belki ilginizi çeker
  1. · yorum yapmadan duramamak
  2. · itü sözlükte darbe
  3. · madde 98: hiç olmayacak birine dünyanın en inanılmaz konuşmasını yap (reklam)
gündem
  1. · itü sözlük e bir daha gelinse alınacak nickler
  2. · annenin gençlik fotoğrafları
  3. · disko kralı
  4. · 25 kasım 2009 emekçi grevi
  5. · author
  6. · kurban bayramı vahşeti
  7. · otuz yaşına gelen kadının kendini avutma yolları
  8. · kafayı eski sevgiliyle bozmak
  9. · ulusal cinnet

sözlükteki keyfi yönetim  

1. şaka olduğunu düşündüğüm ama bu günün 1 nisan olmaması dolayısıyla inceden de kıllandığım olay. eğer şaka değilse yorum yapmak için gerekçeli kararı beklemek lazım.
    (bulenthus, 14.06.2006 19:46)
  2. (bkz: kedidir kedi)
    (kum, 14.06.2006 20:03)
  3. (bkz: night of the long knives)
    (tuygun, 14.06.2006 20:08)
  4. (bkz: sözlüğün 11 eylül'ü)
    (bulenthus, 14.06.2006 20:09)
  5. yönetici olsam yapacağım hadise.

-akşam eve gelmişim. sözlüğü yöneteceğim. derhal cariyelerime bir leğen tuzlu su hazırlatır, içine cılpak ayaklarımı uzatır, şakır şakır klavyeye yaslanırım. yanda kölenin biri palmiye yaprağı ile doğal klima yapıyor. ötede bir dansöz göbek atıyor. keyfe bak! mis...

gündeme dönecek olursak: uçurulan yazarların viskosite'de yazdığı yazıdan da anlaşılacağı üzere sözlük içerisinde yeni bir ayar sekansı yaşanmakta olup (ki bu uçurulan yazarlar da ortak görünüyorlar) yazarların hesapları geri açılacak, giriler girilecek, sonra bunların nik altındaki "az önce hesabını sildiğim" girileri tek bir resimde toplanıp sözlük müzesine* yollanacak, orada geyik yapılacak, sonra biri çıkıp "ulan yeni ayar çektik, müze yazarlığını bıraksanıza" diyecek... ... ... her şey eski günlerdeki gibi olacak. sazanlar olacak, gülenler olacak...

hoplamaya devam edelim. eller havaya: "ayar alanlar... almayanlar... ayar alınmıştır"
    (eksiksizuyum, 14.06.2006 20:13)
  6. ne demişiz aylar önce:
    wondrous sözlükten uçurulsun:
    yaptığı gayri ciddi ve kendi egosunu tatmin etmekten başka işe yaramayan eylemleri sonucu söylenebilecek, sözlük yararına hizmet edebilecek istek cümlesi. fakat uçurulmanın bir bir devrim vs gibi adlandırılması oldukça komik olmakla birlikte, sözlüğün yalakalarca işgal edildiğinin de göstergesidir. eğer sözlüğe zarar verecek hareketler yapıyorlarsa, pekala herkes uçurulabilir.
    (jellicle, 31.07.2005 15:35)
    o zamandan beri en sevilmeyen eserlerimin birinci sırasını süsleyen bu nadide girim; nedense şu saatten sonra birden ortadan kayboluvermiştir. en sevilmeyenler listesindeki yerini tekrar almasını istemekle birlikte, sözlük yalakalarına selam ediyorum efendim.
    (jellicle, 14.06.2006 20:21 ~ 20:22)
  7. uzun uğraşlarım sonucu çözdüğüm yönetimdir.

1 nisanın üzerinden 74 gün geçmiş,ne demek yani bu? 7?= atılan yazar sayısı,4?= yılın dördüncü ayı nisan yani 1 nisan!

ayrıca bu 74 rakamın üzerine gidicem!74 den önceki en yakın x^2 nedir.8^2=64 74-64=10 bugün ayın kaçı 14 ü,14-10=4 işte gene nisan ayı!

(bkz: ha ha haa ben buna gülüyorum ya)

bu teoremler konu ciddiyse anında silinip iz bırakılmayacak.yok geyikse ve çok pis yeniyorsak sazan olmadığımın belgeleri olacaktır.

edit:haa 74 üzerinden gene gidersek 74 ten sonraki en yakın x^2? 9^2=81 81-74=7!!! anladın sen anladın
    (sycrone one, 14.06.2006 20:23 ~ 30.07.2007 14:16)
  8. (bkz: boylumlama)
    (gxix, 14.06.2006 20:27)
  9. (bkz: noluyo lan burda)
    (panavision, 14.06.2006 20:27)
  10. (bkz: sözlükçüler için iq testi)
    (anfinindistortiondugmesi, 14.06.2006 20:45)
  11. http://212.175.229.210/...
    http://212.175.229.210/...

genele basın ve aradaki 7 farkı bulun...
    (ben de öyle biliyordum, 14.06.2006 20:45)
  12. keyfi yönetime karşı açılan yeni cephe direniş dayanışma paylaşma yayılma ve sallama hareketinin resmi yayın organında yayınlanan habere göre bu girinin girildiği tarihte atılan 7 kişi arasından bazılarıyla wondrous'un reklam gelirlerini paylaşamadığı gizli bilgisi gün ışığına çıktı. bunun üzerine ne gibi günlerin geleceğini bekleyip göreceğiz. az sonra...
    (hell guardian, 14.06.2006 20:49)
  13. şiddetle kınıyoruz efendim *
    (culdesac, 14.06.2006 21:00)
  14. afet koordinasyon merkezinden açıklanan son bilgilere göre sözlükteki sıkı yönetimin genişlememesi halinde yüksek desibelli sesle gümbür gümbür bir grizu+metan patlaması yaşanacak.
    (hell guardian, 14.06.2006 21:10)
  15. (bkz: monarşik düzen)
    padişahlar sadrazamlarının bile kellesini gözünü kırpmadan vurduyormuş.sözlüğün imtiyaz sahibi kişi* de bu zihniyetle kılıcını kuşanıp keyfiyetle 7 yazarı kılıçtan geçirmiştir.
    (bkz: sözlükte demokrasi yok)
    (silentpain, 14.06.2006 21:12)
  16. (bkz: ferman padişahınsa dağlar bizimdir)
    (hell guardian, 14.06.2006 21:20)
  17. (bkz: sözlükte 30 bin ispikçi uçuruldu 1 milyon da yazar)
    (bkz: sözde yazar soykırımı)
    (sycrone one, 14.06.2006 21:58)
  18. az önce aldığım bilgiye dayanarak uçurulan yazarlar ve modlar yeni bir sözlük kurmuştur öz itü sözlükveya hakiki itü sözlükadlarını almışlar, www.hakikitusozluk.com ve www.ozitusozluk.net adreslerinden bu sitelere ulaşılabilmektedir, bütün yönetim karşıtlarını bekliyorlarmış
    (yako, 14.06.2006 22:22 ~ 14.10.2007 10:56)
  19. eskiler bilirler, sözlüğün başlangıcından beri bazı -nazımın geçtiği, bunu kaldırabilecek- kimseleri durup dururken sözlükten uçurup geri alma hayvanlığını çok yapmışımdır. genelde emprovize gelişen ve kurbanları tarafından hiç olumsuz karşılandığına rastlamadığım bu halk oyununun üçüncü kimseler tarafından bu kez ilk defa bu kadar ciddiyetle karşılanıyor olması bende garip duygular yarattı.

bugüne kadar sözlükten uçan bir kısım yazarın arkasından çeşitli ortamlara sözlük hakkında "feci karışmış ortam" yazdırması, kendileri gittikten sonra sözlüğün tadını kaybettiğini iddia etmiş olmaları saçmalığına hem didaktik hem ironik bir eleştiri yapalım dedik. öğrendik ki, kimse gidince sözlük parçalarına falan ayrılmıyormuş.

bazı gerçeklerin de farkına varmadık değil. uçurulan yazarların arkasından bayram edenler, uçurulan yazarları teselli amaçlı "sözlük zaten boktan ortamdı abi siktir et" diyenler, aylar önce hasbelkader yazıp cevaplarını da o zaman aldıkları sözleri refere edip "biz demiştik" şeklinde star gazetesi manşetleri atanlar gibi oldukça güzide örnekleri bugün hep beraber tanımış olduk. ayrıca sözlüğün kim olursa olsun birkaç yazarsız da -eski tadının kalıp kalmayacağını tartışmaksızın- işler halde kalabildiğini de öğrenmiş olduk. ayrıca uçan 7 arkadaşım ne kadar sevildiklerini hissetmişler, hepinize bu satırlardan teşekkür etmemi istediler.

"sözlükte keyfi yönetim" denen mefhumun işleri daha seri biçimde yürütmek için benimsenen bir prensip olduğunu, bu mefhumu terk etme girişimlerinin hepsinin büyük hüsranlarla sonuçlandığını eklemem gerekir. bu keyfi yönetim şansını istesek lastik gibi sağa sola çekme şansımız varken bu yöntemi hiçbir zaman tercih etmediğimizi on kişi anlasa benim için yeterlidir.

bahsedilen kişilerin hesapları eskisinden güzel hale getirildi. eğer bugünkü hengameden zarar gören kimseler varsa zararları tazmin edilecektir. (battaniye ve kahve vereceğiz.) hiç komik olmadığımızı iddia eden kimseler keyiflerine bakabilirler, zaten kimseye karşı zorla hitap etme veya sempatik olma amacı gütmüyoruz.

(not: bugün yapılan bir keyfi yönetim varsa o da söz edilen 7 kişinin uçurulması değil, viskosite'ye "wondrous'a koyayım eheh" şeklinde anonim comment'ler bırakan bir yazarın nick'inin çok gizemli yollarla tespit edilip uçurulmasıdır.)
    (wondrous, 14.06.2006 23:10)
  20. ekim gençliğinin başlattığından kıllandığım sözlük isyanı.
    (funkyart, 11.01.2009 17:58)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil