belki ilginizi çeker
  1. · darb ı mesel
  2. · sakite bir söz isnat olunmaz
  3. · qui tacet consentit
  4. · susmak çoğu zaman politik bir eylemdir
  5. · emin çölaşan
  6. · sükut zımni kabuldür
  7. · qui tacet consentit
  8. · ikrar
  9. · sükut ikrardandır
  10. · anlatılacak çok şey varken susmak
gündem
  1. · 27 yaşında olduğu halde bir hayat kuramayan insan
  2. · kız arkadaşı behlül ve sawyer la yatakta basmak
  3. · mutsuzluk veren küçük şeyler
  4. · günün tek cümlelik özeti
  5. · itü sözlük yazarlarının aslında içmek istedikleri
  6. · sözlük yazarlarının itirafları
  7. · yaran diyaloglar
  8. · bütün şarkılara yerleştirilen yar kelimesi
  9. · birini haddinden fazla özlemek

sükut ikrardan gelir  

1. "olaya,iddiaya karşı sessiz kalmak kabul anlamına gelir" tadında bir kelime öbeği.
    (rout, 07.05.2004 22:10)
  2. bunun karşısında bir de "susma hakkı" vardır.susma hakkında yine sukut halindesinizdir ama bunun "kabul" anlamı yoktur.ama hayatta kişinin ne zaman ikrar ettiği ne zaman susma hakkını kullandığı muhatabların irfanına bırakılmıştır.
    (rout, 07.05.2004 22:12 ~ 22:13)
  3. susmak onaylamaktır
    (azwepsa, 05.12.2004 13:22)
  4. susmak kabul etmektir anlamına gelen darb-ı mesel.
    (lightblue, 10.08.2005 22:36)
  5. aynı zamanda bir hukuk kuralı olan deyimdir. hukukta, kişi neticelenmiş bir hukuki muameleye karşı itiraz hakkını kullanmıyor ise, bu hukuki muameleyi kabul ettiği anlamına gelir diye açıklanabilir. yani kişinin temyiz hakkını kullanmayışı kabulü ifade ettiğinden daha sonra ''ben kabul etmemiştim ki'' şeklinde itiraz etme şansı kalmaz. kısacası sesini çıkarmayan başına gelecekleri kabul eder. ingilizcede ki anlamı ''silence denotes consent''dir.
    (gordon shumway, 08.09.2007 15:48)
  6. bir fıkıh kuralı olmakla birlikte hukuk terminolojisi içerisinde de yer almaktadır. kural olarak hukukta, sükut ikrardan gelmez. örneğin dava dilekçesine süresi içerisinde cevap verilmemesi ya da kişinin kendisine ithaf edilen suçlamalar karşısında susması söz konusu iddiaları inkar etme anlamına gelir. ancak belli durumlarda suküt ikrardan gelir. örnek vermek gerekirse, borçlunun süresi içerisinde ödeme ya da icra emrine itiraz etmemesi ikrar anlamına gelir; yani borcu kabul etmiş sayılır ve icra emri kesinleşir.

(bkz: sakite bir söz isnat olunmaz)
    (zarpandit, 04.02.2008 14:37)
  7. alimin sükutu inkar, cahilin sükutu ikrardır.
    (zogo, 04.02.2008 15:17)
  8. - konuşmama hakkına sahipsin ama konuşmazsan suçunu kabul etmiş sayılırsın.
    + bi saniye anlamadım
    - ahaha konuştun.
    + yani suçlu değilim
    - bi saniye anlamadım
    + ahaha
    (azureel, 04.02.2008 15:23)
  9. (bostorgay, 29.09.2009 13:17)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil