belki ilginizi çeker
  1. · sözlüğü bırakmak
  2. · girisine beklediği ilgiyi alamayan yazar
  3. · sözlükten beklediğini alan yazar
  4. · itü sözlük ü bırakmak
  5. · ayar almak
  6. · itü yazarlarıyla ayrı dünyaların insanları olmak
gündem
  1. · 27 kasım 2009 bursaspor galatasaray maçı
  2. · otuz yaşına gelen kadının kendini avutma yolları
  3. · bittikten sonra insanı mal gibi bırakan filmler
  4. · 250 milyarlık cip kullanan türbanlı
  5. · fotoğraf makinası olmayan japon
  6. · sözlük yazarlarının itirafları
  7. · itü sözlük yazarlarının aslında içmek istedikleri
  8. · georgi jukov
  9. · disk pamuk

sözlükten beklediğini alamayan yazar  

sayfa  / 2
  1. itü sözlük açıldığından bu yana sözlükten arzuladığı rengi alamayan yazar topluluğu. aynı bir vatandaşın "istanbul dediğin bu muydu amına goyiim?" demesi ölçütünde ya da bir bağyanın "akıllı fırın deeeyolar, hala börekleri kendi ellerimle yapıyorum" şeklindeki trip katsayısında.

internette klavye kullanma özgürlüğünün son abidesi "sözlük" ortamında yazı yazmanın verdiği mutlulukla heidi nidasında koşan bu yazar topluluğunun neden koştuğunu kavraması "niye yazıyorum lan ben?... bi dakka" şeklinde bir beyin aktivitesi sonucunda başlar. hareketi uzaylıya taş atan köylü modundadır, kaderi ise marduk'u bekleyen embesil ile aynıdır.
    (man on the moon, 28.07.2005 00:22)
  2. "itü sözlük diye bir site var dediler, sen de gir dediler. girdim ben de. yaklaşık 1.5 senedir yazıyorum. yaz yaz yaz bir yere kadar be abi. hala yazıyorum, hala elde var 0. olmaz ki böyle"
    (rumuz: berk)

sevgili berk, öncelikle bunca yıldır yazdığın her karakter için eline sağlık diyor, teşekkürlerimi belirtmek istiyorum. sözlükte yazdığın sürece sana beklediğin ilgi ve alakayı gösteremediğimiz için bizi affetmeni diliyoruz, bunun için önünde secde etmek gerekiyorsa bunu da yaparız, evet önünde secde de ederiz. o boş kalan elin için inan ailecek üzülüyor, o fikir benim bu fikir senin şeklinde kara kara düşünüyoruz. en yakın zamanda elini gereken büyüklükte ve sana şu ana kadar sözlükte alamadığın hazzı aldıracak şekilde donatacağımıza dair sözlük andı içiyoruz. gereken yapılacaktır, emin ol.
    (man on the moon, 28.07.2005 00:23)
  3. "valla ben internette motor ararken bir arama motorunun sonucu olarak karşıma çıktı itü sözlük. öyle bir gireyim dedim. zevkliymiş harbi haaa. fakat beni ne geriyo biliyor musun? zırt pırt itü geyiği dönüyor. yok kampusteki arabadır, yok makine fakültesindeki kızdır. ben bilmek zorunda mıyım kardeşim itünün ebesini, memesini?"
    (rumuz: gone_with_the_sin)

sevgili gonewithhesin, eminim ki arama motorlarını iyi kullanan birisin, belki de google'un kendini şanslı hissedenisin. öncelikle okuduğun bunca itü ile ilgili başlıklarda kendini tutup hiçbir sinir efekti göstermediğin için seni kutluyor, alnından öpüyorum. aslında sözlüğün başındaki itü ibaresi idiot training utility nin bir kısaltmasıdır, bunu sana daha önce yolladığımız kayıt formunda belirtmiştik. cv'ne tekrar baktım gonewithhesin. bekar ve araba sahibi olmadığını görüyorum. sanırım içinde olan bu ukteyi hatırlamak , kelime olarak işitmek, sözlükte bir başlık olarak görmek bile istemiyorsun. bunun için sana bizden daha yararlı olacağını inandığım lacuna inc şirketinin gerekli dökümasyonlarını gönderiyorum. sana bir yararı dokunursa, ne mutlu bana, ne mutlu tıbba. sağlıcakla kal.
    (man on the moon, 28.07.2005 00:25 ~ 16.05.2006 17:42)
  4. "ben itüde okuyan birinci sınıf bir öğrenciyim (kalite olarak da öyleyimdir söylemesi ayıp). bana bizim murat gösterdi sözlüğü. "süper adamlar var" dedi. girdim ben de, birkaç arkadaş edindim. ama sonra o pijlerden biri benim manitamla gizliden buluşmuş. karı bana o pij yüzünden boynuzu taktı, şimdi ikisi çıkıyorlar. olmaz böyle bir şey. hayatımı kararttın itü sözlük, allah belanı versin… yazmam etmem bundan sonra, ne işim olacak."
    (rumuz: redbull)

sevgili x, her ne kadar okuyuculara bir primat gibi yaklaşmayı kendime ilke edinsem de sana karşı bir erkek olarak konuşacağım. öncelikle o gözlüklerini çıkartıp masanın üstüne koymanı ve miyop olman sebebiyle mümkünse monitöre biraz daha yaklaşmanı istiyorum senden. evet, böyle iyi.

sözlük her giren kullanıcıya bir pij atayacak kadar bir yapay zeka ürünü olamadı şu güne kadar, ama sen bu yapay zekayı önceden keşfedip kendine layık bir pij bulduysan bu senin becerindir, sorunundur.

kendine bulduğun pij arkadaşını manitanı kaptıracak kadar moron olmandan dolayı seni kutluyorum. hayır sözlükte pij olmayan bir insan bulup manitanı ona kaptırsaydın inan olur böyle, takma kafana deyip geçiştirecektim. ama bir pije kaptırmanı senin öküzlüğüne veriyorum, iqna bağlıyorum.

manitanı elaleme çekirdek niyetine yedirdiğin için, pij kişisinin yere attığı çekirdek kabuklarını bahane edip "belediye temizlesin bu çekirdek kabuklarını, olmaz böyle şey" şeklinde düşünerek sözlüğü belediye konumuna koyduğun için de sana ilkokul-3 hayat bilgisi kitabı hediye etmek istiyorum. ayşegül serisini beyninin derinliklerine kazıyacak bir koltuk ve başına da tank gibi bir operatör verilmesini temenni ediyorum.

son olarak da bilgisayarını bir daha kullanmaman, bir çay ocağında iş bulman dileğiyle diyerek sonlandırıyorum bu mektubumu.

aklıma gelmişken, bi siktir git çay koy gel allasen.
    (man on the moon, 28.07.2005 00:28)
  5. "izninizle kendimi tanıtayım. ismim mahmut dede horgörür. 65 yaşında bir profesörüm. ben beyin cerrahıyım efendim. internette bir tıp terimi ararken itü sözlük karşıma çıktı. komik ve değişik buldum. üye olup ufak, tefek tıp terimlerini girmeye başladım. bir süre sonra birkaç kendini bilmez insan yazdıklarıma laf attı, sinir oldum hakkaten, bu durum psikolojimi bozdu. 2 aydır psikayatriste gidiyorum. ne ettim de girdim şu lanet siteye"
    (rumuz: hipokrat)

sevgili mahmut bey, öncelikle kariyerinizden ötürü sizi tebrik ediyor, başarılarınızın devamını diliyorum. insanlarımıza ve tıbba yararlı ilim-irfan sahibi bir kişilik olduğunuz gözlerinizden okunuyor. itü sözlük'e bugüne kadar gösterdiğiniz ilgiden ötürü de teşekkür ederim. fakat bildiğiniz üzre sözlük bir komünite, hatta isteyen herkesin belli format dahilinde istediğini yazabileceği kamuya açık bir alan. kendi hesabınıza gelen mesajları engelleme gibi bir durum söz konusu değil. bunu anca siz isterseniz yapabilirsiniz. yazar olmak demek, eleştriye de açık olabilmektir sayın mahmut bey. eleştiriyi hazmedememek, bu eleştriye beyinde yataklık yaptırmak, bunu vücudda bir zehir olarak beslemek de sizin elinizde. aynı yıldızlara bakarak aklını yitiren birçok gencimiz gibi. üzülmemeniz, fazla kafaya takmamanızı tavsiye ediyorum size. aynı bir ameliyat masasında gösterdiğiniz ustalık gibi. umarın anlatabilmişimdir.
    (man on the moon, 28.07.2005 00:31)
  6. "hakkımda yazdıklarınızı okudum ve size cevaplar hazılardım. siz ne hakla hakkımda tonlarca başlık açıp atıp tutarsınız yok şunu dinler bunu dinler gerisi kolpadır diye. korn dinliyorum tamam mı amına koim. korn dinliyorum diye gotik olamicak mıyım lan ben? sizi kınıyorum anladınız mı ? her şeyin bu kadar negatif ve dipsiz kuyular gibi karanlık olduğu bu lanet gecede hislerimi nasıl anlatacağımı bilemiyorum..! yalnız kulemden sizi izliyorum ve bilin ki gözüm üzerinizde. sözlük beni olduğum gibi kabul etsin. gotiksem günahım ne ?"
    (rumuz: tepkili gotik)

sevgili bayan, öncelikle hislerinize aynen katılıyorum ve sizi tepkinizden ötürü desteklediğimi belirtmek istiyorum. dilerseniz msn'den sorununuzla ilgili daha detaylı konuşabileceğimize inanıyorm.
    msnim : entellektuel19m@sahinyilmaz.com
    (radiance, 28.07.2005 00:37 ~ 00:38)
  7. "benim kadar sözlüğe yardımcı olan bir adam yok. sabah akşam giri okumaktan, giri ispiklemekten gına geldi. e ispikle, ispikle bir yere kadar di mi? hani bunun bir ödülü? gidiyolar elin denyosunu moderatör yapıyorlar. olacak iş değil kardeşim, aklınızı başınıza alın"
    (rumuz: losing my religion)

sevgili ispikçi kardeşim, galiba yanlış bir anlaşılma olmuş. biz 350 kupon getirip televizyon götürebileceğin bir şirket değiliz. yönetimimiz de bu şekilde yürümüyor. haa sen kafandaki bitleri bahane edip "reröröreöreörö" yapıyorsan lightningine ayna tutarım hiç kusura bakma. sanırım bu kısa cevap senin tatmin edecektir, etmiyorsa yazıcıoğlundaki cd satan amcalara danışabilirsin.
    (man on the moon, 28.07.2005 00:39)
  8. sevgili sözlük, bizim iki acılı adana iki de kola vardı ne oldu onlara? tam siparişleri yazıp yollamışken kendimi log out olarak buldum, şaşırdım ama en çok kırıldım. lütfen keyfi uygulamalarınızla insanları ortamdan soğutmaktan vazgeçin ve acısını bol koyun.
    (rumuz: amerikadakızlarteklifediyomuş)

cevap: sayın kullanıcı, yemeksepeti ile yürürlükte olan herhangi bir anlaşmamız olmadığı gibi yapmayı da düşünmüyoruz. siz de umarım bundan sonra midenizden gelen anlamsız gürültüler işittiğinizde devayı yemeksepeti başlığı altında aramak yerine, yemeksepeti.com adresinde ararsınız. yine de bizi tercih ettiğiniz için teşekkürler.
    (wolfshade, 28.07.2005 00:47 ~ 29.07.2005 18:09)
  9. "selam, ben yıllardır sözlüğe yazıyorum. bir dönem öylesine gaza geldim ki sağda solda 'ben bu sözlüğü çok seviyorum. bırakaman.' gibi beyanlarda bulundum. ama belli ki felaket gaza gelmişim. artık yazdıklarımın okunmadığı, hakkımda asılsız dedikodular çıkartılan bu sözlükte bulunmak istemiyorum. hesabımı kapatın, o gaza gelip yazdığım şeylerin altına da 'hükümsüzdür' diye disclaimer atın. ayrıca sikimde değilsiniz fiziki mesafelerden ötürü. t$k." (rumuz: jumpinglife)

sevgili dostum, evvela yazdıklarını yeterince oylamayan, statülerini tavanlara çıkaramayan, 'eheh sen de mi hoşlanıyorsun bu albümden. ben yeşim tanışalım mı?' türünde mesajlar atmayan tüm bu bonmarşe sözlük yazarları adına senden özür dilerim. emeklerini boşa çıkardık, anladım ki çok pespaye insanlarmışız biz.

bak gözüm (sana ahmet kaya şefkati de gösteriyorum), lütfen sözlüğe kaldıramayacağı misyonlar yükleme. toplum buna henüz hazır değil. sana burdan selamlarımı gönderirim. pls t$k.
    (wondrous, 28.07.2005 17:05)
  10. (azwepsa, 28.07.2005 18:17)
  11. alışı veya tümden alış uvuzlarında veyahut da iniş-kalkış takımlarında arıza olan yazardır bu.yok değilse hemen herkesin bir şekilde koku yaydığı, koklaştığı böyle güzide ve nezih bir ortamdan hiç etkilenmemek mümkün müdür? diyorken muhibbi'den bir beyit ile olaya nokta koymalı ancak aynı zamanda da bu nokta benim sözlükten ne aldığımı ifade etmelidir. işte buyrun hatun kişi niyetine:

"pençe-i kahrımdan şirler olurken lerzan,
    beni bir gözleri ahuya zebun eyledi felek!" *
    (fempusay, 28.07.2005 18:22 ~ 18:22)
  12. yazdığı girilere bir karşılık bekleyen yazardır. "herkes beni ellesin (oy versin), zirveye çıkayım, celebrity olayım, ortalığa neşe saçayım" diyen yazardır.

konuyla ilgili güzel bir alıntı:
    "ne oldu ne alamadın anam"
    - cem yılmaz
    (pastaci, 28.07.2005 21:13 ~ 21:13)
  13. sözlükten imkansız şeyler uman yazar.
    sözlükten ne beklenebilir ki? yazarsın, yazdıkların tepki alır veya alkışlanırsın. ha ben yazarım, göklere çıkarılmak istiyorum diyorsan tabi beklediğini bulamazsın sevgili yazar.
    (gülümsün, 13.09.2005 13:44)
  14. "sözlükte amdan sikten geçilmiyo, formatınızı çıtırından yemişler. 'sevdiğim şarkılar' başlığı altında indirilebilecek adres verenlere minnttar kalıncak şarkılardır" yazdım. tamam, özel iş için kullanmak gibi sözlüğü, hata olabilir, ama bunun için 180 tane giri silinip yazarlığa son verilmez kiii...siz bilirsiniz..."

beklentilerini karşılayamadığımız bu sevgili yazarımız için maalesef yapacak bir şey bulamadım. hali hazırda çıtırından yenilmiş formatı bir kez daha yedirmediğim için özür diler, şu zamanının çok çok ötesinde yazılmış çalışmayı hediye ederim:

(bkz: sözlükte hep abazan muhabbeti var ıyk)
    (wondrous, 04.11.2005 21:30)
  15. (tenekeci, 04.11.2005 21:48)
  16. (fantastik karakter, 04.11.2005 21:49)
  17. (pastaci, 04.11.2005 23:17)
  18. (gxix, 22.11.2005 00:43)
  19. sözlükten beklentilerini çok yüksek tutan yazar.
    (advoscotch, 22.11.2005 14:45)
  20. (wondrous, 03.12.2005 02:40)
  21. sözlüğe üye olan, burada birkaç yazar ile tanışan, bu kişiler ile kişisel olayları olan, bunu sözlüğe maleden ve sözlükten ayrılmak istediğini söyleyen yazar

tamamen kişisel bir mevzudur ve nasıl araba kazalarının sebebi yolların aksine sürücülerin bireysel suçuysa sözlükte burada bir anayol kadar suçsuzdur. sözlüğe üye oldun, sözlükte malum birileriyle tanıştın daha sonra bu kişileri kankan yaptın, flört ettin, seviştin, sonra da takke düşüp kel görününce bundan dolayı sözlüğü suçladın. ortamı kötüledin.

giriler yazdın, baktın kötülediler. ağladın durdun. "bunu yazan insan olaağğğğmaaaaaz" diye serzenişte bulundun. burayı bir komünite olarak göremedin, buradaki insanların hep senin gibi düşünmesini istedin. baktın insanların kafasını değiştiremedin, çektin gittin. giderken de sözlüğü ve yazarları sırf senin gibi düşünmüyor diye suçladın. bok attın ama izini bırakamadın.

biraz daha büyü öyle gel, yolun açık olsun.
    (man on the moon, 06.01.2006 22:56)
  22. (jellyjam, 27.11.2007 14:08)
  23. ''sözlükten beklediğini alamayan yazar=sözlüğün beklediğini veremeyen yazar'' eşitliğinin gizli öznesidir.
    (jugador, 27.11.2007 14:34)
  24. (kukumsal, 27.11.2007 14:53)
  25. kapasitesini sorgulamalı ,neden alamıyor ?, nerde hata var ? araştırması ,düşünmesi gereken yazardır.
    (nyksss, 27.11.2007 15:56)
 sayfa  / 2

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil