belki ilginizi çeker
  1. · sözlükteki sarışın rus yazarlar
  2. · sözlükteki bağyan yazarlar
  3. · uyurken bile sütyen takan kızlar
  4. · sözlükteki kız yazarlar
  5. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · sözlük yazarlarının hayalleri
  2. · gece yarısını geçtiği halde sözlükte dolaşan kız
  3. · annelerin yakışıklı anlayışı
  4. · itü sözlük e bir daha gelinse alınacak nickler
  5. · kız arkadaşı behlül ve sawyer la yatakta basmak
  6. · öğretmenler günü
  7. · aşk ı memnu
  8. · frank dux
  9. · rakıya buz atmak

sözlükteki kız yazarlar  

1. (iii, 16.08.2007 17:52)
  2. (cityless, 16.08.2007 17:53)
  3. (albus, 16.08.2007 17:54)
  4. erkek yazar(lar)ın neden ayrım yaptığını anlayamadıklarını tahmin ettiğim yazar grubudur. belki "verecekken su koyveren kız" diye bir başlık açmamış olmaksa çekimserlik devam edeceğiz. feminist hareketleri çoğaltacağı görülen başlıktır bu aynı zamanda. yine de bu uyarıysa -ki ben öyle görüyorum- başlık açma da tam gaz kız hareketleri başlamalıdır.hatta ilk örnekle başlayalım;

(bkz: erkekleri ulaşılmaz gördüğü için feminist olan kız)
    (smurfette büyücüler diyarında, 16.08.2007 18:02)
  5. (callandor, 16.08.2007 18:05)
  6. (poppy, 16.08.2007 18:13)
  7. sözlükteki abazan yazarların kız yazarları tahrik ederek nicklerin arkasındaki cinsiyet perdesini aralama çabaları..
    (bkz: kadınların pasif tavrı ya da hiçliği)
    (unique, 16.08.2007 18:22 ~ 18:26)
  8. (kkadirr1989, 16.08.2007 18:25)
  9. pasiflikle, yazacak konusu olmamakla, dahil olmamakla suçlanan kızlar. bu konuda oturulduğu yerden tespit yapılmasını açıkçası çok mantıklı bulmuyorum. sözlükte kız yazar olmak için illa girl'le biten, içinde kız ismi barındıran, "kız" geçen bir nick sahibi olmak gerekmiyor. kız erkek bir şekilde bildiğince katkıda bulunmaya çalışıyor. yazılanlardan çoğu zaman yazarın cinsiyetini tespit etmek mümkün değil. durum bu şekilde olunca müdahil olmama konusundaki sözlerin hedefi olmaları çok saçma.
    (restless times, 16.08.2007 18:45 ~ 18:49)
  10. (chixculub, 16.08.2007 18:48)
  11. feminizmin ve kadın koruyuculuğunun altında gereksizce ezilen -ya da ezilmeyen lan niye ezilsinler gül gibi yaşıyorlar- bayan yazarlarımızdır. şimdi benim dikkatimi çeken şey şu oldu, bahsedilmeye çalışılan sözlükteki bayan yazarlar mı, yoksa henüz bir cinsel deneyim yaşamamış bünyeler mi kastedilmeye çalışılmış ? devlet bu sorunun cevabını vermeli, belediye görevini yapmalı artık.

her neyse, asıl konuya dönecek olursak, gözlemlerime göre feminist ataklar iki türlü gerçekleşiyor. bunlardan birisi kısa paslarla kanatlara açılmadan ceza alanına girmeye çalışanlar, ki decisions da burda devreye giriyor. bu demek ki feminist bünyeler erkek güruhuna karşı çıkıyor, kadınlara karşı ultra kibar davranan erkeklerin bile iç dünyalarında türlü fırtınalar koptuğunu düşünüp gereksiz çıkışmalara giriyorlar. bence bu yanlış, zira insanlar bir değildirler, aynı kültürün insanları bile olabilir bunlar, farketmez.

ikinci feminist çıkış ise, daha çok beşiktaşlı recep'in malmö karşısında attığı süper gole benzer, yani düşünce güzel ve bütün kusurları örtüyor, ama yön yanlış. tabii bu benim görüşüm, hay allah, zaten ben yazıyorum. demek istediğim, feministlerin erkeklere karşı olur olmadık yerlerde kendini koruma savaşına girmeyen bayan güruhu da çıkışmaları. ne gerek var lan halbuki, gül gibi yaşıyoruz şurda. sözlükteki kız yazarlardan açıkçası pek bir şey anlayamadım, kız ya da kadın, her neyse işte, çıkıp teker teker "ben kızım", "bende", "ay vallahi bende" şeklinde açıklamalara girerek ne kazanabilirler ? belediye görevini....söylemişiz lan bunu.

sözlükteki er kişiler çıkıp bunu dile getirmiyorlar, o halde bayan kesim niye böyle bir gereklilik duysun ?

feministlerle bir alıp veremediğim de yok, çünkü onları feminist olarak görmüyorum bile. kanımca tek ve en büyük yanlışları, kadın da olsa erkek de olsa insanları insan olarak görememeleri. "bu erkek", "bu değil", "bu ne lan böyle" şeklinde yorumlar yaparak bir yere ulaşmak zor.

öyle bir yer de yok zaten.
    (sigur ros, 16.08.2007 19:01)
  12. (delicaponcadı, 26.08.2008 23:09)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil