türklere özgü insan ismi olduğuna inanılan hede.
x:meleba, sen fatmaydın değil,mi aynı şirkette çalışıyoruz...
y:aaa evet ama adınızı hatırlayamadım, çok pardon.
x:sündüz ben efenim.
y:tüh hala hatırlayamadım,ii günler dilerim.
cennette hz muhammed'in döşeği anlamına gelen kız ismi.
aynı zamanda bir melek adıymış hatta bir de nadir bulunan ipekli bir kumaş türüymüş.
tanışma esnasında bu ismi yeni duyan taraf ilk başta anlamamakta direnir genelde, ama sonradan alışır. yine de kimi dekanların inatla "gündüz" ismi ile karıştırarak, aslının öyle olması gerektiğini savunduğu görülmüştür.
üç boyutlu ve zaman değişkenli uzayda, yerinde çekim alanını da kapsama alanına almak koşuluyla dünyanın ve diğer gök cisimlerinin dört boyutlu presizyonlu koordinat sistemlerini tanımlayan, referans ağlarını oluşturan, mekansal bilgileri bu ağ ve sistemlerle ilişkilendiren ve zamanı bağlı değişimlerini izleyen meslektaşım. kanım ısındı cidden kendisine. bundan böyle badimdir ve her mühendis yazar gibi kendiside mühendis diğer insanlardan farklı mıdır? farklı olmak zorunda mıdır? nedir bu analitik düşünce gibi sorular sormakta olduğunu düşündüğüm insan.
odtü sosyolojinin canımızın parçası bölüm sekreteri.çömezlikten ileri gelen beceriksizliklerimizi az kotarmamış az laf sokmamıştır lakin candır kandır.
ne olursa olsun.. ne yiterse yitsin..
kıyılan her yanına insanın korkmadan elini koyuyor..
amacı derinleştirmek değil yarayı, iyileştirmek.
çürüteceğime yemin ettiğim insan yanlarıma su yürüyor.
hep daha güzel bir nickaltı yazma çabası ve isteği içinde olduğumdan bir türlü nickaltı yazamadığım yazar.. pes ettim artık.. 'iyi insan' deyip geçmek olmazdı ama; arif olan anlar değil mi!