belki ilginizi çeker
  1. · gbt
  2. · 21 yazara rağmen giri giren olmaması
  3. · sözlüğün suskunlaşması
  4. · verimsiz sözlük yazarı
  5. · sözlüğe giri girmeyip online olan yazar
gündem
  1. · nurcuların hoşuna giden şeyler
  2. · ugg
  3. · kar yağarken hissedilen duygular
  4. · itü sözlük yazarlarından özlü sözler
  5. · 27 yaşında olduğu halde bir hayat kuramayan insan
  6. · mutluluk veren küçük şeyler
  7. · 28 kasım 2009 fenerbahçe kasımpaşa maçı
  8. · saygı duruşu sırasında gülmek
  9. · buzdolabı

sözlükte online olup giri girmemek  

sayfa  / 2
  1. yazacak bir şey bulamayınca ortaya çıkan durum.
    (axel fox, 03.07.2004 21:09)
  2. (telvin, 12.07.2004 02:31)
  3. bu girişimde sözlüğe sadece torpilli yazar alımı için uğradığım ve gerçekleştirdiğim eylem*
    (mavio, 22.07.2004 18:57)
  4. kim var kim yok , kim nedemiş , kim ne yazmış , kime ayar versem şeklinde düşünen insanların durumu. * * *
    (axel fox, 29.07.2004 22:31)
  5. hemen her yazarın zaman zaman başına gelebilecek durumdur.bazen yazmak yerine yazılanları okumak daha faidelidir.
    (benbirküçükcezveyimköşebucakgezmeyim, 09.11.2004 17:15)
  6. (excalibur, 04.07.2005 00:41)
  7. okuyan, oy veren, msn' de çapraza alınmış veyahut yazacak bir şey bulamamış olan yazardır.
    (depresif enfeksiyon, 14.06.2007 21:26)
  8. (mikeyx, 14.06.2007 21:28)
  9. (bkz: okur yazar)
    (s a t o, 14.06.2007 21:29)
  10. böyle bir durum için çeşitli ihtimaller söz konusudur. örneğin;

1) sözlük içerisinde okur olarak takılıp, beğendiği veya beğenmediği girilere oylama yapan yazardır. kendine uygun olan ve sadece "evet bu konuda benim de söyleyeceklerim var" dediği başlıklara giri girmeyi tercih eder.

2) daha yeni çaylaklık evresini atlatmıştır, bu yüzden giri girmeye korkar, tırsar, çekinir.

3) internette sözlük dışında ilgilenmesi gereken daha önemli işleri vardır, bu yüzden sözlüğe login* olmuştur ancak sözlükle pek de ilgili değildir.

4) sözlükten hatun kaldırmaya çalışmakta olabilir, sırf bu yüzden çeşitli kullanıcı isimlerini yoklama'dan tespit ederek [gamze86, pınar45 gibi...] bu yazarlara "slm, asl? tanı$alım mı ne dersin" tarzında mesaj atmakla meşguldür.

5) sözlük içerisindeki o muhteşem nimetlerden yararlanıyor olabilmektedir, kısacası extra butonunun içerisindeki o muhteşem dünyada surf yapmaktadır. [zirvetör, müze, konsepte aykırı, ...vs]

işbu sebepler yüzünden yazar kişi online olarak sözlükte takılıp giri girmemekte olabilir. "ne alakası var ulan, ben bu söylediklerinin hiçbirisine uymuyorum" diye karşı tepki veren yazarlar için şimdiden özür mektuplarımı postalıyorum, en kısa zamanda kendilerine iletilecektir.
    (özellikle nick konusunda çok hassas olan yazar, 07.01.2008 02:40)
  11. sözlük boşa akmasın diye giri girivermek istemeyen yazardır. yediği önündedir, yemediği arkasındadır.
    (no more, 07.01.2008 02:42)
  12. yazarlardan biriyle, koyu bir sohbet havasında mesajlaşan yazarın yapacağı iştir. cevap gelmesini beklerken yazılanlara göz atar, giri yazmaya karar verecek kadar zaman geçmeden, cevap gelir. neye baktığını bile unutur.
    (tatalu, 07.01.2008 02:46 ~ 20.11.2008 22:05)
  13. online olup da sacma sapan giriler girmekten iyi olan eylemdir.ustasi ben degilim ama belki de gizli escinsellikle alakali bir durumdur
    (zattuso, 07.01.2008 02:53)
  14. ishal olan yazarın, sıçma ihtimaline karşı osurmaması. sözlüğün selameti açısından vaka-i hayriye.

(bkz: osurayım derken yanlışlıkla sıçmak)
    (alik, 07.01.2008 02:58 ~ 03:05)
  15. çoğu zaman içinde bulunmadığım bir yazar populasyonunun pasif ve de anlamsız eylemidir. diye yazdıktan sonra tıklaya basıp neticesinde, ben ne yapıyorum ki; yazılanları okumuyorum, okumak istediklerime başlamıyorum, başladıklarımı sonlandıramıyorum, en kötüsü de sonuna kadar getirdiklerime de sadece göz atıyorum, bir de anlamadan arlanmadan oy butonuna artı eksi bası basıveriyorum, sonra yine başa dönüp bir özne bir yüklemle doğrulttuğum ek fiil kolaycılığında formata uygun giricikler kusuyorum, türü düşüncelerden ırak dimağlarda gayet mantıklı bir iştir.

sözlük yelpazesinin akordeon tonunda açılıp kapanan ses cümbüşünde, bir de benden deyip detone emsaller teşkil etmektense, gerektiğinde okumak en güzeli. çünkü, her yazasım var denildiğinde yazılamıyor. yazasım varın altında yatan hevesin de demini alıp tadını bulması, sonra biraz havanda dövülmesi, uslubu haddeden geçirip inci inci döktürülmesi için, ilahi bir sesin ekolu bir mağarada” ikra” demesi şart mıdır, bilemiyorum. ama bir başlangıç için daha iyisi de yok sanırım. bu es geçilmeden, “tamam da arkadaşım, yazmayacaksın ne işin var?” sorusu yanıtlanmış gibi olsa da sorular silsilesi peşi bırakmayabilir. “o halde neden online oluyorsun?” sorusuna bu yılın uğurlu cevapları; güzel yazana oy vermek için, şöyle de bir şey var diye mesaj atabilmek için, sahnedeki tiyatroyu pencereden değil, kapıdan girip, güzel bir koltuğa oturarak izlemek, her an sahneye atılmak amacıyla hazır bekletilen bir hıyarı oraya gönderebilmek için, ‘evet belki de benden düşmüştür” diye özeleştiriler yapabilmek için online oluyorum.

yazdıklarında emin olup olmama konusunda şüphelerini, edinilen rumuzların paravanında görmezden gelen yazarlar elbette diyebilir ki; ben “yazarsam”, onlinesam, girigiriveririm tez canlıyım, sonunu düşünen kahraman olamaz diye diye düşünmemeye kilitlendim; bulimia nervosa hastalığı tanısı konulabilir. onun da tıpta çaresi var diyorlar. yazıyı burada kesip araştırmaya gidiyorum.

dıgıdık dıgıdık dıgık dıg...
    (jemand, 07.01.2008 03:29 ~ 10.01.2008 01:22)
  16. biz yazıcı değil okuyucuyuz diyen kesim olsa gerek..
    (traşköpüğü, 19.02.2008 18:38)
  17. az önce yaptığım eyle..hassiktir..!

(bkz: yaptığınızı beğendiniz mi)
    (mevlana beni görse sen gelme derdi, 20.02.2008 11:38)
  18. (bkz: kal geldi)
    (üretim hatası, 20.02.2008 15:23)
  19. (skyward, 20.02.2008 16:02)
  20. çok sevdiğiniz bir girinin en sevilenlerde 10 numarada olduğundan dolayı o girinin listeden çıkma korkusuyla da meydana gelebilecek hadise.
    tabi bir süre sonra, "aman kökü bende değil mi yahu, daha güzelini yazarım" diyip vazgeçiyorsunuz, o ayrı.
    (mitican, 19.03.2009 01:18)
  21. aslına bakılırsa ne çok sevilen giri, ne önemli olmayan giri falan değil mevzu, bunun çeşitli sebepleri vardır..
    o an için daha önemli bir şeyler vardır, yorgunluktur, anlatılanı anlatamama kaygısıdır. ya da daha cezbedici bir şeyler vardır.. bilmem ben..
    sözlüğü giri girme gerekliliği olan zamanlarda kullanırsan durum başkalaşır, bilgisayar karşısında olunan her zaman sözlüğü inceliyorsan, sözlükte online olup giri girmemek normaldir..
    (sıcak ekmek al he, 19.03.2009 01:39 ~ 01:41)
  22. yazılanları önemsemek. sadece yazmak değil aynı zamanda da yazılanları okumak, bilgi edinmek, vakit öldürmek, gerektiği durumlarda oylamak kısaca sözlüğü önemsemek denilebilir.
    (tonanozanan, 19.03.2009 15:36)
  23. giri okumaktır.
    (bkz: bir zahmet okuyalım)
    (keklerinaq, 19.03.2009 21:17)
  24. sol sütunda size ihtiyaç olmamasıdır
    (şansküpü, 19.03.2009 21:50)
  25. yazmaya üşenen bir şahıstır belki. 3. nesil olupta toplamda 194 girisi varsa tembellikden başka bir şey değildir.
    (cashew, 19.03.2009 22:12)
 sayfa  / 2

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil