belki ilginizi çeker
  1. · uçurulan yazarın girilerinin de silinmesi
  2. · sözlük yazarlarının uçurulma sebepleri
  3. · açaydım kollarımı gitme diyeydim
  4. · bugün pamuk kalbinden taşınıyorum
  5. · itü sözlük ün terk edilmesi
  6. · sözlükte hakaret
  7. · sözlük yazarlarının çaylak edilme sebepleri
  8. · sözlükte yazarken çaylak olmak
  9. · beni sözlükten atın
  10. · sözlükten uçurulmak
gündem
  1. · soğuk havada kısa etekle dolaşan kızlar
  2. · aşk ı memnu
  3. · yök ün katsayı uygulamasını kaldırması
  4. · nurcuların hoşuna giden şeyler
  5. · 27 yaşında olduğu halde bir hayat kuramayan insan
  6. · 22 kasım 2009 izmirlilerin pkk tepkisi
  7. · disko kralı
  8. · helin şeker
  9. · hollow

sözlükten kanatlandırılmak  

sayfa  / 2
  1. sözlük yazarlarının uçurulma sebeplerini yerine başarılı bir şekilde getiren kullanıcılara verilen 1+1 ikramiye.kişilere log in hakkı vermemek.giri girmelerini ve başlık açmalarını bunun yanında bir çok yan fasiliteden yararlanmalarını engellemek.itü sözlük ekibinin elinde bulundurduğu x tuşunun işleviyle gerçekleştirilebilen olay.

nitekim yukarıdaki sebepler sadece sık sık karşılaşılan sebeplerdir.bunun yanında elimizde sözlük konseptinin yazılı olduğu anayasa misali hukuki bir kitap olmadığı için bazen kişisel nedenlerle de bunları yapmaktayız.tabi bunu her ne kadar sözlüğün daha güzel günlere gitmesi içim yapsak ta çoğu kişi tarafından "kafalarına göre hareket eden sözlük yönetimi" olarak damga yiyoruz.keşke böyle olsaydı da ben de her gün nickine kıl olduğum,kaşının altında gözün varmış dediğim kullanıcıları uçursaydım(inanın çok eğlenirdim).ama duygusal bir varlık olarak insanoğlu ya da kalıbını oturtamayan bir oportunist olarak itü sözlük yazarı misali bir çok kişi burayı sürekli gittiği sirk sanmakta,bizi de hokkabaz yerine koymaktadır.sözlüğü başka amaçlarla kullanmaya çalışanlar,konsepti aldım arkama bilgi içeriyor sıkıysa sil diyerek kendini bu dağları ben yarattım havasına sokanlar,sözlüğü kullanmaktansa sözlüğün ebesiyle daha çok haşır neşir olmaya çalışanlara da veriyoruz bu özel menüden.
    (man on the moon, 26.07.2004 20:33 ~ 24.07.2005 20:48)
  2. (mavio, 27.07.2004 20:33)
  3. çaylaklarla kullanıcıların eşit şartlara sahip olduğu tek olay
    (bitsedegitsek, 24.08.2004 09:47 ~ 11:35)
  4. (bkz: smerjin)
    (geleceği gören kunduz, 01.03.2005 23:34)
  5. yazarken çaylak yapılmayı bir türlü hazmedemeyen bünyemin, olayın şokunu bir türlü atlatamaması, hızını alamaması, moderatöre toslayıp sinirini çıkaramayıp geri gidip gelip tekrar toslaması sonucu az sonra olacak olan olay.
    (mürekkepbalığı, 31.01.2007 23:39)
  6. çok güzel bir şey.
    (olahabeoy, 15.08.2007 08:39)
  7. yanlış anlaşılan bir espri sonucu uçtuysanız ve her explorer sayfası açtığınızda eliniz otomatik olarak sık kullanılanlardan itü sözlük sekmesine gidiyorsa tam kalbinizde duyduğunuz acıdır. 'itü sözlük hesabınız kapatılmıştır' yazısını görmenize rağmen sürekli kullanıcı adı ve şifrenizi girip durursunuz. belki geri dönmüşümdür diye.

hatta o kadar acıdır ki, olmayacak işlere kalkışıp, 'şifremi unuttum' ayaklarına yatıp sözlüğü kandırmaya çalışmak, mailinize yeni bir şifre gönderilmemesi üzerine tekrar üzülmektir. bir gün uzak kaldım, özledim seni be sözlük.
    (dzingis, 06.11.2007 23:33 ~ 12.11.2007 01:30)
  8. sözlük asfaltlarında dolaşan yazarların sahip olduğu fazla kinetik enerjinin, moderatorler tarafından potansiyel enerjiye dönüştürülmesi olayı...
    (zedt, 04.03.2008 01:13 ~ 01:13)
  9. sözlük yazarlarının kuralları iyi bilmemesi veya iyi niyeti suistimal etmesi sonucu gerçekleşen bir eylem.

biz bunu derslerimizde defalarca işledik, bir kere daha anlatayım. itü sözlük sathında birden fazla kullanıcı hesabı kullanmak, kankanın hesabı ile giriler yazmak kesinlikle yasaktır. üstelik bunun mantıklı bir gerekçesi de mevcuttur ki, multicilik önlensin, engellensin. daha önce de yazılmış, ama çoğu kişi okumamış olacak ki, tekrardan göstereyim. üstüne de sözlükte hakaretgibi eylemler gelecek ve gereken yapılmayacak mı sanıyorsunuz? herşey sözlük kurallarında gayet açık belirtilmiş, yoruma gerek yok.

(bkz: @719006)

şu savunma sistemine de hastayım: "tanımam etmem ama x kişisi haklıdır, çünkü o arkadaş hesabı vasıtasıyla düşüncelerini dile getirirdi ki kimsenin de karışmaya hakkı olmaz bana kalırsa. " nah olmaz, açıkça belirtilmiş bir maddenin ihlali olmuş, hÂlen savunma yapılmaya çalışılıyor. " sen konuya müdahil olmadan önce okusana sözlük kurallarında ne denmiş, ne denmemiş, ondan sonra yorum yap "
    (dünyayı kurtaran adam, 09.03.2008 01:42)
  10. (jelibonlar uçuşuyor, 20.03.2008 19:15)
  11. (ageylan, 20.03.2008 19:20)
  12. uç uç böceği annen sana terlik pabuç alacak diyerek uçurulmaktır.
    (lolita lempicka, 20.03.2008 19:21)
  13. kimilerine göre dramatik olan bu güzel olay, 2 kişi hariç, bu sözlükte yazan herkesin bir gün başına gelecek. dileğim odur ki hesabım silindiğinde yazdıklarım gitmesin, birilerinin işine yarayabilecek bazı şeyler kalsın ardımda. yoksa bir kişi fazla yazmış, eksik yazmış sorun değil ama arada işe yarar bir kırıntı kalabilir, yazık olmasın onlara. evet, biliyorum bir gün benim de ilişiğim kesilecek -kendi isteğimle veya kuvvetle muhtemel değil- e birileri gitsin ki, yenileri gelsin yeter ki. ben gitmeye razıyım. (çok özlemce bi giri oldu ama idare edin artık, pek içliyim bu aralar.)
    (azureel, 20.03.2008 19:23)
  14. yazar açısından, sözlük moderasyonunun o yazarın hesabını kapaması ve yazmış olduğu tüm girilerin de artık görülmez hâle gelmesidir. sadece nesnel verileri kullanacak olursak istatistikler kısmında gözüken yedi bin civarı normal yazara karşılık otuz sekiz bin uçmuş yazar bize sözlükten kanatlandırılmanın çok kolay olduğunu anlatmalı. gerçi uçan yazarların birbirinden bağımsız olduğunu varsaymak için geçerli bir sebebimiz yok, zaten uçmaya meyilli adam pek çok defa gelip pek çok defa uçup istatistikleri şişiriyor olabilir.

nesnel verileri bırakıp benim kendi kıçıma dönecek olursak, (1) sözlükte mesaj veya giri aracılığı ile başka bir yazara küfretmeyen, (2) götümüze girecek nitelikli hakaret veya suç unsuru içeren giriler yazmayan ve (3) formata bağlı kalan bir yazarın uçması için özel bir çaba sarfetmesi gerektiğine inanıyorum. format denen şey gri alanlara sahip, iyi niyetle korunan bir bölge olduğu için kağıt üstünde kurallara uygun ama kişisel yorumlara göre formata aykırı davranışlar sergilemek mümkün. eğer o kişisel yorumların bazıları aynı zamanda moderasyonun da yorumlarıysa çaylak olmanız ve ardından uçmanız olası. bunun ilk adımını gerçekleştirdim, oradan biliyorum. yine de yukarıdaki 3 şartı yerine getirdikten sonra zevzeklik ve denyoluk yüzünden kanatlandırılmanın çok zor olduğuna inanıyorum. içim o açıdan rahat, daha uzun bir süre sözlükte takılacağım sanırım. kanatlandırılırsam da sizler bu giriyi okumuyor olacağınız sıçtığımı farkedemeyeceksiniz.

benim kıçımı bırakıp, platon'un kıçına dönecek olursak, "idealar evrenindeki bir sözlükte kanatlandırma şartları ne olmalıdır?" diye sorabiliriz. ilk olarak, aynı itü sözlük'te olduğu gibi sözlükten uçmanın zaman zaman muğlak öznel ve hatta kişisel kriterlere dayanabileceğini kabul etmek gerekirdi. bu kişiyi gereksiz tartışmalardan korur, tutamayacağı sözler vermesini engeller ve tutarsızlığa düşmeden bir yönetim sergilemesini sağlar. ama sırf tutar kendi başına yetmiyor, aynı zamanda hakkaniyetli bir görünüm sergilemeli. uçmanın gerek şartlarınının listesini hazırlamak zor çünkü nasıl bir liste hazırlarsak hazırlayalım sözlük yazarları orada bir açık bulma eğiliminde olacaktır, "bu yaptığım, listede yer almıyor neden uçtum ki?!" tipindeki tartışmalar ise kaçınmak istediğimiz, gereksiz tartışmalardan. onun yerine kapsayıcı olmayan ama otoriteyi sağlamlaştırıcı ve hakkaniyetli yönetim imajını pekiştirici bir yeter şartlar listesi hazırlanabilir. "bu listedeki kurallara uymanız uçmayacağınızın garantisi değildir ancak birine bile uymadığınız tespit edildiği anda uçuş ile cezalandırılırsınız." tarzı bir yaklaşım benim ideal sözlüğümün yaklaşımı olurdu. elbette demokrasilerde bile cumhurbaşkanı gerekli gördüğü durumlarda suçluları affedebiliyor. mesela ali kamber o yasaklardan birisini delerse önce uçuş ile cezalandırılır sonra da özel yönetici affı ile tekrar geri gelirdi. bundan daha hakkaniyetli bir yönetim düşünemiyorum (!).
    (recai pengül, 21.08.2008 20:13)
  15. sözlükten kanatlandırılmak; sözlük hesabının silinmesi oluyor. ve bu olay kullanıcıya şu girini sil ya da editle demeden yapılmıyor ya da çaylak moduna dönmeden. benim anlamadığım ise çöpe gelmiş giri için moderatörlerle itişmek. bunu futbol manyağı bir millet olarak şöyle açıklayabiliriz belki daha çok anlaşılır :

kardeşim hakem çaldı işte düdüğü. sen kıçınıda yırtsan geri mi alacak?? biraz daha konuşursan yiyeceksin kartı! sus ve adam gibi oyuna devam et işte allah allah...sil veya değiştir. tribüne oynama.
    (life for rent, 21.08.2008 20:32)
  16. aynen şu şekilde olur (şemalı anlatım):

http://img501.imageshack.us/...
    (transistör kazancı, 08.09.2008 05:51 ~ 05:55)
  17. (pinkuin, 28.01.2009 13:15)
  18. (bkz: dikkat et)
    (triangle, 18.04.2009 19:05)
  19. (bkz: redbull)
    (bkz: kanatlandırır)
    (beyazleblebi, 18.04.2009 19:14 ~ 19:15)
  20. alınacak bir redbull reklamının; tüm yazarlara giden ( sizi sözlükten kanatlandırdık tadında ) bir otomatik mesajla , " noluyor lan" dedirtebilecek hoş sloganı olabilir.
    (ruhsuzkz, 18.04.2009 19:20)
  21. (bkz: @3543381)
    (hacktor, 09.06.2009 16:18)
  22. dolu dizgin, sıcacık bir olay.
    (dushekimi, 24.06.2009 20:15)
  23. (kozmik kuzu, 25.06.2009 12:20)
  24. moderasyonun k.ça tekme savurması eyleminin kibaristan'dan gelmiş hali.
    (one thousand and one nights, 25.06.2009 13:41)
  25. daha dikkatli olman gerektiğini hatırlatıyor.
    (asllll, 21.08.2009 12:06 ~ 22.08.2009 13:46)
 sayfa  / 2

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil