsunuz,anlıyorum bunu..konacak yer olmadığı için de stadyum kiralıyorsunuz?öyle mi?evet,şimdi anladım.evet, minimalist bir çerçeveden bakıyorum bu vakaya.daha neler geçiyor içimden aslında.tekstil sektörü zor durumdaydı lan hani?nasıl tekstilciymiş bu?nasıl işmiş bu?insanlık zor durumda kardeşim,sıyırmış insanlar.bunların örneklerini tepe yöneticilerinde de gördük.
siyasal,sosyolojik açılımlar getirmek istemiyorum.evet,dindar burjuvalar türedi,tüm kavramları alt üst ediyorlar.bu bir olay değil ki.din meselesi değil bu sadece,insanlık meselesi,görgü meselesi,vicdan ve akıl meselesi.allah hidayeti gördürsün,buldursun;hidayete erdirsin.inşallah.
yalnız sünnet çocuğuna birinin şunu anlatması gerek:bir çük için harcanan bu mesai ne anlatıyor?hayatta daha önemli şeyler olduğunda nasıl bir mesai harcanacak?o f 16 var ya..bununla beraber,gözlerinden öperim.
alakasız ama sünnet deyince aklıma düştü:
(bkz:
@2164662)