sözlükte siyaset yapmak normal bir durumdur, sözlükte siyaset yapmanın yöntemleri ve üslubudur mide bulandıran. ayağında converse’i, gözünde rayban gözlükleri;
mahallemin küçük che’sini oynayan, babasının paralarını yemeye alışmış olup, köylünün ne olduğunu (bkz:
köylü/!one more cup of coffee) ilkokuldaki yaldızlı masal defterlerinden okumuşların da emekçi savunucusu olmasına alışmış bu millet… kaktır gitsin sırıtmazsın.
“her ortamda herkes inandığı şeyi yazabilir” demek; “doğru ya da yanlış, herkes istediğini yazabilir” demekse siz
aydın doğandan başkası olamazsınız! yalan haberlere de, her türlü iftiraya da “
haber yapma özgürlüğü,
içinden geleni söyleme özgürlüğü" gibi kalıplara koyarak sunarsınız millete.
sözlükteki entelektüel düzey bence bu ülkenin ortalamasından biraz daha yüksekte… ancak buna rağmen, msnimde ekli sözlük yazarları arasından saçma salak “bunu forward etmezsen yengem amcanı skicek” tarzı mailleri hala forwardlayıp duranlar var. bağlantı mı kuramadınız? durun sabredin gelicem. adam bu salak mailleri neden bana forward ediyor? çünkü adamın araştırmakla, doğrusunu öğrenmekle alakası yok! tek yapman gereken “aslında x y imiş,
mit in kayıtlarında geçiyormuş” söylentisi çıkarıp birkaç tane mail grubuna üye olup bunları yayın demek. ee ne de olsa “
her mahalleden bir imam bir orospu mutlaka çıkar” ; ne kadar saçma olursa olsun buna inanıp siyasi fikirlerini ondan bundan gelenlerle, duyulanlarla, -mışlarla, -mişlerle belirleyen bir sürü kişi olacaktır bu ülkede. inanacak, başkasına yollayacak, kimse oturup araştırmayacak ya da eleştirel yaklaşmayacak bunlara. içinde mit geçiyor ya, kesin doğrudur diyecek. iyi de arkadaşım altında mit in kaşesini mi gördün?
durum böyleyken siyasi bir konuda görüş belirlerken bir girimde “arkadaşlar konuyla ilgili elinde argümanı olmayan net ifadeler sunmasın, sadece hakaret ve aşağılama içeren ama çözüm önerisi sunmayan giriler sizin cehaletinizi ortaya koyuyor” dediğimde acaba neden birileri gocunup kendini toplumun kurtarıcısı olmaya itiyor?
yani cidden demokrasi bu mudur? demokrasi, fikri olmayanın (da) atıp tutabileceği bir ortamı oluşturmak mıdır?
bilgisizleri bilgilendir diyenleri duyar gibiyim. arkadaşım bu ülkeyi tek başına ayağa kaldıracağımı vaat etmedim ben, sadece insanların kafasını karıştıran ve iyiyle kötüyü tamamen allak bullak edip, “halk istikrarda kalmasın, iktidar olacak kişiyi de seçimlerden birkaç ay önceki yayınlarımla tamamen ve sadece ama sadece ben belirleyeyim” diyen basının yapmaya çalıştığına düşmeyin istedim sadece.
ve tekrar lütfen, eleştirel yaklaşın, her söylenene inanmayın ve de lütfen siz birileri hakkında bir yorum yaparken ya sağlam argümanlarla gelin, ya da “x y imiş” dedikten sonra, ben de böyle duydum emin değilim yazın. ayrıca, memleketin en elek üstü insanlarının aldığı kararları oturduğunuz yerden eleştiriyorsunuz ya aklıma şu senaryo geliyor:
yazarımız counter strike oynuyor nette, o sırada arkadaşıyla anlaşıp her ikisi aynı koldan savunmayı bırakıp saldırıya geçiyorlar ve karşıdaki teröristleri öldürmeye muvaffak oluyorlar. ve eleman bu arada küçük bir alt+tab manevrasıyla itusozluğe girip “evet! sınır ötesi operasyon yapılsın, akp korkaksın sen, korkma terörden! haydi cepheye’” komutu verip terör vurmaya devam ediyor counterdan.
trajik di mi? evet.
edit: rayban ayrı yazılıyormuş, uyarı geldi.
ray ban gözlük alabileceğim bir maddi duruma aşina değilim, ondandır cahilliğim kusura bakılmasın.