görseller
sünnetsünnet
sünnet 
belki ilginizi çeker
  1. · sünnet arabalarına yazılan yazılar
  2. · sünnet derisi
  3. · ucundan accuk
  4. · peygamber sünneti
  5. · kadın sünneti
  6. · akşama etli pilav var
  7. · erken boşalma
  8. · ilkokulda çıkma teklif etmek
  9. · bebeğin nüfus cüzdanına din olarak islam yazılması
  10. · yaran dükkan isimleri
gündem
  1. · yaran diyaloglar
  2. · günün tek kelimelik özeti
  3. · soğuk havada kısa etekle dolaşan kızlar
  4. · 2012
  5. · nurcuların hoşuna giden şeyler
  6. · bittikten sonra insanı mal gibi bırakan filmler
  7. · giyotine yolladılar gitmedim
  8. · satan satana
  9. · tarihi kazananların yazması

sünnet  

sayfa  / 3
  1. her erkeğin korkarak kaçtığı, olduktan sonra uyuşturucunun etkisi geçince anıra anıra ağladığı olay...
    "anne söyle kesmesinler" diye bas bas bağırmıştım... ama bi boka yaramadı.
    (neverland, 29.03.2004 21:30)
  2. musevi ve müslüman çocuklarına uygulanan şey. circumcision ingilizcesidir. fargoda, iki katil zanlısının yakalanmasında büyük faidesi dokunabilecek iki fahişeden adamları tarif etmeleri istenir. bir tanesi sadece şunu hatırlıyordur :kısa olanın ki sünnetliydi.
    (invisibleruh, 31.03.2004 00:09 ~ 00:10)
  3. "lütfen kesmeyin" diye anırarak koca apartmana rezil olmama sebebiyet veren hadise. çocukluk aşkımın ağladın mı fidel sorusuna tabi ki hayır cevabını verdikten sonra ama ben duydum herkes duydu cevabını alarak yıkıldığım olay. yazarken bile kızarıyorum. neblim bi tek ucunu kestiklerini. balta muhabbeti yapanların ve önümde alet çantasını açıp ucu kanca gibi bi makas çıkaran insafsız (en kibar bööle ifade edebiliyorum) sünnetçinin kurbanı oldum.
    (fidelmiyo, 22.04.2004 23:36)
  4. akşama etli pilav var espirilerine mahal veren operasyon
    (mavio, 13.05.2004 22:00)
  5. (mavio, 27.09.2004 13:56)
  6. pipinin dış dünyaya açılımıdır bir nevi. komşu ziyaretlerinde, evcilikte, doktorculukta pipi için mahalli bir durum söz konusudur. bu operasyon esnasında pipinizi gören sempatik şeyler uzun yıllar boyunca "ben senin şeyini bilirim sus konuşma" diyerekten sizlerle uğraşacaktır.
    (wolfshade, 20.01.2005 23:24)
  7. peygamber efendimizin zamanında yaptığı ve yapılmasının uygun olacağını söylediği şeyler. mesela farz olanların öncesinde ve sonrasında kılınan namazlar vs.
    (steinmetz, 23.10.2005 03:27 ~ 26.01.2006 12:32)
  8. 80 öncesi askere yeni alınanlara sünnet yoklaması yapılırdı.bir onbaşı herkesin herkesin çüküne bakardı.sünnetsiz ler kesime giderdi.20 yaşındaki adamın sünnetini nasıl yaparlardı,bilmiyorum.gönül rızası alınırmıydı onuda bilemem.yani laik ordunun,şeriatçı uygulaması gibi bir şey.
    (capital, 01.11.2005 00:20)
  9. bir counter strike terimi.
    (squadron, 26.02.2006 18:38)
  10. (keyif pezevengi, 16.04.2006 22:12)
  11. erkeklikte versiyon atlama. iki önceki sürüm
    (ben de öyle biliyordum, 03.09.2006 17:23)
  12. mottosu "ucundan azıcık" olan, beni kınadan iyice tiksindiren cerrahi operasyon. aileden birinin ağzından yaklaşık olarak şu şekilde duyulur:

-oğlum ucundan azıcık kesecek sünnetçi amca, korkacak bişey yok...

yapma yau..e koparsaydın bütün takımı çerçeveletip assaydın salona. tabi ucundan keseceksin lan! hem ucu kesilince kanamıyor mu? damar yok mu orda sivri einstein? kanayan yer acımaz mı mcık? çocuğuz diye salak mıyız!..ayrıca o elin makaslı herifi nerden amcam oluyor bi' kere, sempati duyurcam diye de bu kadar nüfusa geçirilmez ki! çürüttünüz çocukluğumu iki günde(kına gecesi+sünnet günü). kendi çocuğumu 20 sinde kestirecem, kimse kandıramasın.

meraklısına: hayır kesilirken ağlamadım...
    (jugis nomen, 03.09.2006 18:07)
  13. (selenge, 23.11.2006 15:28)
  14. aidsten koruduğu düşüncesi üzerine danimarkalıların hastanelere akın etmesine yol açan olay. hastanelerde, 2003 yılında kaldırılan ücretsiz sünnet hizmetine tekrar başlanması için muhalefet baskısı oluşmuş.
    (twinkle, 30.12.2006 10:46 ~ 10:46)
  15. hastane dışında yapılanının bazı riskler taşıdığı operasyon
    ayrıca hastanede korkunca narkoz yaptırabilme gibi bi imkanınızda var benle hiç alakası yok
    (bkz: kendi yaptığı şeyi başkasının olarak anlatmak)
    (nightraider, 19.01.2007 20:41 ~ 08.07.2007 22:44)
  16. bir sürü sağlık sorununa artı psikolojik sorunlara yol açan çok gereksiz bir gelenek. sünnetin pek çok zararı vardır. sünnetle bir erkeğin en hassas bölgesi olan penisde pek çok sinir kaybı meydana gelir. yani penis hissizleşir. hareketli penis derisinin %50 sinden fazlası kaybedilir. frenulum kaybedilir veya çok fazla zarar görür. penis uzunluğunun 2,5 cm kadarı kaybedilir. çevresinin uzunluğu yani hacmi kaybolur. penisin kaygan olmasını sağlayan sıvıyı ve bakterilere karşı koruma sağlayan smegmayı üreten bezler kaybolur. erken boşalmaya sebep olur. penisin doğal rengi kaybolur. ve daha pek çok zararı vardır, hepsini yazmadım. ilgileneler şu siteden çok geniş bilgileri edinebilirler: (bkz: http://www.geocities.com/...) ayrıca bu konuyla ilgili türkiye'de bir kitap yayınlandı: ilgilenenler o kitabı da edinebilirler. nil gün'ün "sünnet" kitabı.
    meraklısına: ilerde bir erkek çocuğum olursa onu sünnet ettirmeyi düşünmüyorum.
    (egomanyak, 13.02.2007 17:08 ~ 28.01.2008 18:00)
  17. "kökünden olmaz olum, ucundan accük"

(bkz: zeki alasya)
    (bkz: metin akpınar)
    (stairway to heaven, 13.02.2007 17:28)
  18. (bkz: @935594)
    (van den budenmayer, 13.02.2007 17:33)
  19. bir babanın kendi oğlunu sakat bıraktıktan sonra kendisiyle gurur duyabilmesini sağlayan hadise.
    (ozguradam, 24.02.2007 14:06)
  20. lügat olarak şu manalara gelir:

yol
    gidiş
    tabiat
    şeriat
    yüz
    yüzün görünen yeri
    alışılmış yol

ıstılah olarak: hz. peygamber'den(sav) geliş şekline göre; söz(kavli), fiili veya tasvip (takriri) olmak üzere üçe ayrılır

kavli: hz. peygamberimizin(sav) çeşitli vesilelerle söylemiş olduğu sözlerdir(hadis)

fiili: hz. peygamberimizin(sav) namaz kılışını örnek verebiliriz

takriri: bunda da peygamber efendimiz(sav) işi yapmasa da tasvip etmiş takrir etmiş onaylamıştır..

sünnet kur'ân-ı kerim'den sonra ikinci ana kaynaktır

(bkz: edille-i şeriyye)
    (gölgeningücü, 31.03.2007 15:37)
  21. aile hekimliği kriterlerine göre çocuk ya doğar doğmaz sünnet ettirilmeli ya da 7 yaşından sonra.
    (bacillusantracis, 20.05.2007 13:21)
  22. (seçilebilirkişi, 20.05.2007 16:58)
  23. küçük çocukların tüm ganimetlerini ailelerine hibe ettikleri kurban töreni.
    (mi atze, 09.07.2007 15:53)
  24. (mi atze, 09.07.2007 15:53)
  25. insanların bilmeden eleştirdikleri faydalı tıbbi bir operasyon.efendim sünnet sanılanın aksine müslümanlıkla başlayan bir şey değildir,islam tarihi okuyan arkadaşlar çok iyi bilirler ki sünnet ilk olarak hz.ibrahim zamanında yapılmaya başlanmıştır.ive ayrıca sünnet olunuz emri tevrat ta yer aldığı için yahudiler sünnet olmaktadırlar.fakat bu tarz bir emir kur'an da yer almadığı için sünnet olmak kişinin isteğine bağlıdır.islam dini peygamberi olan hz.muhammed sünnetsiz olarak dünyaya geldiği için doğan çocukların sünnet edilmesi bir müslümanlarda bir gelenek halini almıştır ama hiçbir zorunluluğu yoktur.ayrıca sünnet olmanın birçok faydası vardır:

fimozis: sünnet derisi darlığı sünnet yapılarak tedavi edilir.
    parafimozis: sünnet derisinin, penisin baş kısmının altında bir boğum yaparak, glansı (penis başını) boğması,
    tedavi sünnettir.
    balanit: (galasın (penis başının) inflamasyonu (iltihabı), sünnetsizlerde daha sıktır.
    üriner sistem (idrar yolları) enfeksiyonları: sünnetsiz çocuklarda daha sık görülmektedir.
    (bunun nedeni, sünnet derisinin, bu enfeksiyonlara yol açan bakterilerinin üremesi için uygun bir ortam sağlamasıyla
    açıklanmıştır.)
    penis kanseri: sadece sünnet olmayan erkeklerde görülür.
    rahim ağzı kanserleri: eşleri sünnetsiz olan kadınlarda daha sık görülür.
    cinsel yolla bulaşan hastalıklar; sünnetsiz erkeklerde görülme oranı daha sıktır.

sünnetin zararlarından bahseden gary l. harryman isimli kişiyle ilgili, araştırmama rağmen, birşey bulamadığıma rağmen iddialarına pek bir önem verilmemesi gerektiğini düşünüyorum.
    (agathachristie, 16.07.2007 04:00)
 sayfa  / 3

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil