belki ilginizi çeker
  1. · ben hplovecraft 10000 kadınla nasıl beraber oldum
  2. · alkolik2000
  3. · sivrilen yazarlar üzerine psikolojik bir inceleme
  4. · istedim de vermedin çıban çıksın amında
  5. · deniz gezmiş i abdullah çatlı dan üstün gören mal
  6. · sözlükte ilgi çekmenin yolları
  7. · sözlükte popüler olma yolları
gündem
  1. · 2012
  2. · günün tek kelimelik özeti
  3. · yatmadan önce dinlenen son şarkı
  4. · metrobüse para vermeyen tkp li öğrenciler
  5. · gece yarısını geçtiği halde sözlükte dolaşan kız
  6. · annenin gençlik fotoğrafları
  7. · aşk ı memnu
  8. · zekeriya bembeyaz
  9. · kaldırdı kafasını

sözlükte popüler olma yolları  

1. provokatif olmaktan geçer. *
    (nophiem, 27.08.2007 22:11 ~ 22:16)
  2. (bkz: ben hplovecraft 10000 kadınla nasıl beraber oldum)
    (hplovecraft, 27.08.2007 22:13)
  3. (bkz: polemik)
    (negatif, 27.08.2007 22:14)
  4. (bkz: bok at izi kalsın)
    (colony of birchmen, 27.08.2007 22:24)
  5. (bkz: bokat izi)
    (obi two kenobies, 27.08.2007 22:26)
  6. kendi stilini yaratmaktan geçer.

örneğin alkolik2000 samimi bir dille, kankasıyla sohbet ediyor gibi yazar, komiktir. o olduğunu anlarsınız.
    kayser sozeri hepimiz biliyoruz mesela. neden? çünkü yazarını okumasak bile içerdiği cinsellikten, saçma sapan ön yargılı teşhislerden farkına varabiliriz o olduğunun.
    ya da ne bileyim, wondrous teknik konuşur, gücünün bilincindedir, bir ağırlığı vardır.

diye uzar gider. tüm olay bir tarz oturtup okunması hoş şeyler yazmaktadır. güzel yazın.
    (sadalet, 27.08.2007 22:32)
  7. (bkz: istedim de vermedin çıban çıksın amında)
    (azureel, 28.10.2007 22:40)
  8. (bkz: underground kalmak istiyorum)
    (nokia şarzı, 28.10.2007 22:44)
  9. -ya aykırı durup, saçma sapan fikirler ortaya atar, sivri dilli olursunuz (bkz: kayser sozer)
    -ya durup dinlenmeden belli bir ideolojiyi savunur, sizinle aynı düşünenler arasında sempatiyle, farklı düşünenler arasında antipatiyle anılırsınız(öyle ya da böyle nickiniz biliniyordur) (bkz: ülgen)--böyle bir yazar aslında vardı--
    -ya belli bir geyik potansiyeline sahipsizinizdir, yazdıklarınız komik bulunur, hoşa gider (bkz: close2death)--böyle bir yazar aslında vardı--
    -ya da romantik ve hüzünlü hikayeler yazarsınız, sözlükte bir "kısa hikayeler" furyası başlatırsınız (bkz: nihavenduyek)--böyle bir yazar aslında vardı--

not: yahu yazarken farkettim de, popüler yazarların neredeyse çoğu uçurulmuş, bir tek kayser sozer kalmış geriye ki topladığı tepkilerle o da uçurulursa yakında şaşırmam. demek ki neymiş, kanatlanmak istemiyorsak popüler olmayacakmışız...
    (iki nokta üst üste biri altta biri üstte, 28.10.2007 23:01 ~ 23:02)
  10. ya salak olacaksın ya da salak gibi davranacaksın. olmak yada olmamak işte tüm sorun bu..
    (itü sözlük airlines ın daimi yolcusu, 15.05.2008 17:56)
  11. (ara: abartılmış balon bir)
    (yata yata paslandık, 15.05.2008 18:05)
  12. sivrilen yazarlar üzerine psikolojik bir inceleme başlığında incelenmeye çalışılmış konudur.
    (harbegidensarısaçlıçocuk, 17.05.2008 19:37)
  13. bolca nickaltı girisine sahip yazarlar bilin ki sözlükte sevilen, tutulan yazarlardır (cinsel manada değil tabi fesatlar sizi). şimdi irdeleyelim sözlükte nasıl popüler olabilir mişiz diye:

1.sataşma: ona buna sataşacaksın, kutsal addedilen değerlere pislik süreceksin, o zaman coşar ortam.
    2.ezber bozmak:bilinmeyenleri anlatacak, veya çok bilinenleri hiç bilinmeyen bir biçimde ele alacaksın.
    3.cinsellik: cinsel çağrışımlarda bulunacak, seksi ayaklara düşüreceksin.
    4.ayrımcılık: gerek cinsiyet gerekse ırk, kültür, din vesaire konularında "ya sev ya terket"cilik oynayacaksın.
    5.sevgi pıtırcığı: herkese mavi boncuk dağıtacak, tanımadıkların hakkında bile "o var ya o süferdir" tarzı giriler yazacaksın.
    6.teletabi: adı üstünde, hafif salak olacaksın, etliye sütlüye karışmadan.
    7.ağlak yazar modeli: ağdalı bir dille, hüngür şakır ifadelerle dolu giriler yazacaksın, hisli çocuk modeli yani.
    8.saçmalayıcı: milleti gaza getirip kızdıracaksın. sinir oynatacaksın (çağrışım yaptı mı bilmiyorum).
    9.kasıcılar: çok uzun yazacaksın, öyle uzun yazacaksın ki insanlar okumaktsan sıkılıp iyi bir şey yazdığını düşünecekler, falan.
    10.ortamcı: zirvelere falan gideceksin, ne bileyim takılacaksın öyle. ha zirveye gitmek kötü değildir elbette, ama ona buna yavşamak kötüdür (elbette).

şimdi bunları yaptın mı genç? bu 10 maddenin en az 6'sına evet diyorsan artık önün açıldı (fesatsın). sözlükte senden iyisi yok.

eğer bunları yapmak istemiyorum diyorsan da, etliye sütlüye bulaşmadan kendi halinde bir hayatın olur, ha kötü değildir elbette ama çok eğlenceli de değildir, hatta sıkıcıdır bile biraz.
    (nisan cadısı, 04.11.2008 17:42)
  14. popülerlik için gerekirse yazarak soyunacaksın.
    alın buda reyting yapar...
    (karantina, 15.05.2009 00:28)
  15. zirveye git!

umut sarıkaya tadında olsun istedim. ehe! ama hakikaten böyle hacı. zirveye git. zirvelere git hatta. seçme hiç, hepsine git.

bağcılar' a değil, zirveye git. montla sıçmanın bi işe yarayacağını sanmıyorum ama bu konuda.
    (oehh, 15.05.2009 00:31)
  16. halka mal olmuş insanlara küfür et. am, göt, yarak vs. içeren cinsel tespitlerle dolu entryler gir bir de fenerin, cimbomun, kartalın..... diye girip küfür et. tamam işte. hem reklamın iyisi kötüsü olmaz.

ya da troll lük yap. ebenizi sikeyim diye başlık aç. olursun yani.

ama en güzeli sırf kendin için yaz. boşver popülerliği.
    (rabindaranath tagore, 15.05.2009 00:34)
  17. (bkz: ajdar da popüler)
    (sinirliyim ezelden, 15.05.2009 00:36)
  18. bu başlığa yazı yazmak.

aha kilitledim her şeyi.
    (timulze, 15.05.2009 00:36)
  19. (bkz: chat te piyasa yapmak)

edit: oha amına koyim amma eksilendi. taşağına demiştim halbuki. hepinizmi piyasa yapıyonuz lan yoksa? noldu çok mu dokundu? oyhh yarıldım burda. resmen kendimden geçiyorum şu an şekerler. ömürsünüz ya..
    (arcturus b, 15.05.2009 00:53 ~ 01:33)
  20. sözlüğe yavşamaktır.
    (hari poter, 15.05.2009 00:54)
  21. yazar online sayısı 400-500 leri bulan bir sözlükte aradan sıyrılıp popüler olabilmek mi?

çok şakacısınız çocuklar !
    (küpeli, 15.05.2009 00:59)
  22. şu sıralar en revaçta olanı "küfüre abanma yöntemi"dir.

"off bu başlık hiç ilgi çekmez" mi diyorsun? üzülme. başlığının başına "orrrospu çocuu" gibi bir küfür ekle etkisini hemen göreceksin.

mesela başlığının adı "mustafa". kim bakar bu başlığa ey yazar. sen değiştir o başlığı "döt veren mustafa" yap. anında hit olmazsa şerefsizim. garantisi benim güzel abim.

"ya ama ben hiç yazamıyorum, niye böyle oliyür" diyenler. üzülmeyin, hemen "erotizm" kanalına geçin. kim ne yapsın "pelin batu"'yu. artık "evde çıplak dolaşan pelin batu" dönemi. sen ondan bahset.

"yahu ne yapsam tutmuyor" diyorsan ankete aban. hele yukarıda bahsettiğim yöntemleri kullanarak açarsan anket başlıkları ekstra etki yapar. mesela "kadınların en seksi yeri", "en goca memeli gadınlar", "tarihin en büyük orrrospu çocuklukları" gibi başlıklar aç, kralı olursun bu sözlüğün.

tespit yazarlarına özel olarak önerim yok. onlarda yukarıdaki yöntemleri kullansınlar. "top kesen huysuz amca"yı, "top kesen şerefsiz huysuz amca" yapsınlar. başka bir şeye gerek yok.

hadi şimdi gidin marjinal olun. ne o öyle dümdüz yazıyorsunuz. çok basitsiniz ayol.
    (bu kişiyi dikkate almayın, 23.08.2009 00:08)
  23. sözlükte popüler olma yolları başlığı altında dikkat çekerek öne çıkmaktır.
    ya da yazarların taktiklerini uygulayarak popüler olmaktır.
    (lahanaturşusu, 23.08.2009 00:12)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil