sözlükteki eski sevgili takıntısı 

sayfa  / 2
adana çık aradan

1. (bkz: eski sevgilinin biriyle çıkmaya başlaması)
    (bkz: eski sevgilinin bulunduğu kente gitmek)
    (bkz: eski sevgilinin bulunduğu kentten kaçmak)
    (bkz: eski sevgilinin doğum günü)
    (bkz: eski sevgilinin dönem notlarına bakmak)
    (bkz: eski sevgilinin düğününde halay başı olmak)
    (bkz: eski sevgilinin evlenmesi)
    (bkz: eski sevgilinin göt olması)
    (bkz: eski sevgilinin hayatın nasıl gidiyor diye araması)
    (bkz: eski sevgilinin intihar etmesi)
    (bkz: eski sevgilinin kardeşine sulanmak)
    (bkz: eski sevgilinin kız arkadaş ayarlaması)
    (bkz: eski sevgilinin sarhoş kafayla mesaj atması)
    (bkz: eski sevgilinin sevgilisiyle karşılaşmak)
    (bkz: eski sevgilinin sonradan kanka olması)
    (bkz: eski sevgilinin sonradan taş olması)
    (bkz: eski sevgilinin t shirtünü yastığa giydirmek)
    (bkz: eski sevgilinin tipini hatırlayamamak)
    (bkz: eski sevgilinin tişörtünü çöpe tıkmak)
    (bkz: eski sevgilinin tişörtünü yastığa giydirmek)
    (bkz: eski sevgilinin yanına gidip osurmak)
    (bkz: eski sevgilinin yeni hayata salça olması)
    (bkz: eski sevgilinin yeni sevgilisi)

(bkz: eski sevgilinin mına koim)

(bkz: işim yok benim)
    (lethromar, 31.12.2005 00:46)

2. eski sevgilinin laneti olarak da yorumlanabilecek takıntı.
    (the nova , 02.09.2006 20:13)
  3. bugünlerde yine hortlamış olaydır.
    (bkz: sözlük karı bulmadın bari akla getirme)
    (faithfull, 22.01.2007 00:23 ~ 00:23)
  4. (bkz: tam unutmuştum ki yine hatırlattın be sözlük)
    (yasal uyarı, 17.05.2007 11:19)
  5. eski sevgilinin ekşi sözlük'te yazmakta olduğu yazıları dayanamayıp takip etme eylemi esnasında cici sevgilinin araması sonucu kuşlar ve kelebekler silsilesiyle güme gitmiş olan iş, oluş, eylem.
    (fingerbang, 17.05.2007 11:25 ~ 11:25)
  6. sözlükten ayrılma sebebi.
    (axel fox, 17.05.2007 11:28)
  7. sözlüğün farklı amaçlar için de kullanıldığını göstermiştir, kimsenin takıntısı diğer kimseleri ilgilendirmez .ortam herkesin, güzel yazsınlar dedirten durumdur.
    (la petit bastet, 04.07.2007 23:52)
  8. "madem hepiniz hala takıksınız eski sevgilinize geri dönünüz lütfen" demenin eşiklerine kadar getiren bir tuhaf durum. adı üstünde; "eski" sevgili. bırakınız başkalarıyla gezsin tozsun, el ele tutuşsun, bırakınız öpüşsün, bırakınız evlenip çoluğa çocuğa karışsın.. yaşlansın, bırakınız ölsün. rahat veriniz. takmayınız, takılmayınız. geçiniz.
    (charlie, 05.07.2007 09:09)
  9. (bkz: gına)
    (neazadem, 22.05.2008 15:32)
  10. gına getirebilesi bir takıntı olabilir. fakat, içinde bulunulan ruh halini sözlükte yazıp da rahatlamak bence geyik yapmaktan daha çok yarar sağlar insana. insan kendi içine kapanmaktansa, kendini dış dünyaya, yani diğer insanların sorunlarına veririse kendi sorunlarından uzaklaşmaya başlar. zaten sözlük çoğu zaman bir rahatlama aracı değil mi?
    (kv 626, 22.05.2008 15:52)
  11. artık yeter dedirtebilen, insanın eski sevgililerin irtibat numaralarını alıp güzin ablalık yapasını getirten olaydır.
    (elifabeth, 22.05.2008 16:24 ~ 16:24)
  12. yeni sevgili arayışından kaynaklanan durum.

(bkz: çivi çiviyi söker)
    (bütman, 22.05.2008 20:52)
  13. ayrılığın ilk zamanlarında yaşanan sözlüksel durum. bu eylem eski sevgilinin yazılanları okuduğu düşünüldüğünden yapılır. fakat karşı tarafın umrunda olmayabilir. zaten sonra başkasından hoşlandığınızda yada aşık olduğunuzda silmek istediğiniz ama emeğinize kıyamadığıınız sözcük birikintileri olarak mazide kalırlar.
    (yamuk prenses, 22.05.2008 21:19)
  14. insanın içinde kalan ve yazma ihtiyacı hissettiren bazı duygularının yazılıp rahatlandığı durumdur. ayrıca şöyle bir faydası da vardır: kişiye eski sevgilisini unutamayan dünyadaki tek insan olmadığını gösterir ve rahatlamasını sağlar. bırakınız yazsınlar, rahatlasınlar.
    (kalbime gömerim o zaman, 22.05.2008 23:36)
  15. dört yıldır bir türlü nakde çeviremediğim için kendimi sikiyorum desem yeri, öylesine bir cevher. "istisnasız" herkesin yolu okur ya da yazar olarak geçiyor bu grubun konserinden. son zamanların gözde ticari girişimi soslu mısır geldi şimdi aklıma, artık tamam dedim. soslu mısır zaten tercih edilen bir tüketim metası, bir de itü sözlük yazarlarının tümünün eski sevgililerine soslu mısır satabildiğimizi hayal ediyorum. teheey diyorum, varyemez amca gibi altınların arasından çıkıp tek bir sarı para tükürdüğümü de hayal ediyorum.

neden tek taş itelemek değil de soslu mısır satmak geçiyor aklımdan, bu da benim yaram.... .. yaralarımız..
    (palanthaser, 22.05.2008 23:42 ~ 23:44)
  16. sol frame'de eski sevgili ile ilgili bir başlık göremediğimde,şaşırdığım üst üste rast getir butonuna basarak tekrar ve tekrar sol frame'i okuduğum ve rastladığımda derin bir oh çekmemi sağlayan takıntı.
    (la bebe, 18.06.2008 15:50)
  17. fazla prim yapacağı düşünülen başlıklardır.açanların genelde giri kaygısı oluyor herkes aynı dertten muzdarip herkes ya bir kere aldatılmış,aldatmış,ayrılmış,barışmış yani kısacası eskiye dair birşeyler yarım kalmış ve bu eksikliği burdan tamamlamak istiyor diye düşünülüp piyasaya sürülüyor.ki bence gayet mantıklı biz türkler fazla duygusalız ya hani, eski sevgilisiye göndermemizi burdan yapıp içimizi soğuturuz.terapi gibi bi yerde...
    (bkz: kendinden bilmek)
    (acımadıki, 18.06.2008 16:11)
  18. (bkz: itü sözlük yazarları/!ismini vermek istemeyen bir yazar)
    (ismini vermek istemeyen bir yazar, 04.08.2008 22:36)
  19. 'eski sevgililer'i, 'eski sevgili' olarak tekilleştiren takıntıdır.

(bkz: sadeleştirme)
    (bkz: yer mi lan anadolu çocuğu)
    (zinkafnun, 20.08.2008 14:42)
  20. insanlardaki eski sevgili takıntısından doğan durum.
    (tatalu, 20.08.2008 14:46)
  21. baktım, bi bu eksik kalmış:

(bkz: eski sevgilinin ev arkadaşıyla karşılaşmak)
    (lastrose, 24.08.2008 00:00)
  22. sevgilisini sözlükte kaybetmiş de arıyor izlenimi yaratır.
    (natalya casta, 24.08.2008 00:04)
  23. kimilerine batan takıntıymış.. batmış, bi de bunu dillendirmişler.. sana ne lan diyesi geliyor insanın.. diyor da..
    (acibadem, 24.08.2008 00:06 ~ 00:06)
  24. sözlükte am göt sik üçlemesinden daha az batması gereken takıntıdır.. --illa ki takıntı diyen varsa--
    (malkoçoğlu, 24.08.2008 00:09)
  25. sözlükte yazan yazarlar insandır. insanların genelde bir sevgilileri bir sevdiçekleri vardır. sözlük nedir? biraz bilgi amacıyla biraz da kişide içini açma amacıyla yazılan yazıların bulunduğu yer. o zaman eski sevgili muhabbetlerinin olması da çok normaldir. kişi yazar ki anlatır ki içindeki aşk acısının güçlenmesini önlesin.
    (bana bir nick bulun, 24.08.2008 00:15)
 sayfa  / 2