belki ilginizi çeker
  1. · sünnet çocuğu
  2. · hattori hanzo ya döner bıçağı siparişi vermek
  3. · sünnet düğününde stadyum ve helikopter kiralamak
  4. · düğünlerde zorla dansa kaldırılmak
  5. · acı anların kutlanması
  6. · sünnet
  7. · bir evde yaşanabilecek en dumur olaylar
  8. · düğün davetiyelerine yazılan şuursuz maniler
  9. · sünnet videosunu brian de palma ya çektirmek
  10. · e posta ile düğün davetiyesi yollamak
gündem
  1. · prison brake
  2. · itü sözlük yazarlarının aslında içmek istedikleri
  3. · sözlük yazarlarının itirafları
  4. · bir kadının bilmesi gerekenler
  5. · mutsuzluk veren küçük şeyler
  6. · disko kralı
  7. · 27 yaşında olduğu halde bir hayat kuramayan insan
  8. · you are my sunshine
  9. · dial

sünnet düğünü  

1. bir ameliyat için düğün tertip ettiren türk geleneği.
    (my dying bride, 31.07.2004 23:27)
  2. kesilen pipi ucunun diyetidir.
    (azwepsa, 01.11.2005 10:42)
  3. 2 gr ağırlığındaki çük parçasına yapılan masrafların, çük için düğün yaparak karşılanmasıdır.
    (terakime, 01.11.2005 10:45)
  4. türk geleneği değildir. diğer müslüman ülkelerde ve yahudilerde de vardır.
    (easy company, 01.11.2005 10:49 ~ 02.07.2006 16:32)
  5. sünnet olduktan sonra, taç giyme töreni gibi törenimsi hava içerisinde yapılan,normal düğünün uzaktan akrabası olan etkinliktir.
    (therealman, 05.07.2006 16:55)
  6. düğün öncesi geleneksel eğlencelerden biri, kaçan sünnet çocuğunu yakalamaktır.
    (minik balta, 03.04.2007 13:20)
  7. içmek için aile büyükleri tarafından tertiplenen etkinliktir.
    (thraki, 17.06.2007 19:22 ~ 19:39)
  8. (the girl with red hair, 17.06.2007 19:55)
  9. küçücük bişey yüzünden kıyameti koparmaktır tabir-i caiz ise.

aklıma rahmetli musa abi geldi. sünnet düğünüme gelen kıyak bi abiydi kendisi. cümle alemler kitap tablo yok cetvel takımı vs gibi sikim sokum şeyler alırken bu musa abi transformırs almıştı bana. ulan 14 yaşındaki çocuğa (ben biraz geç sünnet oldum) "vadideki zambak" kitabı da neyin nesi oluyor amına koyayım, götüme mi sokayım ben balzağı o yaşta. benim elime verecen oyuncağı oynıycam kardeşim. gereksiz sinirlendim gene, neyse, ne diyordum hah musa abi, tıransformıns almış bana. bir sevindim ki sormayın gitsin. ayrıca piste çıkıp eline mikrofonu alarak onöre etmişti beni şu sözleri ilene;

"sevgili kardeşim x (x benim ismim) !!! 14 yaşındaki bi çocuğa göre maşallahın var yani, iki kazan pilav çıkar seninkinden ehehe.. gene de böyle şeylere karşıyım, gençlerin önünü kesmeyin, hadi bakayım"..

bu mükemmel konuşmayı bi ben bir de mahalleden kankam tahir alkışlamıştı.. aslında gene mahalleden ufuk diye bi çocuk vardı o da alkışlamıştı ama sevmiyoduk biz bu çocuğu biliyonuz mu o yüzden dile getirmek istemiyorum. birkaç sene sonra tır ezdi bizim musa abiyi esenler otogarda. üzüldük tabi, tır şöförüne lanet okuduk falan ama söför ne yapsın be kardeşim, tır denen alet ebesinin amı gibi uzun bişi. başı kıçı belli değil ki. tesadüf odur ki bana aldığı tıransformıns da optimus pıraym idi. tır yani.

o yüzdendir ki ne zaman pilav yesem musa abiyi anar, ruhuna iki dua okurum. ve hep o sözü aklıma gelir "2 kazan, maşallahın var, çocuğa göre, 14 yaşındaki"

mekanın cennet ola musa abi, merak etme oğlun bismil bize emanet.
    (yaqui, 09.06.2008 09:12 ~ 09:15)
  10. küçük bir operasyon için 36454 kişi ile yapılan kutlamadır . gelişim evreleri de aynen şu şekildedir :

(bkz: sünnetten önceki gün yapılan kına gecesi): mahalleye bin tane beyaz sandalye itinayla dizilir.çapraz gelecek şekilde gri süsler karşılıklı balkonlara asılır ve süslerin tam ortasına disko topunu andırır nitelikteki gri cisim yerleştirilir.bunlar da yetmezmiş gibi 4 tane ışık kaynağı 4 ayrı köşeye yerleştirilir.hava hafif hafif kararmaya başladığında kuaförlere servet bayılan kadınlar konvoy şeklinde alana giriş yaparlar . bülbül yuvası şeklindeki saçları bozulmasın diye arabadan dikkatlice inip son hazırlıklar için sünnet çocuğunun evine koşarlar . bu sırada sünnet çocuğu görücüye çıkar.elindeki maşallah yazan sopasıyla , arkasına taktığı mahalle çocuklarıyla beraber sokaklarda turlamaya başlar ve bunu gören yaşlı teyzeler ''maşallah'' , ''tü tü nazar değmesin '' , ''anam ne çabuk büyüdü de sünnet oluyor'' tarzında cümlelerle tepkilerini belli etmekten kaçınmazlar . ve sonunda ''bir ki üç ses kontol si si '' sesleri duyulur ve sünnet çocuğunun ailesi başta olmak üzere tüm çiftler dansa davet edilir . bu arada sünnet çocuğu bir kenarda kimseye belli etmeden kara kara düşünür arkadaşlarının söyledikleri aklına geldikçe.herkes deli gibi oynar va tam o sırada anons gelir . kına zamanı !! çocuk anlamsız bir şekilde eline yakılan kınanın amacını kavrayamaz . kesilen organıyla eline yakılan kına arasında bağlantı kurmaya çalışır ama nafile , beceremez . kına işlemi de bittikten sonra coşkun kalabalık tarafından yöresine nazır bir halay çekilir . çocuk için işin en zor kısmı gelip çatmıştır ! çocuk bir sandalyenin tepesinde ayakta dikilir ve önünde elektrik faturası kuyruğu kıvamında bir kuyruk oluşur.yakın akrabalar kuyruğun en önünde olmak üzere takı merasimiresmen başlamış olur. herkes elinden ne geliyorsa takmak için çabalar...bilezik , altın künye , saat , yarım altın , çeyrek altın , 50 ytl , 20 ytl ... tüm takılanlar kameraman tarafından videoya alınır ve daha sonra yakın akrabalar ile birlikte video izlenir . 'bak gördün mü kız 20 ytl takmış halbuki ben ona....'' gibi cümleler izleme esnasında sarfedilir.daha sonra sünnet çocuğunun teyzeleri , dayıları , amcaları , yengeleri , dıtının dıtısı şeklinde uzayıp giden bir listeyle karşı karşıya gelir sünnet çocuğu.durmak bilmeyen eğlence hızını arttırarak devam ederken polis arabası ve içinde iki polis olay yerine intikal eder , ceplerine sıkıştırılan bir miktar parayla eğlencenin yarım saat daha sürmesi sağlanır . o yarım saat içinde ya mahallenin ayyaşı ya da delisi çıkar ve oynar.böylece insanların eğlencesi iki katına çıkar.kalabalık dağılır , sandalyeler mahallenin gençleri tarfından toplanır ve daha sonra bu gençler içmeye gider. sünnet çocuğu da yusuf ile birlikte uyumaya çalışır...

(bkz: sünnet sabahı) : sünnet çocuğu uyandırılır ve eline yakılan kına annesi tarafından yıkanır . tam o sırada tombik lokmacı amca tezgahını kurmaktadır evin önüne.o anda çocuklar tarafından lokma tezgahının önünde uzunca bir sıra oluşturulur.kiminin elinde küçük bir kap , kimisinin elinde ise kocaman bir tepsi ... sünnet çocuğu o yakıcı sıcakta yine tüylü sünnetliğini giyer ve gelenlerin elini öper.daha sonra düğün sahipleri tarafından her arabaya bir havlu asılır ve sünnet çocuğu kesim öncesi ufak bir gezintiye çıkarılır.yarı yolda tüm arabalar önceden anlaşmış gibi sağa parkeder ve tutulan daval-zurna eşliğinde halay çekilmeye başlanır.geri dönerken arabalar anlamsız bir şekilde yarış halindedir kim birinci varacak diye.ve yarışan arabaların tipik özelliği camları açıp üstüne oturan yolcularının olmasıdır.ve sağ sağlim eve varıldığında hoparlörlerden 'euzu billa .......' sesi duyulur ve sünnet çocuğu gerçekle yüzleşmeye sevkedilir . mevlüte gelenlerin tek tek eli öpülür ve önlerine şapka tutularak para toplanır.mevlüt bitiminde ise avukat çantası gibi bir çantayla sünnetçi yardımcısıyla beraber kapıda boy gösterir ....

(bkz: sünnet anı) : sünnetçikurbanıyla sıcak bir muhabbete başlar , çocuğun zihnini boşaltır.çocuk sünnetçi tarafından son defa tuvalete gönderilir.çocuk tuvaletten döndüğünde acı manzarayla karşılaşır . sünnet malzemeleri ! sargısından pudrasına , usturasından makasına her şey tamamdır . eksik olan ve eksik olması gereken tek şey bir adet pipidir. çocuk yatağa yatırılır , genlerinde y kromozomu bulundurmayan varlıklar odadan çıkarılır. ilk iş olarak önce iğne vurulur . daha o acıyı yeni tadan çocuğun birden ayaklarına ve ellerine büyükleri tarafından baskı uygulanır. salavat silsilesi eşliğinde kesim tamamlanır ve çocuğun pipisi hediye paketi gibi türlü şeylerle kaplanır.sünnetçi parayı alıp gözden kaybolur , baba mutluluktan ağlamak üzeredir , anne salonda ya da başka bir yerde meraktan çıldırmak üzeredir acaba yanlış bir şey oldumu diye. daha sonra oda ziyaretleri başlar.her gelen yastığa para ya da altın takar.sünnet çocuğu ve ailesi tebrik edilir. sünnet çocuğuna ''artık tam erkek oldun'' espirisi yapılır ve tüm curcuna sonlanmış olur .
    (pakanajuhla of boreat, 09.06.2008 14:54 ~ 13.06.2008 10:59)
  11. dün akşam arkadaşımın en küçük kardeşi sünnet oldu. süper bir şey lan bu. halay çektim göbek attım dans ettim yani bilimum çılgınlık. oh oh yandan yandan çok güzel eğlendik valla.
    (durağa yaklaşırken stres yapan genç, 21.06.2009 12:33)
  12. (bkz: şebeklik)

ondan sonra da, kızının ilk reglini kutlayan anneye, '' ama olmaaaz, ama çok özeel di miiaaa.''

he annem, çok özel bi kereaa.
    (pembe diş macunu, 21.06.2009 12:34 ~ 12:35)
  13. önemli bir dini ritüelin hoş bir gelenekle birleşmiş hali. sünnet sadece bir ortadoğu adeti değil, aynı zamanda bir dini ritüeldir. insanların güzel olayları eğlenerek ve cümbüş ile kutlamalarında ise garipsenecek bir yan olmasa gerek. ama öyle ya, her nerede din ile bağıntılı herhangi bir şey görülse hemen bok atmaya toplanır birileri.. kendi lokal değerlerine bu kadar saldıran adamlardan da kime ne hayır gelecekmiş merak ederim..
    (deus ex machina, 21.06.2009 12:53)
  14. gelenek olduğundan problem yok. gelenekleştirdiğiniz sürece dilediğiniz manyaklığı yapabilirsiniz.
    (manto, 06.11.2009 10:38)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil