gelecek bi tarihte anket olmasını temenni etmediğim girişim...
önceden pek belli etmezlerdi kendilerini bunlar... şimdilerde ise yeni bir moda çıktı; her dişi varlık kendini umarsızca afişe ediyor. ''tamam kızız ama...'' ,'' bir bayan olarak ben... '' vs. gibi cümleleri daha sık görüyoruz artık. bu suçtur suç değildir tartışmak istemiyorum ama biraz sazan avı kokuyor gibi geliyor bana, ibnece bir gülümsemeyle... zira biz farkında olmadan çok sazan da takılmıştır oltaya tahminimce.
önceden daha bi hoş gibiydi sanki be; öyle kaliteli yazılar öyle değişik açılardan bakan yazarlar olurdu ki; sonradan bayan olduğunu öğrendiğimde şaşırır, inanılmaz bir saygı eğilimi başlardı bende. şimdikilerin ise bi profil fotoğrafı koymadıkları eksik... bir yazarın cinsiyetini ya da kimliğini sözlükte göstermeye çalışma çabası alışılagelmedik bi'şey olduğu için mi bana absürd geliyor, niyeti farklı geliyor bilmiyorum ama durum böyle yani...
bundan yıllar yıllar evveli sözlükteki bayanlara inanılmaz hayranlık beslerdim... şimdi ise iyiden iyiye dışardaki sıradan kızlar gibi geliyorlar bana. çünkü düşünceleri, vurgulamak istedikleri, herşeyleri tıpkı bir bayan gibi; ilgi görmek istiyorlar ve bunu kısa yoldan halletmek yolunda ne avantajlıysa onu kullanıyorlar hunharca.
foruma döndüğünü hissediyorum iyiden iyiye buraların ya da yeni tip soyşıl netvörk fasilitelerine... iyi niyetle mi yapıyorsunuz bunu yoksa amacınız bi kaç telli bulup bıngıldatayım mı bilmiyorum ama bana olmuyor gibi geliyor... olmuyor yani...
ben bir kadın olarak sözlükteki bayanları hiç merak etmiyorum. onlar kendilerini ortaya koyuyorlar zaten. mesela "kadın"a bayan demek buralarda çok yadırganıyor. bayıyorsunuz.
tanım diye paçalarımıza yapışmamanız için, tüm kadınlar adına gelsin ;
biz kadınların muzdarip olduğu kişilerdir bunlar. olur olmadık tespitlerle içimizi karartırlar. kadın olduğunu vurgulamanın basitlik olduğunu iddia etmeleri de uykumuzu getirir.
esnerken atlamışım; cinsiyetini vurgulamak ilgi beklemek anlamına geliyormuş. cevaben, hep beraber ;
bayan güzel bişey değil ya. güzel olan tek bi sıfat var o da kadın. güzel, güçlü, asil bi duruşu var.
bu bi detaydı şimdi asıl konuya geçmek isterim.
sözlük cinsiyet belli etmenin yasaklı olduğu bir yer midir?
bu kadar mı yaka silkiyosunuz hemcinslerinizden? nasıl da biliyorsunuz kadın olduğumuzu belirttiğimizde hemen başımıza üşüşüceğinizi?
siz sözlükte erkek muhabbetinin dibine vururken birşey olmuyor da biz bir kadın olarak hede hödö dediğimizde mi sorun oluyo?
olmasın arkadaşım sorun falan. sapına kadar da kadınım icabında her ne kadar sap olmasamda ve bir sapa sahip olmasamda.
bir de şöyle birşey var. ben hem kadın olduğumu yazılarımda belirtmekle kalmıyorum adeta sözlükteki ismimle de bunun altını çiziyorum hatun falan filan.
sebebi de ben normal hayatımda erkek tavlama özürlüyüm burdakilere sardım.
o yüzden, bence yavaştan yavaştan alışın kadın kavramına. hani şu iş hayatında size rakip olan, üniversitelerde prof olan, mecliste milletvekili koltuğunda oturan, siz bebekken bokunuzu temizleyip sizi sütüyle besleyen, önünüze yemeğinizi koyan, çamaşırlarınızı yıkayan-ütüleyen, sizinle sevişen kadınlar varya;
sinir oluyosunuz ya hani siz bu kadınlara, nasıl bu kadar mükemmel olabiliyolar diye ama hep onlara ihtiyacınız olduğu için çıkaramıyosunuz reel hayatlarınızdan..
artık kendinize de itiraf edin. var işte bir kadın. hemde çok güzel. hemde o olmayınca siz bi hiçsiniz.
sözlükte bayan yazarlardır. yeter lan baymayın artık diye sikik sokuk bir seslenişte bulunmak isterim kendilerine. ha "bayan"dan kasıt kadın ise pek hoş bir ifade değil sanki. ayrıca:
sözlükteki erkek yazarlar kadar normal yazarlardır. ama üstlerine gidildikçe anormal derecede iyi yazar olurlar, gidiniz. iş bu raddeye gelmişse, yani burada bile bir kadın erkek ayrımcılığı söz konusuysa, yine gidiniz. ama siktir olup gidiniz.
not: ayar vermek istiyorum evet
''önceden daha bi hoş gibiydi sanki be; öyle kaliteli yazılar öyle değişik açılardan bakan yazarlar olurdu ki; sonradan bayan olduğunu öğrendiğimde şaşırır, inanılmaz bir saygı eğilimi başlardı bende.'' yazarın demek istediği :
sadece erkekler iyi yazılar yazabilir, ama yazanın kadın olduğunu öğrenince nedense garipsiyorum, çünkü kadınlar elinin hamuruyla erkek işine karışmamalılar ( yazmak=erkek işi ...???). buralar foruma dönüşmedi, ama bağ bahçe de değil! öyle sazan avı yapayım, bakalım kimler hatun, kimler gaza gelecek numaralarına gerek yok bayım! gidiniz evet.
ek 1: ayrıca bayan ne lan? sensin bayan!
ek 2 : çok sinirlenen kadın yazar!
şukeladırlar.
sazan avı başlıklardan bir tane daha. 'atlayanların bol olsun' deyip devam edelim.
anayasada geçen: 'kadın' terimini, eşşeğin ziki yüzünden koymamışlar oraya, bunu da hatırlatmadan edemedim.
sözlüğü, çekilebilir, katlanılabilir hatta zevk alınabilir kılan tek unsur onlardır. ne kadar yazabiliyorlar ne kadar üretebiliyorlar, içerik açısından ne kadar sözlüğe katkıda bulunuyorlar orası tartışılır ama iyiki varlar. düşünsenize, hiçbir çiçeğin olmadığı, nadide ve narin varlıkların bulunmadığı, bünyesinde sadece ve sadece erkeklerin bulunduğu bir sözlükte yazmak ne kadar da yavan olurdu. tuzsuz çorba, şekersiz hoşaf içmek, sulu olmayan portakal yemek gibi. kendi adıma söyliyim, eğer böyle bir şey olsa idi burada bir saniye bile bulunmaz, derhal terkederdim... şiddetle dikkat edilmesi gereken bir konu bu. bu güzide varlıkların sayıları arttırılmalı, istekleri yerine getirilmeli, el üstünde tutulmalı, tatmin edilmelilerdir... on tane kazma olacağına bir tane çiçeğin olması her bakımdan daha faydalı olacaktır. bu yönde ciddi çalışmalar yapılmalı, kampanyalar düzenlenmelidir...
(bkz: @2930463)
yukarıdaki giriyi yazdıktan sonra aldığım ''ohaa hayvan seni'' içerikli mesajlar yüzünden yazdıkları şeyleri rahat rahat okuyup, favorilerime ekleyemediğim yazarlardır.
bir yazar gözüme çarpıyor bu yazarın da hatun olduğunu biliyorum ve güzelce yazdığı şeyleri incelemeye başlıyorum, favori tuşuna elim kayıyor hemen bir tanesini ekliyorum. ''favori için teşekkürler'' mesajını okuduktan sonra yazdıklarını okumaya devam edince favorilere eklenmeyi hakeden girilerini görüyorum. işte bu arada benim kıllığım başlıyor ve bu yazarın ikinci girisini favorilerime ekleyemiyorum. evet tamamen benim kıllığım ama ya bu yazar benim yazdığım şeyleri görüp benden şüpheleniyorsa, hee ben ne yaparım lan o zaman. sırf bu kıllığım yüzünden ''favori için teşekkürler'' temalı mesajlara cevap bile yazamıyorum lan. ah ah salak salak şeyler yazmanın cezası işte bunlar
daha mantıklıdırlar.olayı çüküyle değil,aklıyla değerlendiren yazarlardır.harbi güzelleride vardır,akıllıları da vardır hatta epey loserlarıda vardır.ama hepsi sözlük milletimin insanlarıdır.mesai arkadaşlarımdır.
çok uzun girileriyle balzac viktor hugo tarzı yazı yazan yazarlardır. sıkılırsınız o yazıları okumaktan içiniz bayılır. bitsede gitsek dersiniz ama benzetmeler bitmek bilmez giri de öyle tabi. ister istemez başka bir giriye geçersiniz.
cinsiyet belli etmeleri sorun olan. cinsiyet belli edince, bayanın üstüne atlanıyorsa bu bayanların değil, o salaklığı yapanların problemi. ilginç bi düzen zaten bu, cinsiyet söyleyip "ilgi bekliyorsunuz" cinsiyeti söylemeyin, "saçınız görünürse tahrik oluruz örtün", "mini etek giyerseniz laf atarız" giymeyin. saçmalığın farkındasınız di mi?
hakikaten o kadar "bayan" yazarlar var ki, bazen fenalık geçirtiyorlar insana.. örneğin sırf o zirve senin bu zirve benim dolaşmak için burada olan, tek bir dişe dokunur girisi bile bulunmayan yazarlar (bkz: sevgili yaparım lan belki sözlükten),
sonracığıma dikkat çekmek için atmadık takla bırakmayan, alakasız bir şekilde girilerinize bok atan, üstelik de cahillikle bunu yapan yazarlar, (bkz: beni bilginle alt et)
"sürekli" belden aşağı küfürlü yazmakla komik olduğunu sanan, espri anlayışı inek şaban filmlerinin ötesine geçememiş yazarlar,
bilgisiyle değil "üzerindeki ilgisiyle" size tokat atmaya çalışan yazarlar,
bedeninin kafa bölümünde bulunan ilgili boşlukta beyin adlı organı taşımayan ama parmaklar ona bahşedildiği için bir şeyler karalayabilme yetisine sahip olup "yazar olduğunu sanan" yazarlar,
daha çooooook var bunlardan...
tanım: kısaca, aslında hiçbir şey yazamazlar ama bayarlar
edit: burada dişi yazarlar kastedilmemiştir; aslında burada bir cinsiyet bile vurgulanmamıştır, dişi erkek hepsini içeren ve bu tanıma uyanları bağlayan bir giridir.. (bkz: türkçe'deki eşsesli sözcükler) anlayan anlamıştır da yanlış anlayanlar olmasındır...