belki ilginizi çeker
  1. · sözlüğü fantezilerinin kurbanı yapmak
gündem
  1. · 29 şubat 1453 galatasaray fenerbahçe maçı
  2. · zongul ducks
  3. · 29 kasım 2009 barcelona real madrid maçı
  4. · itü yazarlarının evlenmek istedikleri ünlüler
  5. · boylumlama
  6. · kedi keserek internette yayınlayan kız
  7. · beşiktaş
  8. · nutella
  9. · kazandibinin yanık yeri

sözlükte kişisel meseleleri çözmeye çalışmak  

1. (esdora, 21.05.2004 22:59)
  2. (ben de öyle biliyordum, 06.11.2005 16:30)
  3. sözlüğü günlük tadında kullanarak, kişisel yönü ağar basan girilerle derdini anlatmak eylemidir. olayın genelini anlatabilen bir başlık bulunabilir ve altına da açıklaması girilirse bir sorun yaratacağını düşünmediğim durumdur.
    (jellicle, 06.11.2005 20:37)
  4. (rafael, 06.11.2005 20:53)
  5. (myrmidon, 08.02.2007 16:47)
  6. iç dünyasını sözlüğe yansıtma çabası.
    (muvo, 08.02.2007 16:52)
  7. (myrmidon, 08.02.2007 16:54)
  8. bir çok yazar, sözlükte kişisel meseleleri çözmeye çalışmak diye tabir ettiğimiz bu kırılgan ekole, ilkçağlardan beri süregelen, varoluşsal, maskülen hatta ve hatta yeri geldiğinde feminen bir konjektürü monte etmeye çalışmıştır.

bu çalışmalar gerek avam biçimde tezahür etmiştir:

sözlük bana karı bul lan allahsız, sözlük bana koca bul lan allahsız vs.

gerekse postmodern olarak vuku bulmuştur:

sözlük bana gotik hatun bul vs.

bazı yazarlar ise tüm bu süreci iyice basite indirgeyerek ,her şeyi kanıksamış olmanın getirdiği gürül gürül bir tepkisizlik ve duyarsızlık seli içerisinde, modern hayatın getirisi olan gündelik sorunlarını taşırlar platformlarımıza... umarsızca çözüm beklerler.

bunlara örnek vermek gerekirse, sanırım şu temaları sıralardım:

sözlük bana iş bul, sözlük bana sigara bul lan allahsız, sözlük bana enerji yöntemi öğret lan allahsız vs.

bazı yazarlar ise deneyimli bir psikologdan yardım aldıkları takdirde bile zorlukla atlatıp üstesinden gelebilecekleri sarmal sorunlarının izdüşümlerini sözlük alanına yansıtıp, kolay tarafından, adeta bir burjuva zahmetsizliği içinde çıkış yolu aramaktadırlar.

bunları ise şu şekilde örneklendirebiliriz:

sözlük git bana eski günleri getir, sözlük bana ilkgençliğimi ver.
    (mavio, 08.02.2007 17:15 ~ 23:55)
  9. sözlüğün kudretini kabullenmiş olmakla ilgilidir.uçabildiğiniz bir müesseseden bahsediyoruz burda.ha kim uçmak istiyor orası ayrı.
    (bkz: uçurulmak)
    (kayıtsız umuntu, 27.08.2009 01:21)
  10. terapiste para vermek yerine sözlükte rahatlamayı tercih etmiş kişinin yapacağı eylemdir. blog açması daha mantıklıdır.
    (napalm yutmuş kedi, 08.11.2009 20:08)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil