belki ilginizi çeker
  1. · itüde tiki temizliği
  2. · tikky yakalama teknikleri
  3. · tikiden başlık üretme sanatı
  4. · birinci tiki ve itü gençliği savaşı
  5. · insanları kategorize etmek
  6. · sözlükteki tikkyler
  7. · tiki antipatisi
  8. · itü sözlük insanları
  9. · itüde sayısı her gün artan tikiler
gündem
  1. · 29 kasım 2009 barcelona real madrid maçı
  2. · sözlük yazarlarının dinlemekten bıkmadığı şarkılar
  3. · itü yazarlarının evlenmek istedikleri ünlüler
  4. · 8taş deyip f3n3rbahç3 lafına bozulan ezik fenerli
  5. · günün tek cümlelik özeti
  6. · hayatında hiç star wars izlememiş insan modeli
  7. · giyotine yolladılar gitmedim
  8. · bazen susmak en iyi cevaptır
  9. · kavak yelleri

sözlüktekilerin tiki takıntısı  

1. neden olduğu belli olmayan garip takıntı... acaba tikky diye nitelendirilen insanların da sözlük yazarlarına bir takıntısı var mıdır diye meraklanma nedeni
    (athelas, 24.03.2004 21:54)
  2. (spyder, 24.03.2004 21:55)
  3. sözlük yazarlarının belli şeyleri tikkylerle özdeşleştirerek, aslında sacede özenti dış görünüşleri ve tavırları dışında-ki bu kadarı da onları sevmemeye yeterli olabilir- pek de bir takılacak yönleri olmayan tikiylere takılma durumları.
    mesela 'diesel pantalonun içinde, ayağındaki puma ayakkabısıyla caddede sürterken 'oha! falan olan' genç, tikkydir' denip kapanması gereken bu konu uzunuzadıya didiklenmiş ve sonunda gene aynı noktaya varılmıştır:onlar tikkydir, iyi veya kötü...
    (black coffee, 14.04.2004 19:30)
  4. tüm tikky'lerin sözlüğe gelip "ayy iğrançsanızz alah belaanızı versan" demelerine yol açacak takıntı.**
    (guenhwyvar, 14.04.2004 19:32)
  5. çokça hollywood gençlik filmi veya clueless gibi dizileri izlemiş ve bundan epeyce etkilenmiş olduklarını düşündüğüm kişilerin sahip olduğu his, içinde tiki geçen her başlığa girilen yığınla giri göstergelerindendir
    (greeen, 16.04.2004 21:39)
  6. bu kadar garip karşılanmasına şaşırdığım, ruhunu markalara satmış kişilere yönelik gayet normal bir tepki, bir parça dalga geçip tebessüm etme çabası.

(bkz. hayır tiki değilim)
    (dr conners, 16.04.2004 21:51)
  7. etrafımızda dalga geçilmeyi en çok hak eden insanlara layığını verme çabasına bazı insanlar tarafından takıntı etiketi yapıştırılması sonucu ortaya çıkan kavram.(bkz. bana mutluluğun resmini çizebilir misin)(bkz. bana tikiliği savunabilir misin)
    (soruisareti, 16.04.2004 22:41)
  8. sadece itü sözlük halkının değil ortamlara akmayan, oha falan olmayan her insanın sahip olduğu takıntı.
    (bkz. tikky'mden aşağı kasımpaşa)
    (belmonte, 16.04.2004 23:05)
  9. "acaba oha falan olmayıp da yine de parasını istediği şekilde kıyafetlerine harcayabilen insanlar da bu güruha dahil midirler?" sorusunun son birkaç dakikadır kafamda dolanmasına neden olmuş hadise.

yoksa bir örnek olup, hep beraber aynı şeyleri mi giysek?
    (güzel abi, 18.04.2004 17:38)
  10. haklı bir takıntı.
    (skuba, 07.09.2004 17:09)
  11. sözlükteki tiki hayranlığı'ndan daha akıllıca olabilecek durum.
    (close2death, 07.09.2004 17:40)
  12. (jaded, 24.10.2004 14:01)
  13. (azwepsa, 08.11.2005 17:39)
  14. aşağılık kompleksinden kaynaklanır. tikilerin umrunda mıdır sözlüktekiler, elbette hayır, adı üstünde tikidir, gezer tozar, marka kıyafetlere düşkünlüğü vardır, türkçeyi içine sıçarak kullanır, bayık bayık espriler yapar, kadınsa kaşar erkekse oğlan ya da puşttur, v.s, v.s, apolitize olduklarından, daha doğrusu ne zekaları ne de bilgileri el vermediğinden öyle siyasetti, ekonomiydi, orhan pamuktu filan da bilmezler, sadece ye iç sik yat felsefese için dünyaya gelmişlerdir.

bi türk filminde vardı, "ekmeğin fiyatı kaç para lan biliyor musun" diyordu fakir kahraman şerefsiz zengine, geçin lan böyle ucuz popülizm ayaklarını, sövüp sayar haklarında atıp tutarsınız ama, arkalarında da "ulan ben de olacak şu araba, para, bakmayacak kız yok bana" diyerek bastırılmış niyetinizi serersiniz ortaya.

hayatını öyle yaşamak istiyor lan size ne? baudelaire'dan şiir okuyunca ya da marx'ın doktrinleri su gibi kapınca daha mı değerli oluyor insan? nitelendirdiğiniz bütün o pespaye, bayağı hallerine rağmen gene de içten içe imreniyorsunuz dünya sikimde değil yaşantılarına, manyak gibi önemsiyorsunuz, ağzınızdan tiki lafı düşmüyor lan, çünkü çoğunun normal hayatta 2 metre yanına bile yaklaşamıyor, yaklaşanız da fark edilmiyor, anca işte hayaliyle evde otuz bir çekebiliyorsunuz,ama tiki olmadığınızdan dolayı değil bu başarısızlık, sadece kendinize olan güveninizin yerlere süründüğünden.

hiç tiki sitemeyeceğiniz acısını böyle çıkarmayın yahu. tiki miyim, değilim, sikimdeler mi, değiller, çünkü kategorize etmekten anlamam ben, beceremem, tıpatıp aynı 15 kızla çıksam da 16. hakkında hiç bir şey bilmem, üniversite hiç bi işe yaramadıysa bari bu işe yarasın, kategorize etmemeye, ünlü tikilerden trestine masjorini'nin dediği gibi, uzat ellerine bana bir kır akşamında, hadi soluk alayım, aşkım taksana bana aşkım ağlarım ama, yat kalk hep beni düşün.
    (kayser sozer, 07.01.2007 13:27 ~ 13:32)
  15. vazgeçtim tikiyim. an itibarıyla tiki derneğinden aradılar temsilcileri olmam için, sesini duysanız çok hoş, kibar, çekici bir kadındı, kıramadım, birazdan kahve içeceğiz belki verir. neyse sonuç olarak yok öyle bi şey, yani sözlüktekilerin tiki takıntısı, o yüzden çark ediyorum üzülerek, hatta tam aksine takamaması var, asıl nedeni bu.
    (kayser sozer, 07.01.2007 13:54)
  16. (bkz: @1804990)
    (almanlar yenilince biz de yenilmiş sayıldık, 15.08.2007 01:45)
  17. türk gençliğindeki tiki düşmanlığının sözlük uzantısıdır.
    (o s c a r, 15.08.2007 01:48)
  18. her takıntı gibi belli komplekslere dayanan bir takıntıdır.tikilerin marka takıntısı gibi.
    tikilerle yeri geldiğinde alay etmek ayrı bir şeydir;durduğu yerde tikilere kinlenip ikide birde "ay inanmıyram" gibi tiki taklidi yapıp komik olduğunu sanmak ayrı bir şeydir.
    (darksideofthemoon, 18.10.2007 16:52)
  19. tikilerin sadece bir örnek olduğu,asıl isyan edilenin bu kapitalist düzen olduğu,haklı takıntı.
    (spitzer, 18.10.2007 17:02)
  20. (ouzbal, 18.10.2007 17:11)
  21. var olan takıntı durumu birebir kişilerin kendisine değil o kişinin içinde bulunduğu kültürel ve siyasal durumunadır. tikilerin 'ben insan değilmiyim' adlı parçayı dinleyip dinleyip gaza gelmesi ise en son görmek istediğimiz durumdur.
    (elisurencil, 30.05.2008 23:40 ~ 23:41)
  22. sarı saçlı,turuncu suratlı okulu ve işi dışında da formayla gezen insanlara takık olanların takıntısı.
    (capslost, 30.05.2008 23:54)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil