sözlükten uçurulma sebebini öğrenememe   

adana çık aradan

1. ilginç bir olaydır ki, arılar neden şutlandıklarını nereye başvursalar öğrenememektedirler..bu tip bilgiler verilmiyormuş.sözlük formatına uygun olmayan sebeblerden dolayı diyebilirsiniz ama yine de öncelikle arılara bir hak daha tanınmalı ve ne olduğu anlatılmalıdır. sözlüğe o kadar zaman harcamış insanlar bir anda sözlükten şutlanmamlıdırlar..
    (toumai, 06.10.2006 16:12)

2. bu durumu adil bulmuyorum ve de kesinlikle bir açıklama maili ile uçurulan yazarların bilgilendirilmesi gerektiğine inanıyorum...yoksa olaylar şehir efsanelerine dönüşür ki bu da sözlüğe zarar verir...çünkü artık bana dokunmayan yılan bin yaşasın olayı günümüzde pek rağbet gören bir ifade değil...bugün sana yarın bana deyimi daha kabul görür vaziyette...
    (labirent, 06.10.2006 16:18)
  3. tam olarak 10684 adet kullanıcının paylaştığı kader. yazar olurkenkoşullar belirtilmiştir ve sözlük yazarlarının uçurulma sebepleri'nde açıklamalar yapılmıştır. uçurulma sebebini arayanlar işe buralardan başlayabilir. 10684 kişiye açıklama yapılmadı bildiğim kadarıyla, bir o kadarına daha açıklama yapmaya insanların ömrü yeter mi ? yetmez sanırım. bir insan uçtuğu zaman neden ötürü uçtuğunu bilemeyecek kadar konsept bilgisinden yoksun ise açıklama yapılması ne farkeder bilemiyorum.
    (radiance, 06.10.2006 16:24)
  4. bir liste hazırlayıp (sözlük yazarlarının uçurulma sebepleri)sonra da uçurulma nedenini bunda ara mantığı diğer bir deyişle ben kralım hem de listeli bir kral, eğer uçurulmana anlam veremiyorsan da bu beni enterese etmiyor demektir...ama olay zaten bile bile lades deme olayı değil...eğer uçurulan kişi muhatap bulamıyorsa bunda bir sorun var demektir...en azından burda verilen emeğe saygı diyorum ben...ama bu kadar şeffaf olmak bize fazla...liste var işte, ara bul...eğer bulamıyorsan da otur oturduğun yerde...di mi ama!?...biz böyle gördük...
    (labirent, 06.10.2006 16:37)
  5. sözlük kurallarını özümseyerek çözümünde bir adım ileri gidilebilecek bir sorun.

hazır örnek de tam önümüzdeyken başlık açarken dikkat edilecek unsurlar başlığından bir alıntıyla başlayalım:

"-fiiller mastar ekiyle yazılmalıdır.
    kitap okuma yerine kitap okumak gibi " - man on the moon, 16.03.2004

diğer alıştırmaları yazarlara bırakıyorum.
    (wondrous, 06.10.2006 17:15)
  6. takıntılı insanlar için son derece rahatsız edici bir durum. sözlükten uçurulmak bir yana, yazarların yazdığı metinleri, makaleleri, özgün eserleri tekrar kazanamaması son derece haksız bir uygulamadır. en azından yazara yazdığı tüm giriler verilebilseydi, şahane olurdu..
    (anarsist, 06.10.2006 18:04)
  7. hangi firmayla nereye uçurulduğu ve yolculuğun ne kadar süreceği belirtilmemişse çok feci sonuçlar doğuracaktır.
    allah muhafaza yemen çöllerinde kutup ayısının hışmına uğrama riski de var...

makara bi yana, şu yazar "...şundan uçtu" dense de gönüller bir olsa; uçan yazarın akranları ve bu tür serzenişlerin sahibi olan uçuk, daha az kulak çınlatır, netice itibari ile moderatörlerin beyni sulanmaz, daha az uçurur veya uçacak adama da bulunacağı telkinlere topluma kazandırma gibi amme hizmetlerine katkısı olur.
    (kobayashe, 12.04.2008 02:16)
  8. saçma sapan bir sözlük kuralıdır. uçurulmanın sebebinin öğrenilememesi bir yana, uçurulmanın sebebinin öğrenilememesi gibi bir kuralın koyuluş sebebi de bilinmemektedir. uçurulan insan, uçurulduğu anda (bkz: kendimden biliyorum) ayazda kalmış bekçi yarrağı gibi kalakalmaktadır ortada. moderatörlere mesajlar falan da kar etmemektedir. tek bir cevap alamazsınız. ta ki on adet yeni giri girip de tekrar yazar olana kadar. ondan sonra da siz siklemezsiniz, "moderatöre koyayım bana bişey olmasın" der, işinize, yazınıza bakarsınız.

sözlüğe sayfalar dolusu yazarak onca emek vermiş insanlara yapılan bayağı kallavi bir haksızlıktır bu ve itüsözlüğün aslında ne kadar tiri viri olduğunun da kanıtlarından biridir. tıpkı sözlükteki en çok ilgi çeken konuların abaza ergen muhabbetleri olması, bir konu hakkında bilgi ihtiyacı duyulduğunda çoğu zaman sözlükten hiçbir bok öğrenilememesi, vs gibi.
    (tiranx, 31.07.2008 14:54 ~ 14:54)
  9. şayet bir insan, yazar olmak için gerekli yeterliliklere sahip değilse zaten baştan yazar olmamalı,olamıyor da zaten.

uçtuğu zaman neden ötürü uçtuğunu bilemeyecek kadar konsept bilgisinden yoksun biri baştan yazar yapılmamalıydı.
    eğer yazar yapma kriterleriniz konsept bilgisinin yeterliliğini ölçemiyorsa, bu durum itüsözlüğe yazar olmayı ölçen mekanizmaların eksik olduğunu gösterir.bu da yönetim zaafiyetine işaret eder.

istenen yeterlilikleri yerine getirip yazar olan bu insanlar zamanlarını ve bilgilerini bu platformu zenginleşirme adına kullanıyorlar.itu sözlük adında bu görkemli olmasına çalıştığımız binaya birer birer taş koyuyorlar, tıpkı sahil kenarlarında kumdan kaleler yapan çocuklar gibi.derken günün birinde şöyle ya da böyle bir günah işliyorlar ve sözlükten bir açıklama yapma ihtiyacında bulunulmaksızın kanatlandırılıyorlar.harcadıkları tüm bu emek bir kalemde çöpe gidiyor.

bu güne kadar uçurulan yazar sayısının 10684 olduğu söyleniyor.sözlüğün 4 seneden beri yayında olduğunu biliyoruz.( mart 2004 )her bir yılda 52 hafta olduğuna göre 4 yılda 4 x 52 = 208 hafta var demektir.
    hafta başına uçurulan yazar sayısı, 10684 / 208 = 51,3 oluyor.uçurulan her yazara yazımı 5 dakika süren bir açıklama yapılsa tamı tamına 256,8 dakika ,yani 4,2 saat eder 1 haftada.
    -ki önceden hazırlanmış şablon açıklamalarla bu rakam daha aşağıya inebilir-

moderasyonun saatlerini buraya ayıran yazarlara haftanın 4 saatini çok gördüğünü anlamaktır bu aynı zamanda.

ben aklıma gelen alıştırmayı yaptım , umarım olmuştur.
    (gozlemci, 31.07.2008 16:01 ~ 16:38)
  10. (bkz: biri meme mi dedi)
    (kuzgun, 31.07.2008 16:09)