sözlükte akp'nin eleştirilmesi gibi bir durum olsa normal olabilecek durum. bu düşmanlığı güden yazarlar, kendi fikirleri tek doğruymuş, başka başka fikirler olamazmış gibi davranmasalar; tanımadıkları kişiler, tanımadıkları yazarlar hakkında hakarete varan kelimeler kullanmasalar böyle başlıklar da açılmazdı.
sözlükte olası chp düşmanlığı, mhp düşmanlığı vs. kadar doğaldır efendim, düşmansam sevmiyorsam eleştiririm bu da benim sorunumdur. eğer sorunsa. sevmiyorum yapabileceğim bir şey yok sahte olup başımızdalar diye öveyim mi?
laikliği* hiçe sayan ve atatürk ilkelerini yanına değil karşısına alanlara karşı olan bir düşmanlıktır. bu sadece akp için geçerli değil her kim olursa olsun xxx partisi ya da yyy partisi fark etmeden anti-atatürkçü insanlara alınan/alınması gereken bir tavırdır.
ülke farklı inançlara sahip olanların barbarca öldürüldüğü, insanların en ufak farklılığa hoşgörüsünün kalmadığı, bütün çocukların ve gençlerin mafya olmaya özendiği, geleceği ile ilgili kararların başına getirdikleri adam üzerinden amerikaca alındığı, atatürk ismini ağza almanın suç olduğu bir ülke haline getirilmişse bu ampül partisinin mi suçudur.
siz çoğunluğu itülü ve okumuş olan insanları bu davranışlarınız için ayıplıyorum(!). akp'ye onların size göstermediği hoşgörüyü gösterin ki daha çok tepenize çıksınlar. onlara saygı gösterin ki, sizin gösterdiğiniz saygıyı da hoşgörü gibi istismar edip size ve kutsal saydığınız değerlere ve insanlara hakaret etsinler.
arkadaşlar akp düşmanlığı yapmayalım. lütfen!!!
düzeltme: en sevilmeyen 2. girim olmasından ötürü. kötüleyen arkadaşlar, siz kötüledikçe laflarımın gericilere nası battığını, onları nası zorladığını görüp memnun oluyor, haz alıyorum. siz yeter ki kötüleyin ben size bunun gibi külliyat yazayım. o patlak ampül ün artık kafanızda yanmasını temenni ediyor, hepinizi muhabbetle kucaklıyorum.
devletin kurumlarını tek tek inanılmaz komik fiyatlara satan, ülkemizi, avrupa birliği'ne gireceğiz diye dış platformda küçük düşüren, atatürk ve ilkelerini karşısına almış, medyaya sansür uygulaması yapan, en ufak eleştiriyi hazmedemeyen partiye karşı muhalif duruştur.
sözlükte dinimizi sömürmeye çalışanlara yönelik öfkenin şu anda iktidara odaklanmış halidir.benim ananemin başındaki saf temiz örtüye leke sürmeye kimsenin hakkı yok.
düşmanlık olduğunu düşünmediğim sadece uyguladıkları kutsal dini sömürü politikası, başkanının kullandığı üslup, geldikleri partilerin hepsinin rejimi tehdit etme unsuru yüzünden kapatılması gibi nesnel olgulardan dolayı sevilmediğine inandığım öznel algı.
biraz abartarak yazayım. şu an parmaklarımızı klavyeye basıp osura osura sıcacık evimizde internet başında rahat rahat otururuken, bizi zamanında vücutlardan duvar örerek koruyan ve topraklarımızı savunan o binlerce şehidimiz bir kenara dursun, islam dinine inanan bir şahıs olarak allah'a karşı ibadetimi özgürce yapabilmemi sağlayan ve türklüğümü koruyan atatürk'e dil uzatanların toplandığı hangi parti olursa olsun, düşmanımdan bile daha değersizdir. ülkeyi yönetmeleri önemli bir durumdur bu onları değerli kılabilir ancak atatürkün bir lafı vardır: "en yüce makam, halkın emeli ve özgür iradesidir". alın size ağır bir eleştiri, verip veriştirme. bundan daha ağırı suratına tükürmektir ki eşşek bile gocunur.
ülkedeki genel tepki doğal olarak sözlüğe de yansımıştır.toplumun her kesiminden insan bu gruba tepkiliyse bunu yadırgamak değil, nedenlerini araştırmak gerekir.
sözlükteki akp nin icraatlerini beğenmeyen yazarların yalakalık yapmak yerine dürüst davranıp fikirlerini belirtmesinin düşmanlık olarak algılanması durumudur. şu an için yönetici kurum olmaları hatalarının göz ardı edileceği anlamını taşımaz. gözle görülen hataların dile getirilmesi de düşmanlık değil dürüstlüktür.
birinci düşmanlık kişilerin kendi fikir ve görüşlerine aykırı bulduğu icraatlarını büyük hatalar olarak gören kişilerin düşmanlığıdır. genelde tutarlı ve mantıklı argümanlar sunarlar.
ikinci düşmanlık ise kolpacı düşmanlığıdır. rte "aslan mehmetçik" dese "rte mehmetçikleri hayvana benzetti" diye manşet atacak muhtelif gazetecilerin sayıklamalarını tekrarlayan ların düşmanlığıdır. bunlar tehlikenin en çok farkında olanlar ve aydınlanmışlardır. türkiye'yi aydınlık geleceğe taşıyacak laik, cumhuriyetçi ve atatürkçü genç nesildir. muhtemelen bunlar gibi insanlar yüzünden akp bir kez daha iktidara gelecek.
vatanını seven her sözlük yazarının sahip olması gereken erdemdir.
kaldı ki, kendine oy vermeyen türk halkının %66'sına dahil olanlara düşmanlık başlatan akp'nin ta kendisidir. bana bir tokat atana diğer yüzümü çeviremeyeceğim kusura bakmayın.
fikirler ışığında normal bir karşı duruştur. hepimizin bildiği şeyleri burada tekrarlamakta bir yarar görmüyorum, ancak şunu da söylemeden edemeyeceğim: akp kimdir, nedir ki ona düşman olmak önemli bir mevzuu olsun da sözlükte bunun başlığı açılsın? akp, göya benim için, bana karşı olan bir iktidar partisinden başka bir şey değildir. sanki devrimleriyle dünyanın siyasi gidişatını etkilemiş ya da icraatlarıyla dünyanın bir kısmını hala etkisi altında bırakırken bir diğer yarısını da kendinden nefret ettiren bir kişi, bir kurumdan bahsediyoruz!
insanların karşıt görüşlere yönelik argümanlarının genelde "şerefsiz pezevenk"ten öteye gidemediği düşünüldüğünde, karşıt görüşleri benimseyen insanların da sizi tenhada kıstıracağı illüzyonu beynimizde gerçeklik kazanır. sonuç, "sallandıracaksın bunların birkaçını sultanahmet'te bak bakalım bir daha yapıyorlar mı?" cümlesinin geniş kitleler tarafından benimsenmesidir. bunun da dönüp dolaşıp varacağı yer kimseyi mutlu etmeyecektir.
genele bakacak olursak aklıselim düşünen her insanın sahip olması gereken karşıt görüştür..ayrıca bunun adı bana göre düşmanlık değil fikirlerin, ideolojilerin farklılığıdır..tabiki herkes istediği gibi yorumlamakta özgürdür..ahmet necdet sezerin de söylediği gibi türkiye cumhuriyeti, tarihinde hiçbir zaman yaşamadığı kadar rejim sıkıntısı yaşamaktadır...bu tür başlıklar açılması da bu gerçeği değiştirmeyecektir kanımca..