geçen sene bir gazla "aaa...itüsözlük açılmış" diye çok sayıda insan hemen başvurup yazar olmuştu, ancak bunların içinde çaylaklık sonrası tek bir giri bile girmeyenleri ben biliyorum... bu azınlık dışındakiler gayet giri girip, zamanın yöntemine göre her 100 giride statü atlıyordu... gelgelelim kızlarla ilgili abuk subuk başlıklarla beraber fakültemin narin mimar bayanları haklı olarak rahatsız oldular, itici gelmeye başladı sözlük... gerçi bu çok yoğun veya kalıcı değildi ancak buna rağmen bu sene birinci nesil yazarların çoğu ya hiç yazmıyo ya da arada bir tek tük giri giriyolar, hah şimdi bunun nedenleri
sözlükten soğumak konusu altında alınabilir aslında...
girilen girilerin oysuz kalması kendim için birinci soğutucu etmen, ya o kadar yazıyoruz bi yorum oluyor, bir fikir sunuyoruz... kimse mi bunu sallamıyor, yoksa gerçekten kullanıcı sayısı mı az burada, her iki durum da yazmaktan soğututor insanı..
yoruma ya katılıyosundur ya da karşısındır, espriyi beğenir veya beğenmezsin, bilgiyi yanlış bulursun veya yararlı olduğunu düşünürsün... tamam bazılarında "ortada" kalmak vardır, ama kaç tanesinde olabilir ki...
yine şahsımdan bahsederek örnekleyecem, an itibariyle 2300 girimden, 2 ve üzeri oy alan sayısı 8...
millet eksi oydan yakınıp duruyor, yok efendim "bilgi içerikli giriye eksi oy verilmesi" nasıl olurmuş... eksi oy alan girilerin editlenmesi...
önemli olan bi yorumda bulunulmuş olmaları, okumuş ve beğeni ifadelerini göstermişler
bu
yıldızlı pekiyi mantığı hiç mi bitmez?...
birinci nesillerin bir kısmı artık altıncı nesil,
ekşi sözlükte... ve oraya yazınca aradaki farkları anlayabiliyor
açıkçası bazı itüsözlük yazarlarının da oraya daha hevesli olarak yazdığını görüyorum, bunun tek nedeni daha kalabalık olması değil daha çeşitli olması ve bu çeşitliliğin yansımaları...
ben yazmıyor olmsam da çok daha az yazıyorum... yani 2 aydır gayet yazarken artık sıkıldım, soğudum ne denirse.. arada az az yazıyorum
bu yüzden de sözü geçen fazlalığı anlayabiliyorum