belki ilginizi çeker
  1. · sözlük abazanlığı
  2. · bitmesi gereken ilişki
  3. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · colin kazım richards
  2. · nurcuların hoşuna giden şeyler
  3. · dünyanın en güçlü 500 müslümanı
  4. · yök ün katsayı uygulamasını kaldırması
  5. · yaran diyaloglar
  6. · bir kadının bilmesi gerekenler
  7. · tunceli alevileri dinsizdir
  8. · seni düşünmek güzel şey
  9. · kasaba

sözlükteki ilişki ve sevgili edinme çılgınlığı  

1. günün her anında o günün herhangi bir diğer anlamı ve önemi olup olmadığına bakılmaksızın o günün herhangi bir saati veya herhangi bir dakikasında (mesela abd başkanının türkiye'ye gelişi veya olaylı galatasaray fenerbahçe maçı) sadece tatmin olabilmek veya birilerini tatmin edebilmek, belki de kendimizi veya birilerini avutabilmek adına, sizin veya bir başkasının açtığı hatta altına methiyeler ve sayfa sayfa yorumlar düzülen başlıklardır. ağızdan peydah olan her bir sözcük farklı farklı mahiyetlere tezahür ederken ve çeşitli duygusal dışavurum amaçlarına hizmet ederken, aslında hayatın kendi içerisinde ne kadar anlam kaybettiği görülür. "şöyle yaptım ayrıldım, böyle koydum lafı çaktım veya çok aşırı sevdim, taptım" gibi tümcelerle başlayan uzun cümleler sözlükteki eski sevgili takıntısıyla birleşince insanın oturup, değme yönetmenlere pembe dizi senaryolarında ilhâm verecek nitelikte bitirilip tüketilmeye mahkum popüler kültürün esiri eserler çıkarası geliyor. bir çırpıda yenilip, tüketilmeye hazır kesitler. işin ilginç tarafı, bunlar üzerine "helal olsun hacı, afferin kız az bile yapmışsın" şeklinde yorumlar mesaj kutularını aydınlatıyor. merak ve ilgi uyandırıyor başkalarının hayatları bizim üzerimizde. imitasyon aşklar ve sevgililer, gerçek sevgiyi ve duygusallığı öldürüyor, spontan ve sıradan hale getiriyor. öte yandan kendimizden birşeyler de buluyoruz. adına sözlükten kız kaldırmak veya sözlükten erkek ayartmak diyecek kadar ucuzlaşıyoruz ve burayı aşk-meşk forumuna çeviriyoruz. mutluluğu bu şekilde burda sözlük bünyesinde arıyoruz.

aksini iddia edenlere ve bu giriyi de daha ilk birkaç cümlesini okuyup, eksileyenlere burdan okkalı bir el hareketi çekeyim. hâl böyleyken burdan wondrous a seslenmek istiyorum. bir tane arkadaşlık sitesi açsın, itü sözlük üyeleri tanışma platformu/çöpçatan sitesi diye. en azından sözlüğü rahat bırakın bari arkadaşım. burası özgür bir platform, demokratik bir ortam diye sol frame deki 50 başlığın 25 tanesinin sevgili, hatun, karı, ... kız modeli gibi kelimelere başlayıp bitmesinin insanın iç dünyasından alıp götürdüklerini aklı olan bir düşünsün. içsel dünyada yaşayın özelliği ve orjinalliği olsun. herkesin hakkında tahmin yürüttüğü "lan kesin adam haksızdır ha" diye hüküm giydireceği anekdotlar değil.
    (nokturnal mania, 19.04.2009 00:31 ~ 00:37)
  2. (dertli bahattin, 19.04.2009 00:55)
  3. (ambrassador, 19.04.2009 01:20)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil