belki ilginizi çeker
  1. · ünsal oskay
  2. · john holloway
  3. · kaliteli sağcı yazar eksikliği
  4. · sözlükteki solcuların pek donanımlı olmaması
  5. · yaran yanlış başlık okumaları
gündem
  1. · aşk
  2. · kız arkadaşı behlül ve sawyer la yatakta basmak
  3. · hayatında hiç star wars izlememiş insan modeli
  4. · mutsuzluk veren küçük şeyler
  5. · sevgilinin söylediği unutulmayan sözler
  6. · aşk ı memnu
  7. · soğuk havada kısa etekle dolaşan kızlar
  8. · doğum gününde beklenenler
  9. · giri ve nick uyumu

sözlükteki solcuların pek donanımlı olmaması  

sayfa  / 2
  1. karşılarına çıkan "sağcı" ların * donanımdan değil başka şeylerden anlamalarıyla alakalı olan durumdur zannımca.
    (artık yeni birşey söylemek lazım, 29.10.2009 00:36 ~ 00:36)
  2. donanımlarında değil de yazılımlarında sorun olan, güncelleme yapılmamış, yapılması gereken zorunlu güncellemeleri dahi hep ertelenmiş yazarların durumu.
    (kalegençlik, 29.10.2009 00:39)
  3. sözlüğü bilmem ama genel olarak sağcıların her türlü fikri tartışma sonucunda domalmaktan başka bir pozisyon alamamalarından mütevellit, solcular donanım konusunda eldeki ile yetinmeyi seçmiş olabilir. yanlış tabi. yine de kendilerini geliştirmeleri lazım.
    (çay sigara, 29.10.2009 00:44)
  4. (bkz: böyle iyi)
    (hacktor, 29.10.2009 00:45)
  5. solcuların donanımlarının düşünce bazında, sağcıların donanımlarının ise kelebek, sopa, levye, tabanca ve bilumum kesici-delici-biçici içermesinden kaynaklanmaktadır. benim donanımdan anladığım budur. asıl gerçek ise;
    (bkz: sözlükteki sağcıların pek yazılımlı olmaması)
    (slethron, 29.10.2009 00:47)
  6. pkk'nin uyguladığı şiddetin özünü "ortaçağa ait arkeolojik bir miras olan feodal düzenin yarattığı şiddet kültürü"ne bağlayanlara gülmekle meşgul olduklarından sözlük solcularının kendini "geliştirememe" durumu.

karl marx üretim ilişkilerine bağlayalım diyor sözlük filozofu olmasa da. ama o da yeterince solcu değil galiba . kürt sorununun özünde feodalizmin şiddet kültürü varmış da haberimiz yokmuş. yeterince solcu olamamış ak sakallı düşünür. hele bi yol öğretin.

hocam adını koyalım şunun. "pkk'ye kızdım. silahlı kürt hareketinin propagandacılarından ayar yedim kendime gelmem için böyle şeyler yapmam şart" deyin. deyin de bitsin.
    (serxwebun, 29.10.2009 00:47 ~ 00:48)
  7. "aptallarla tartışma, görenler aranızdaki farkı anlamayabilir."

diye bi' söz duymuştum zamanında, belki de konuyla alakalıdır. işleri yok da, burada beyni resmi tarihle yıkanmış bi' avuç sanal velete mi anlatacaklar dertlerini?

yapmayın , lütfen...
    (marchus, 29.10.2009 19:33)
  8. sağ-sol kavramlarının yok olduğu, aradaki izlerin iyice azaldığı bir dönemde yaşıyoruz. hangi partiye solcu diyeceğiz. sağcı mıyım solcu mu, insanların çoğunluğu bunları düşünmeden yaşıyor. kimim ben ulen! en temizi belki de budur.
    (endip, 29.10.2009 19:35)
  9. donanımlarını kullandıklarında anlaşılmaz olmak istemediklerindendir. herkesin anlayacağı örneklerle açıklama gereği duyarlar. öyle iddialar ortaya atılıyor ki, normal zekada bir insan bile böyle salakça sola veya insanlığa saldıramaz. haliyle solcular da böyle bir savı ortaya atanlara donanımları ile değil de gerizekalıya anlatır gibi anlatmak zorunda kalarak yaklaşıyor.

arayan bulur, ne başlıklar, ne giriler var içerikle dolup taşan. bu donanımsız denilen solcuların bir çok yazısı eminim sıkılınıp okunmamıştır çoğu yeni donanım olarak bulunan flash bellekli sağcı arkadaşlarımız tarafından.
    (emir cool u, 29.10.2009 19:37 ~ 19:37)
  10. sözlükte solcu görünümlü kemalistlere sıkça ratlandığından devamlı karıştırılan bir durum. donanımlı olmayan kemalistlerdir, arada bir kendilerince bişeyler yazarlar ama yazdıkları güdük kalır.
    (kapıcı çöpçü hurdacı, 29.10.2009 19:41)
  11. sağcıların, ülkücülerin, alperenlerin, kartvizitine pezevenk yazmayan kadın satıcısı gibi kapitalist olduğunu söylemeyip liberalim diyenlerin; donanımdan anladığı belde silah, çantada satır, ırkından başka övünç kaynağı bulamaması gibi argümanları nedeniyle, algılayamayacakları bir noktadan ahkam kesme endişesinin verdiği antitespittir.
    (elpinoras, 29.10.2009 19:41)
  12. ıntel core 2 quad q9000 200.00ghz 120 mb cache 45nm,50 gb ddr3 10066 mhz. (max. 40 gb) ram1384 gb (1320gb + 640gb ssd) hdd 72000dvd-rw double layernvıdıa® geforce® 9800m gts 10 gb nvıdıa® geforce® 9800m gts 10gb 4 gb ddr3 1066 mhz. (max.4 gb) ram, ayrıca 4 adet bas yansıtmalı hoparlör, 2 adet tweeter hoparlör ve 1 adet subwoofer teknolojisiyle dahili harman kardon® stereo hoparlör sistemi donatılmış ve wxga+ with trubrite® technology ile güçlendirilmiş bir donanıma sahip biri olarak söylüyorum ki evet biz solcular biraz donanımsız insanlarızdır.

her solcuyu pkk destekçisi, her kürtçü faşisti de solculukla bağdaştıran fikri olmayan insanlara da buradan sitemlerimi iletirim.

bu arada en son rahmetli ünsal oskay hoca'nın şu sözleriyle noktayı koyalım:

"20 yaşına gelmiş ve marx okumamış biri eşşektir. marx okuduktan sonra marxist olmamış biri eşşoğlueşşektir"

edit: bluetooth da var.
    (pink floyd floyd yaylalar, 29.10.2009 19:48 ~ 19:58)
  13. kişisel değildir,komple tüm ideolojilerin (sağ,sol,sosyalizm...) içinin boşaltılması durumudur
    (türkfilmlerindekiplatinsaçlıkötükadın, 29.10.2009 20:05)
  14. tesbit yapacağım derken yalpalayan modelleri tezin sağlaması açısından önemlidir.
    (kalegençlik, 29.10.2009 20:09)
  15. (retrospect, 29.10.2009 20:11)
  16. aslında kendi fikirlerine sahip olmayıp sağdan soldan doldurulmuş olmalarından dolayı olabilitesi vardır.
    (utkun, 29.10.2009 20:17)
  17. solcuların donanımlı olmaması konusu, bir sağcının ortaya koyamayacağı kadar derin bir tespittir.
    devletin kökeni diye bir şeyden haberdar olmayan, ek olarak, devletin görevinin bile ne olduğunu bilmeyen sağcı zırvalamasıdır.
    işin aslı solcunun değil, sağcının kendisinden bile haberi olmayışından kaynaklı, neyi nasıl söylediğini bilmeme durumudur.
    neye donanım gerekmekte? her iki kelimede bir sol dedikçe pkk'yi anlayan bir güruh için donanımlı ve adaba uygun cümlelerle mi karşılık vereceğim? pkk'yi hala sosyalist sananlarla mı, sosyalizm konuşacağız?
    hadi onu geçtim, sol dediğimizde aklına chp gelenler mi anlayacak donanım konusunu?
    yapmayın; elbette alanlardan ve mitinglerden uzak kalanlar, orada yaşananları polisin sipariş haberlerinden öğrenenler için elbette anlatılacak çok şey var.
    ancak son şey donanım konusudur.

hayır, sanki karşımda ideolog duruyor. sağcılık kavramının ne olduğundan haberi varmış gibi. devlet dediğinin işlevinden bir haberi varmışda öyle savunuyormuş gibi durup hiç bir halt bilmeyenler olmasa, şuraya döktürürdüm donanım nedir ne değildir ama.
    anlayabileceklerini sanmıyorum.
    (desperate0082, 29.10.2009 20:21)
  18. (lady viola, 29.10.2009 20:22 ~ 20:24)
  19. bu sağcı yazarların daha fazlasını istemediğinin kanıtıdır. yani çok azını veren bu solcu yazarlar sağcı yazarların sorularına cevap oluyor ve daha fazla gelişime gerek duymuyorlar demektir.
    (mefauf, 29.10.2009 20:23)
  20. gençtir, öğrenecektir durumu. en azından incelemeye araştırmaya başlamış. oku, tartış, yaşa. aklın yolu birdir, gerçekler kafanda netleşir.
    donanım kolay yani.
    önce yürek gerek.
    (çekirdekailem, 29.10.2009 20:44)
  21. sözlükteki solcuların donanımsız olması bu ideolojiye bir zarar vermez. sözlük donanımsız olsa ne olur? kendimi solcu olarak lanse edemem ama görüyorum ki şu anda sözlükteki solcuların pek donanımlı olmaması başlığına yazıyorum. gelişimden uzak, bireye yönelik, yargılayıcı ve kavgacı tutum içinde olan öylece bir başlık işte.

(bkz: sözlükteki sağcı ve solcu yazarların bir kısmının pek donanımlı olmaması ihtimali)
    (hopeless, 29.10.2009 20:50 ~ 20:51)
  22. aslında diyalektikle bakmamız gerekiyor. her şey zıttıyla var; böyle bir tez ortaya atanın aynı zamanda sözlükteki sağcıların pek donanımlı olmaması tezini de desteklemesi gerekmektedir.

aslında argümanların bir süre sonra kendi kendini tekrarladığı, hep aynı şeylerin söylendiği de yanlış değil. çünkü ortaya konulan tezler hiç değişkenlik göstermiyor ki; değişkenlik göstermeyen bir teze karşı nasıl farklı farklı argümanlar hazırlayabilirsin ki? olmaz yani, doğasına ters. tutarlılığa aykırı bir durum.

her seferinde; bölücü, orospu çocuğu, liboş, fetoşçu, sorosçu ve benzeri sıfatlarla yaptığın eleştiriye kusura bakma bebeğim hep aynı cevapları alacaksındır. sen bunun bir üst leveline geçince, karşı argümanlar da bir üst level'e geçecek söz. yani başkasını şikayet ediyor ve bu durumdan oldukça muzdaripsen, önce kendini geliştir, zaten karşı taraf da ister istemez seni takip edecek. hatta, kendini buna adamalısın biz solcular da pek bi seviniriz bu duruma.

bilmem anlatabildim mi?
    (aglaures, 29.10.2009 23:08)
  23. sağ yada sol kavramların kapitalist düzende anlamsız kalması. hepimiz aynı kazanın içindeyiz.ister solcu olun ister sağcı ister ateist ister dinci olun.
    aynı marka kot giyiyor, aynı dizileri izliyor, aynı marka arabalara biniyoruz.bu örnekler çoğaltılabilir.sistem bizi aynılaştırıyor.
    kala kala sana ait düşüncelerin kalıyor.kendini hangi tarafa koyacağını bile bilemiyorsun.
    burada önemli olan düşünebilmek, fikir üretebilmek, tabuları yıkmak, kendini belirli bir kalıbın içine sokmamak.
    (lijepa djevojkaa, 29.10.2009 23:26)
  24. bu başlığı açanın, altına anlamışta ezberlemiş, kallavi sözcükleri döşemiş, yeni sünnet olmuş çocuğun abi bak ben sünnet oldum nidalarıyla yazı yazmış insanın zekasını seveyim.. evet seveyim abi... ya hocam sen ne kadar donanımlısınki ne kadar erdinki sözlükteki o kadar solcu yazarın donamsız olduğunu anlayabildin.. ama benim burdan anladığıma gelince yazanlara ve ezberleyenlere tavsiye "yazmadan önce daha fazla gri okuyun".. o zaman bu başlığı açma lüzumuna girmeme gereğini anlayabilecek donanıma sahip olursunuz.
    (züvük, 29.10.2009 23:46)
  25. (ahmak ı hayal, 30.10.2009 11:00)
 sayfa  / 2

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil