görseller
sözlükteki hatalar 

belki ilginizi çeker
  1. · itü sözlüğün hata sanılan özellikleri
  2. · achilles
  3. · oblina
  4. · süpper
  5. · itü sözlüğün bugları
  6. · yaran giri silme nedenleri
  7. · ukte dolduğu halde ukteniz doldu mesajı almamak
  8. · balık
  9. · sözlükteki buglar
  10. · bospa
  11. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · boylumlama
  2. · beşiktaş ile fenerbahçe taraftarı arasındaki fark
  3. · bir kadının bilmesi gerekenler
  4. · otuz yaşına gelen kadının kendini avutma yolları
  5. · tunceli alevileri dinsizdir
  6. · beşiktaş
  7. · annenin gençlik fotoğrafları
  8. · abazan mısın birader
  9. · üvey anne

sözlükteki hatalar  

sayfa  / 5
  1. sözlükteki hataların tarafıma haber edileceği bir yerdir burası. serbest çağrışım vs. şeylerle doldurmamanız, sözlükteki halalar şeklinde bakınız vermemeniz beni sevindirir. düzeltilen veya bug olmayan şeyler silinecektir.

bazen hata sanılan şeyler hata olmuyor. onlar için de :

(bkz. itü sözlüğün hata sanılan özellikleri)

ayrıca, sözlük içeriğiyle ilgili hoşnutsuzlukları buraya "hata" olarak yazmayın. komik olmuyor. sevmiyorum.

known bugs:

- yoklamada gözüken sayı ve gözüken yazar sayısı farklı olabilir. bu bir bug değil, invisible yazarlar.

- infolardaki sayısal bilgiler günlük güncellenir. üç giri girip ordaki değerin artmasını beklemeyin. aynı şekilde istatistik değerleri de infolarda gözükenlerden üç aşağı beş yukarı farklı olabilir. bunları kafanıza takmayın.

- ara tara'da 5'ten fazla kriter verdiğinizde ilk 5'ini göz önüne alır.

- istatistikler her gün düzenli güncellenmemiş olabilir. "neden?" diye gelip sürekli sormayın lütfen.

- sol frame'de aniden tüm başlıklar kaybolabilir veya çeşitli hatalar alabilirsiniz. tekrar basın, düzelecektir.

- @ işareti önünde boşluk yoksa bakınıza döndürmez. finalcountdown@123boom.com şeklindeki e-mail adreslerini sözlüğe yazabilmek için yapılmış bir tasarım tercihidir.

- (bkz: @825737)

- giri numarası ve metnini kopyalama özelliğini firefox'ta işler hale getirmek için: (bkz: @981732)

- internet explorer 7 için dizayndan kaynaklanan tüm arızalara karşı tam garanti veriyorum. firefox 2 için de elden gelen tüm desteği veririm. opera'nın tüm versiyonları, internet explorer'ın 7'den önceki versiyonları ve firefox'un 2'den önceki versiyonlarında oluşabilecek sorunlara karşı destek versem de çözülebileceğinin garantisini veremiyorum.

- bir şekilde aynı başlıktaki bir girinin aynısını aynı başlığa girmek veya boş giri girebilmek mümkün ama bu, o girilerin kurallara uygun olduğu ve silinmeyeceği anlamına gelmiyor.
    (wondrous, 26.07.2004 18:17 ~ 21.07.2008 00:34)
  2. şöyle bir durum var:
    50 karaktere yakın bir başlığa "başlık/@giri numarası" biçiminde bakınız vermeye çalışınca giriyi tamamlayamıyoruz. yapay zekâ bizi "50 karakterden uzun bakınız verdin; olmaz" diyerek durduruyor. halbuki var olan başlık altındaki sadece bir giriye bakınız vermeye çalışmaktayız ve bu legal olmalı. yani durdurulmamalıyız. kanımca bunun düzeltilmesi gerek...
    (eksiksizuyum, 02.02.2006 02:29)
  3. başlık içi arama aparatını kullandığımızda linkler hatalı çıkmaktadır. misal ajdar anık başlığını açtım ve başlık içinde ara butonuna "topstar" yazdım. bunu yazmamım amacı da bakalım bu adamın sitesinin linki verilmiş mi diye görmekti. bir çok link çıktı ve tıklanınca hata verildi haliylen.

demem o ki arama yapınca linkler de düzgün çıksın biz de rahatlayalım. hayır sonra hatalı ispik yapmış oluyoruz ayıp oluyor yengeye.
    (guenhwyvar, 17.10.2006 23:53)
  4. takip sistemine aldığımız başlıklar hakkında en son yazılan giriyi gösteriyor fakat bu giri bazen silinmiş de olabiliyor. yani silinen bir giriyi de "en son bu yazıldı" diye gösterebiliyor.
    (open your heart i am coming home, 16.03.2007 16:39 ~ 21.02.2008 02:43)
  5. itü sözlük wap sayfasında da bulunmaktalar;

-kesme işareti '/ olarak çıkıyor.
    -gizli bakınızdan sonra, normalde mevcut olan bir boşluk görünmüyor. gizli bakınız kendinden sonraki kelime ile bitişik çıkıyor.
    (thedewil, 27.04.2007 22:29)
  6. almancadaki ß harfi ile bkz. verildiğinde çift s harfine dönüşmesi gerekirken tek s harfine dönüyor.
    (al da at dercesine, 06.06.2007 21:56)
  7. eğer ki "bir x olarak y" şeklinde başlık açmak istersek kudrettin abi dile geliyor ve şunları diyor:
    "bir x olarak y" şeklinde ayrı bir başlık açmaktansa örneğin y başlığına "çok iyi bir x..." şeklinde bir şeyler yazsan daha optimum bir atp tüketimi yapmış olmaz mısın?

ama "bir x olarak" şeklinde ("y"siz) başlık açmak istersek kudrettin abi yine dile geliyor ama ne dediği pek anlaşılmıyor:
    "bir x olarak" şeklinde ayrı bir başlık açmaktansa örneğin başlığına "çok iyi bir x..." şeklinde bir şeyler yazsan daha optimum bir atp tüketimi yapmış olmaz mısın?
    (gxix, 18.06.2007 00:16)
  8. çoktandır basmadığım bir buton olan sevgi pınarı ile ilgili bir hata.

bu buton (ne zamandan beri olduğunu bilmiyorum, zira yazar takip sistemi icat olduğundan beri basmadım) artık kanka listesindeki yazarların son iki günde yazdığı girileri görmemizi sağlıyormuş. basınca karşımıza sol frame'de "kanka listemdekilerin dün ve bugün yazdıkları: x tane" şeklinde bir yazı çıkıyor. ama butonun üzerine geldiğimizde ise çıkan yazı "sevdiğim şahsiyetlerin gün içindeki çalışmalarından bir kuple" oluyor. sanırım o yazının değiştirilmesi gözden kaçmış.
    (chaghdash, 20.06.2007 18:50)
  9. başlık içinde arama yaparken, arattığınız kelime bir linkin içindeyse kelimenin başına "id=marked>" yazısı gelmesi suretiyle link bozuluyor. aha böyle;

(bkz: http://www.itusozluk.com/...)

giri numarası aratırken de eğer arattığınız karakterler giri numarasının ilk karakterleriyse, numaranın sonuna bir şeyler ekleyerek aynı şey yapıyor.
    (lemon, 07.07.2007 18:08 ~ 18:09)
  10. mozilla firefox'ta kullanıcıların bazen karşılaştığı tüm butonların kaybolup sözlüğün büyük oranda işlevsiz hale gelmesi sorununun bir firefox bug'ından kaynaklandığı düşünülmektedir. bu tür bir problemle karşılaşanlar options -> clear private data bölümüne girerek (veya doğrudan ctrl-shift-del tuşuna basarak) açılan pencerede yalnızca "cache" bölümünü işaretleyerek "clear private data now" tuşuna basarlarsa sözlüğe bir dahaki girişlerinde birbirinden güzel sözlük butonlarını tekrar görebilecekler.

ps: bende türkçe firefox bulunmadığı için türkçelerini yazamadım.

ps 2: eğer kandırılmadıysam türkçe firefox'da araçlar -> özel verileri temizle -> önbellek imiş.
    (wondrous, 24.07.2007 22:01 ~ 22:06)
  11. şahsım butona basınca çaylak olduğunuzu görmek. son bir kaç gündür basıma illet oldu ve bu sebepten dolayı mod havuzuna bir kaç mesaj yazdım ama sonra farkettim hatayı.
    (ceket yok pantolon verelim, 07.08.2007 04:29)
  12. panelde bir kullanıcı ile yaptığımız konuşmaları seçtiğimizde "hepsini sil" butonunu tıklattığımızda sözlük komple tüm mesajları siliyor.
    (azwepsa, 10.08.2007 17:27)
  13. favori girileri listeden çıkarmak için o girinin altındaki ":d" tuşuna tıklıyoruz, ""yyyyyy" başlığındaki @xxxxxx numaralı giriyi favori listenize ekliyor, çılgın atıyorsunuz. emin misiniz?" sorusuna evet diye cevap veriyoruz, ve "bu giri halihazırda favori listenizde" diyor, "ok" deyip çıkıyoruz, böylece giriyi favori listesinden atmış oluyoruz. ancak bu pencerenin hiç bir yerinde "gardaş bu giriyi çıkarıyoruz buradan" gibi bir uyarı mevcut değil.
    (kl7mu, 18.09.2007 00:50 ~ 00:50)
  14. ctrl+f5 yapınca genellikle geçen şeyler.

ek: bazı durumlarda (firefox'un bazı sürümlerinde) üst butonlar çıkmadığında, sözlük üst frameini ayrıca açmak gerekebiliyor. (niye bilmiyorum)
    http://www.itusozluk.com/...
    bunu açtıktan sonra ctrl+f5 yaparsanız, butonlar kuvvetle muhtemel gelecektir. benzer şekilde şunları da:
    ayrı pencerede açıp güncellemek işe yarayabilir. sonrasında tekrar www.itusozluk.com açıp, tüm ekranı görebilirsiniz ve sorun ortadan kalkmazsa wondrous'a mesaj atın, sövün.
    (azureel, 27.10.2007 18:16 ~ 16.02.2008 22:41)
  15. başlık içinde arama fasilitesinde eğer aranan sözcük arama sonuçlarında bir url'nin içinde yer alıyorsa o url eciş bücüş şekilde gözüküyor.
    (turkuaz, 11.11.2007 01:32 ~ 06.11.2008 15:25)
  16. bilmiyorum hata mı ama bir başlık içerisinde bir kelime aradığımız zaman bulunan girilerin içerisinde eğer o kelime bir bakınız içerisinde kullanılmışsa ve o bakınıza tıklarsak bakınızın yönlendirdiği başlığa değil de aradığımız kelimenin başlığına gidiyoruz. ie ve firefox'da denenmiş ve ikisinde de aynı sonuç alınmıştır.

örnek: (bkz: çikolata kız)

hemen arama yapıyoruz şu anki başlıktan;

(bkz: sözlükteki hatalar/%çikolata)

edit: misuf demiş ki:

"...(bkz: pusulayı şaşırmak/%bir boy)

çıkan linke tıkladığımızda yeni bir boy başlığına gidiyoruz. yani bakınız özelliği vurgulu bölümün sonuna kadar gidiyor. senin giride de çikolata başlığına yönlenmesi, vurgunun çikolatada bitmesi nedeniyle. o bakınız, bol çikolatalı kız olsaydı tıklayınca bol çikolata başlığını açacaktı..."

kendisi doğru bir noktaya temas etmiş, böylece benim hatayı tam olarak tanımlamış. hatamız sonuç olarak budur.
    (sycrone one, 24.11.2007 12:58 ~ 02.12.2007 02:18)
  17. bir duyuru yazmak istediğim zaman konuyu yazıyorum ve taba basıyorum. direk en aşağı, giri girdiğim nah bu kutuya atlıyor. ilan yazacağım kutuyu pas geçiyor. bir de o kutu biraz fazla dar değil mi?
    (azwepsa, 01.12.2007 15:07 ~ 15:08)
  18. ajandaya eklenen notlarda kesme işareti ( ' ) kullanıldığında hata oluşuyor.
    (stairway to heaven, 01.12.2007 16:30 ~ 16:37)
  19. (bkz: @2110548)
    (dirtypain, 01.12.2007 16:46)
  20. ajanda kısmında bir kişiye birden fazla doğum günü gösteriyor.
    aynı zamanda sözlükten uçurulmuş yazarlara dair doğum günü bilgileri de karşımıza çıkıyor.
    (options, 01.12.2007 19:40)
  21. kanka listesinde bulunan yazarlar ve durumları arasında baya bir boşluk olmasına rağmen uzun nickli kankalarımızın nicki kuşa dönüyor. eskiden bir alt satıra inerdi filan, yine de kısalmazdı..

hemen örnekleyelim. mesela benim kanka listemde sevişgen saldıray diye bir yazar olsa.. durumu da, "züleyha'yı ikiz yatağa attım eheh" olsun. benim kanka listem şöyle görünüyor:

o kocaman kanka listesi kutusunu daha optimum şekilde kullansak?

(misuf, 01.12.2007 23:41 ~ 23:43)
  22. bir uygulamayı eklediğimizde ya da kaldırdığımızda, diğer uygulamaların durumları (sayfa içinde açık/kapalı olmaları) eski durumları ne olursa olsun açık konuma geliyor.
    (raiser, 02.12.2007 01:23 ~ 03:03)
  23. kimi başlıklara ait olarak gelen belki ilginizi çeker sonuçlarından bazıları çok uzun (ve boşluksuz) olduğu için sağ kısımdaki bızırlar genişliyor, meme yapıyor. belki ilginizi çekerdeki sonuçların kısaltılması dileğiyle.
    (camel, 21.12.2007 22:22)
  24. başlık içinde arama yaptığımızda, aradığımız kelime bir bakınızın içinde geçiyorsa, linke tıkladığımızda sayfa bakınız yerine sadece o kelimenin başlığına yönleniyor.

not: bunu sadece normal bkz'de, firefox 2.0.0.11'de ve 2.8 ghz p4 işlemcili bir bilgisayarda denedim. işlemci ne ayak demeyin, forum sitelerinde hep özenmişimdir.
    (kl7mu, 30.12.2007 16:03)
  25. tüm giriyi kopyalamak için [k]'ya basıp, giriyi bir yere yapıştırdığımızda türkçe karakterler d0131015far0131 gibi abidik gubidik şekilde çıkıyor. ayrıca giri no'yu kopyalama olayı da çalışmıyor. firefox 2.0.0.11 için bahsedilenler.
    (sageeth, 31.12.2007 18:03)
 sayfa  / 5

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil