sözlük günlük periyodik bakım işlemleri sebebiyle az sonra kısa süreliğine servis dışı kalacaktır
belki ilginizi çeker
  1. · sadece başlığa itirazlardan oluşan başlık
  2. · sözlükte swh kullanımı yasaklansın kampanyası
  3. · dördüncü neslin ota boka kampanya açması
  4. · comic sans ms
gündem
  1. · itü sözlük yazarlarından özlü sözler
  2. · başkaları sevinsin diye yapılan atraksiyonlar
  3. · hayatında hiç star wars izlememiş insan modeli
  4. · okan bayülgen
  5. · kesilen kediye acıyıp koyuna hiç acımamak
  6. · zongul ducks
  7. · 22 kasım 2009 izmirlilerin pkk tepkisi
  8. · ülkü tamer
  9. · diren

sözlükte smiley kullanılsın kampanyası  

1. eğer gerçekleşirse sözlüğün bok olacağı muhtemel olan kampanya.
    edit: acemilik zamanında yazdığım giridir. benim başıma kalmış gibi gözüküyor. başlık arkadaşların başına kalmaması ve bana ders olması sebebiyle silinmemektedir.
    (king of the west, 28.07.2007 19:14 ~ 01.11.2008 21:16)
  2. * sayesinde gerek kalmayan uygulama.
    (haşmet asilkan, 28.07.2007 19:50)
  3. desteklemediğim kampanya. smiley ayağa düştü ne de olsa. sözlük ayağa düşmesin bari. o nasıl oluyorsa artık.
    (karamelize ekmek, 25.07.2008 22:31 ~ 22:31)
  4. gereksiz bir istek.

zira smiley kullanmak zaten serbest. teknik olarak herhangi bir engel bulunmamakta. yalnızca yazarlığınız son buluyor.

- smiley kullanıyorum ki ben hep zaten, bak "*"
    - tiksiniyorum senden!(dövüşmeler)
    (mavio, 25.07.2008 22:35)
  5. feminen smiley kullanan gizli eşcinsellerin açığa çıkması için birebir.

her cümlenin sonuna üç nokta koyanların yanında, "=)" kullanan gizli ibneler kimmiş bilelim. "(=" kullanan marjinal ibneleri de öğrenmiş oluruz. mükkemmel.
    (hataliysam pm at, 25.07.2008 22:58)
  6. (elladan tinuviel, 25.07.2008 23:43)
  7. şimdi, bu konuya tepki gösteren arkadaşları anlıyorum. bir de ağla1 var. gördüğüm kadarıyla (bildiğim değil sadece gördüğüm), ağla1 kullanılması yasak değil. halbuki bu ağla1, sözlük chat kısmındaki bir smileyin harflerle ifadesi olmuyor mu ? yani bir smileyi harflerle ifade etmek yasak değil, ama iki nokta ve parantez ile ifade etmek yasak mı ? kulağa mantıksız geliyor.

ek bilgi : itü sözlük, ekşi sözlükten ayrı kendi kurallarına sahiptir, diyecek olanlar için geliyor, ekşi sözlükte smiley kullanımı yasak değildir, ve itü sözlük format bakımından esinlendiği ekşi sözlükte yasak olmayan bir hareketi niye yasaklar, sorusunun cevabını bir bilene bırakalım.
    (scherzi, 12.11.2008 17:37)
  8. kesinlikle karşı çıktığım bi kampanya. sözlüğün forum sitelerine dönüşmesini istemiyorsak (allah korusun, allah yazdıysa bozsun) ":)", ":(" , ":d" gibi zırvalıklar olmamalı. forumda diilim arkadaşım, sözlükteyim ben!!
    (batan gemiden hesap sorulmaz, 21.12.2008 03:47)
  9. (lol lol lol lol, 21.12.2008 03:50)
  10. '' heheheh katılıyorum amına koyim :p :d''

gibi giriler doğurabileceğinden, sözlük yönetiminin sallamayacağı bir kampanya.

(bkz: sözlükte kampanya yapılmasın kampanyası) (içimdeki çelişki aşkı bambaşka)
    (bete noire, 21.12.2008 04:11)
  11. smiley'ler kişinin ifadesini, duygularını sanal ortamda karşılamak için icat edilen şeyler olduğuna göre, amacı bilgi paylaşımı olan ve tanım şeklinde giri yazılması istenen bir sitede yer alacak olan öznel zımbırtıların, sözlüğü forum olmaya meyillendirecek, daha doğrusu "zorlayacak" şeyler olduğunu düşünüyorum. dolayısıyla sözlük formatına aykırı bir kampanyadır. yoksa ben istemez miyim smiley kullanılmasını..

:):):):):) :( =)=)=)=)=)=)=)=)=) oldu mu?
    :@ :@ ;) xdxdxd güzel mi? hoşunuza gitti mi?

gitmesin.
    (ntcik, 21.12.2008 04:12 ~ 04:16)
  12. (white shadow, 21.12.2008 04:12)
  13. (jose, 04.05.2009 14:37)
  14. imzaysa imza, dilekçeyse dilekçe!

her türlü katılırım ben buna. çünkü bir gereklilik. tüm harfler, noktalama işaretleri, jest ve mimikler gibi smiley'ler de ifadeyi güçlendirecek unsurlardır. olmaması halinde anlatılmak istenen yarım veya eksik kalabilir. birtakım durumlarda smiley'nin olmaması anlamı külliyen değiştirebillmekte, ters anlamlara gelebilmektedir.

kullanan kullanabilmelidir. sözlük kuralları ifadeyi kısıtlayacak yasaklar getirmemelidir. aynı şekilde kullanmak istemeyen pek tabii biçimde kullanmayabilir.

benim yerime karar almak niyedir?
    (zülkarneyn, 16.09.2009 02:59)
  15. üstteki üyeye şarkı armağan et başlığı açabilecek potansiyele sahip kitlenin sonuna kadar desteklediği kampanya. bu hareket kesinlikle dangalaklıktır. bakın "dangalıklık" derken hakaret olarak söylemiyorum.
    (dikkat şehvet kaçağı, 16.09.2009 03:14)
  16. sonuna kadar desteklediğim kampanya. şurda nokta yerine ":)" koysam fena mı olurdu?
    ---
    bazı mevzular vardır. asla olmaz. 'şundan ötürü bundan beriki olmaz' diye kafa şişirmeye bile gerek yok. olmaz. nokta. asla olmaz. çünkü olmaz. neden olmaz? olmaz da ondan!

işte sözlükte smiley kullanımı da aynen böyle bir mevzudur. haliyle kampanya yürütmek beyhudedir.
    ---
    cidden var böyle durumlar. zevkler ve renkler tartışılmaz diye kimin niye dediği belli olmayan klişeler etrafında dönemeyen tartışmalar var. kırmızı çizgi midir nedir anlamıyorum. ortaya bir fikir atılıyor; bu fikrin dangalaklığı hiçbir argüman üretmeden ortaya serilebiliyor! hani dese ki, şundan şundan böyle olur, smiley kullanılırsa sözlük batar, kimse girmez, boku çıkar, ciddiyet kaçar vs. anlarım. ben de cevap veririm. neyin dangalakça olduğu daha net anlaşılır. bu durumda gizemli kişiliğine ne küfür etsem boşa.

renk ver.
    (zülkarneyn, 16.09.2009 03:38)
  17. bundan 10 sene onca dil konusunda bir ayrım vardı. konuşma dili-yazı dili. şimdi bu ayrım üçe çıktı. araya internet dili de girdi. ne yazı dili kadar kurallara bağlı, ne de konuşma dili kadar imladan uzak. arada bir yerlerde.

şu an yazdığımız platform(forum/sözlük) internet dilinin kullanıldığı bir yer. bu sebeple, sentezin yarattığı olguları da taşıması gerekir.

smiley internet dilinin alfabesine girmiş durumda. itü sözlüğün çabaları buna dur diyemez. bu realiteyi benimseyerek katkısı olabilir pekala.
    ----
    dili bozmak? bu bile tartışılması gereken bir durum. fakat ortaya çıkan bir gerçeği paylaşmak isterim;

http://www.telegraph.co.uk/...

özetle, internet ve smslerde kullanılan kısaltmalar dili bozmuyor. bilakis, kelime oyunu misali zihinsel egzersiz oluyor anlatılmak isteneni bir msj'a sığdırmak.

"using a new type of language does require concentration and translating it to standard english does require concentration and attention. ıt's a little brain workout." demişler.
    ----
    bu konunun direkt smiley'le alakası yok elbette. tek arzum internet dilinin legalleşmesini sağlamak.
    (zülkarneyn, 26.09.2009 23:17 ~ 23:19)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil