sözlükteki akp sempatizanlığı 

adana çık aradan

1. rte ilgili tarafsız olmaya çalıştığım görüşlerimi sunmamla birlikte aldığı eksi oylar üzerine kesinlikle desteklediğim görüş.
    (bkz: seri eksi oy veren ibne akp sempatizanı çıktı)
    (warbringer, 26.05.2007 01:02)
  2. en az sözlükteki chp sempatizanlığı kadar normal bir durum. sonuçta bu partilere oyları uzaylılar vermiyor.
    (cerceve, 26.05.2007 01:04)
  3. ülkemiz sanki chp ve diğerleri biçiminde (ve bu diğerleri de artık akp oldu) değerlendirildiği için bir yerde chp dışı her türlü olgu doğrudan akp olarak algılanmaya başlandı.

sağ-sol çatışması gibi bir şey bu ya artık. ya chplisin ya akpli. diğerleri zaten eftem püftem. aslında diğerleri de kötü de işte baş kötü akp. hayır işin ilginci o chp ki artık gazi paşa atatürk'ünün chpsi de değil. parti dediğin başındaki adamdan ve duruma göre o adamın bir kaç arkadaşından ibarettir. istisnalar haricinde gerisi dolgu malzemesidir sadece. e şimdi ortada armut gibi adamlar olduğuna göre neyin ayrımını yapıyor bu insanlar onu anlamıyorum, al birini vur ötekine.

bu yüzden sözlükteki akp sempatizanlığı da saçma kalıyor, böyle bir sempatizanlığı cımbızla bulup ortaya çıkarmaya çalışan zihniyet de ayrı bir şekilde saçmalıyor. çünkü hayat sadece bundan ibaret herhalde. çünkü çok basit bir ideoloji söz konusu. üç beş bayrak sallıyorsun (güzelim bayrağımız da oyuncak oldu) belirlenmiş hedeflere karşı (akp) üç beş laf sokup slogan atıyorsun ve rahatlıyorsun. halbuki tavırlarından sanarsın ki düşmana kurşun sıkmış adam. ortada hiç bir fikri alt yapı yok. aynı soğuk savaş döneminde komünistlerin "komünist dedektörü" insanlar tarafından belirlenmesi gibi neredeyse. "lan aha bu akp sempatizanı, chpli değil!!! hemen anasını da alsın gitsin, dur nerede benim bayrağım....".

böyle vatanseverlik mi olur, milliyetçilik mi, atatürkçülük mü????

bundan olsa olsa sadece ego tatmini olur.

ortada da sadece insanların, bu ülkenin kendilerine tanıdığı hak ve yetkiye dayanarak belli bir partiye sempati duyma hakkı kalır ve akpye sempati duyanların sözlük ayağı kalır. bundan daha doğal ne olabilir ki zaten?? elbet birileri bir yeri kendine yakın bulacak ya da hepsini reddedecek. eğer bu yadırganıyorsa zaten ortada demokrasiye inanmayanlar var demektir. hani sadece tek parti olsun, o da chp olsun, diğerleri alsın analarını gitsin gibi istekler varsa açıkça söylenmeli. bakın kimse şimdiye kadar chp de demedi bildiğim kadarıyla; ama işte ülkemizin sıkıntılarından biridir bu. bütün millet lafı sokar kaçar ama aslında altında yatan fikrini erkek gibi söylemez. "sözlükteki xxx sempatizanlığı" biçiminde tek bir hedef gösterip, üstüne diğerlerini de adamdan saymayarak ortada sadece chp bırakıldığına göre böyle bir anlayış var demektir. yani sadece tek parti isteyen ve sadece kendi istediği gibi bir yaşantı olsun isteyen insanların anlayışı. hem demokrasi içerisinde özgürce yaşamak, türk milleti olarak bu ülkede mutlu olmak isterler ama böyle o hep sayıp sövdükleri mutlaki sistemde yönetim isterler. madem öyle; biri çıksın desin ama denilemez işte. niye??? kendiyle çelişen bir anlayış da ondan. hem böyle bir fikre sahip olduklarını pek çok adam da bilmez. şöyle olsun böyle olsun derler ama aslında kendilerinin farkında da değildirler. aslında şöyle olsun böyle olsun da demezler. sadece olan bir şeylere karşı "karşı çıkma" eylemini gerçekleştirirler. her şeye menfi yaklaşmak, sürekli muhalefet...

ama işte adamların gönlü öyle istiyor. peki bu çelişkinin sebebi ne ola ki diye düşünürsek yine dönüp dolaşıp aynı kapıya çıkıyor:
    slogan atatürkçülüğü, slogan bayrakçılık, bayrak milliyetçiliği....
    fikirsizlik, tefekkür içinde olmamak ve dar kafalılık...
    (hell guardian, 26.05.2007 02:11 ~ 13:45)
  4. başka sözlüklerle kıyaslandığında komik derecede önemsiz kalan orandır. kimi sözlükler vardır ki, ayrıldıktan sonra arkasından konuşmak gibi olacak; resmen bir cemaat evi, bir fem dersanesi yurdudur. partizanlık iğrenç, devrim ilkelerine hakaret tavan seviyededir.
    (bkz: uludağ sözlük)
    (atreju, 26.05.2007 02:45 ~ 03:20)
  5. demokrasidir..ülke politikasını şekillendirmede herkes eşit hakka sahiptir..sözlükteki chp sempatizanlığı içinde aynı şey geçerlidir..
    (ornitorenk, 26.05.2007 02:49)
  6. sözlükteki milyon farklı görüşten biridir. normaldir. demokrasi elden gidiyor deyip insanların demokratik seçimlerini eleştirmek demokratlıksa eğer yerden yere vurulmalıdır. şayet türkiye cumhuriyeti demokrasi ile yönetilmektedir ve demokrasilerde görüşler yargılanmamalıdır. bunları savunan türk gençliğinin bir kişinin herhangi görüşün ya da siyasi partinin tarafında olmasını garipsemesi ise akıllara demokrasi tek partiye doğru mu gidiyor ya da demokrasi yok mu oluyor düşüncelerini getiriyor maazallah.
    (cursedpower, 26.05.2007 05:25)
  7. beni de rahatsız eden durum, ne o öyle isteyen istediği partiye oy veriyor, böyle saçmalık mı olur?. şöyle bir çözüm öneriyorum, sözlüğe yazar alımı yapılırken kişinin siyasi görüşüne, siciline, aile yapısına bakılsın. mesela 4 dereceden akrabalara kadar ailesinde başörtülü olan biri ya da önceden sülalesinde milli nizam-milli selamet-refah-akp-saadet partilerine oy vermiş biri alınmasın. bu kadar mı, elbette değil, sözlüğe mümkünse kürtler, aleviler, eşcinseller, komünistler, ateistler, liberaller de alınmasın. artık bir şekilde yapılacak yoksa sözlükte sempatizanlar birikiyor.

hem herkesin nickinden ne olduğu belli olsun, misal "a" nickli bir yazarın yanında tire işaretiyle "akpli" ya da "chpli" yazsın ki bilelim. ama akplileri zaten almıyorduk. olsun yine de iç mihraklar her daim var hazırlıklı olmak lazım.
    (eflatunsina, 26.05.2007 10:25 ~ 14:29)
  8. sözlükteki çeşitliği sağlayan değerlere(kutsal olsun ya da olmasın), kendi görüşüne uymadığı için kıçıyla muhalefet olma durumunun vücud bulmuş halidir. üstüne üstlük kime neye göre olmadığı bir biçimde kalıplaştırmaktır. birde itü yü bu duruma alet etmektir. ama heyhatki itü yü alet eden yazar kişilerinin, 1773 doğumlu bu üniversiteye saçma salak misyon biçmeleridir. itü bir siyaset yuvası değil, ilim ve irfan yuvasıdır.
    (gulersem, 26.05.2007 10:35 ~ 11:09)
  9. koyunun olmadığı yerde keçiye abdurrahman çelebi denir* . türkiye de sosyal demokrak, demokrat ya da sosyal bir parti olmamasından dolayı azıcık demokrasiye bile sempati duyuyoruz. olay bundan ibarettir.
    (mustafamacit, 26.05.2007 11:03)
  10. (bkz: halk sözlüğü doldurdu vatandaş bok atamıyor)
    (madbrother, 26.05.2007 17:43)
  11. amerika: eğer tayyip istediklerini yaparsa, ülke ekonomisini düzelteceğini söylemiştir. efendime söyliyim tayyip de genelde amerika sempatizanı olmuştur. bundan sonra da, ülkeye inanılmaz bir sıcak para girdisi olmuştur. işte 4.5 yıllık süre zarfında ülke ekonomisinin durgunlaşmasının nedeni budur diyebiliriz en kabaca... efendime söyliyim, daha önceki hükümet merkez sol olduğu için amerika ve emperyalizme karşı bir görüş savunmuşlardır. bu yüzden de amerika türkiyedeki bütün parasını çekmiş ve türkiye sıkıntılar yaşamıştır.

yani diyeceğim odur ki, tayyibin ekonomik anlamda ülkeyi feraha çıkartmasının temeli kabaca budur... eh rte bu yüzden sevilir, ve bu yandaşların ellerindeki en büyük koz budur... dışarı bağımlı bir devlet yaratan tayyibin ekonomiyi düzeltmesi, acaba ülkemize ne kadar hayır sağlamıştır...

yani her neyse, devletin en yukarısındakilerin elleri ayakları tutarken; adab - ı muhaşeret denilen ve ülkeler arası siyasette ülkenin saygınlığını arttıran bir dizi kurala uyabilecek kişilerden oluşmasını görmek istiyoruz diyelim... bi de dini siyasetle karıştırmasın diyelim...
    (kahnesty, 26.05.2007 18:23)
  12. olağan bir durum.
    zira yaşadığı ülkede son seçimde yüzde 35 oy almış bir partinin sempatizanlarına 'bunların adam olduğunu anlamıyorsanız siz de adam değilsiniz' tarzı bir yaklaşım, tehlikeli olduğunu, ülkeyi bölmeye çalıştığını iddia ettiği akp den (akparti demedim dikkat edersen)(bkz: anladın sen onu) daha az mı zararlıdır?kutulaşma yaratılarak nereye varılmaktadır?
    kendi gibi düşünmeyenleri yobaz diye yaftalamak neyin nesidir?
    bu mudur modern düşünce?sırf egolarım tatmin olsun diye ayar verme aşkıyla insanların düşüncelerini aşağılamak mental mastürbasyondan daha fazlası değildir.bir gün seve seve buna alışılacaktır...
    (digitallart, 14.06.2007 01:41)
  13. (bkz: yok böyle bir şey)

itü sözlükte akp sempatizanları bulunsa da bu itü sözlüğün akp sempatizanlığı olduğunu ortaya koymaz. daha mantıklı bir başlık için :
    (bkz: itü sözlükteki akp sempatizanlığı)
    (dawsan, 24.08.2007 12:21)
  14. bekir coşkun'un penceresinden bakarsak,"göbeğini kaşıyan adamlar" sözlüğe de girmiş diyebiliriz.sol eliyle göbeğini kaşıyıp sağ eliyle yazıyordur muhakkak.o zaman yavaş yazan adamlara dikkat derim ben.ama tabii bekir coşkun'un penceresinden bakıyoruz.
    (mistir loba loba, 24.08.2007 12:26)
  15. genelde çoğunluğun haklılığından, insanların tercihlerine olması gereken saygıdan dem vurur.ama en doğrudan şudur:

(bkz: sözlükteki laiklik düşmanlığı)

ve bundan dolayı:

(bkz: sözlükteki atatürk düşmanlığı)

buyrun işte, demokrasi demokrasidir.atatürk'ü sevmemek, eserlerini yıkmak istemek de demokrasiye uygun bir görüştür öyle değil mi?ama lütfen kimse benden böyle bir demokrasiye saygılı olmamı beklemesin.

nasılsa liberal olduk değil mi artık?tayyip beyle prezident rose bey özgürlüğü getirdiler memlekete.bu cumhuriyetin dayandığı hiç bir temel ilke kalmadı yani.sözde liberallikten başka ha?e o zaman tabi ki

(bkz: siz isterseniz hilafeti bile getirirsiniz)
    ama
    (bkz: nah getirirsiniz)
    (bkz: demokrasini de sikerim kalbini de kırarım)
    (power of the right, 21.09.2007 19:18 ~ 19:21)
  16. gayet normal bir şeydir. iddialara göre(iddia diyorum çünkü gerçek olduğundan şüpheliyim) %47 oy aldığını söyleyen partinin üyeleri, aranızdaki her 2 kişiden biri bize oy verdi diyordu. madem öyle hesapladım: %47'ye göre ortalama 2450 yazarımız akp'ye oy vermiş bulunmakta. o halde bu sozlukte bırakın akp sempatizanlığını şeriat söz konusudur. helal olsun buraya da "şeriat geldi vahşet bitti". artık yeni adımız aksözlük. şeriat rulezzz!!
    (senior prisoner, 12.11.2007 16:09)
  17. bu sempatizanlığı duyanların en yakın akp meclis grup toplantısında yayaya şaşaşa tayyip tayyip çok yaşa zirvesini gerçekleştirmelerini canı gönülden diliyorum.
    (eredhel, 01.04.2008 14:29)
  18. sempatizanlığı şakşakçılık olarak anlayan ve kendisinden farklı düşünen insanları kabullenemeyen insanların hakkında saçmaladığı durum. beğenirsin, beğenmezsin ancak yapacağın şey "ayy iğrenç lan bunlar, pis akpliler" demekten öte geçmiyorsa, geçemiyorsa susup oturacaksın varsa yazabileceğin, sunabileceğin birşey yazarsın, sunarsın insanlar da okur.

hadi git şimdi. tövbe tövbe.
    (vasdeferans, 01.04.2008 14:36)
  19. (bkz: sözlükteki darbe sempatizanlığı)
    (bkz: sözlükteki cunta sempatizanlığı)
    (bkz: sözlükteki ulusalcı sempatizanlığı)
    (galliani, 01.04.2008 14:41)
  20. "fikrime muarız olanı düşman bellediğim içün geri kalanına kafa yoramıyorum, fikir teatisi, sakince dinlemek zûl geliyor, yeri gelip dahil olmadığın fikrin,cenahın da haklarını savunmanın bir insanlık gereği olduğuna da ikna olmam mümkün değil, 'ya hep var ya da hiç'" vatandaşları için göya bir tahkir tamlamasıdır. misal chp sempatizanlığı ile suçlamak da gariptir bir insanı.
    (altlejant, 01.04.2008 14:50)
  21. yazılanlardan bi bok anlamayıp, sadece belli bir kimliğe oturtmaya çalışma hali..
    sadece akp sempazinlığında yaşanmıyor tabii ki bu hal, kendini bir şeyci gören herkeste az buçuk var..

kimliklerinizden yani prangalarınızdan sıyrılın derim: @2297183
    (acibadem, 01.04.2008 14:56)
  22. kısaca chp sempatizanı olmayan herkes. mantık şu, madem sen benim gibi düşünmüyorsun, dincisin, şeriatçısın, faşistsin, pissin, ibnesin, orospu çocuğusun, şerefsizsin, akp dempatizanısın, ulan ulan daha diyecek laf bulamıyorum sana. ohh be rahatladım, şimdi gidip bir sigara yakacam. sarı saçlım, mavi gözlüm senin izindeyim.
    (tuzluerik, 01.04.2008 15:03)
  23. offf offf böyle bir sempatizanlık olmasa daha iyi olurdu dedirten durum.. böyle bir şeyin sempatikliği nerede anlamadım ben.. ama sempatiyle yaklaşanlara saygı duymak lazım.. ama olmuyor duyamıyorum işte ben saygı falan... hımmm galiba eksi oylar gelmeye başladı bile.. napalım sempatik bir parti..(!) halk seviyor işte... bırakalım en sevilmeyen eser seçilsin zaten pek de eser kıvamında olduğu söylenemez....
    (noomeckriel, 17.05.2008 01:05 ~ 01:07)