22 mayıs 2012 salı
günün başlıkları: 1340 tane
günün başlıkları: 1340 tane
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·slav kızlar (23)
- ·hasta olmak (2)
- ·gemlik (3)
- ·ftmbook (3)
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·türk kızı vs eşek (13)
- ·
- ·
- ·
- ·house md (20)
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·yasin öztekin (2)
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·sultan (4)
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
belki ilginizi çeker
sözlükte kadın olmak
- çok önemli bir farktır ve tarifi yoktur.
bir de şu var:
(bkz: sözlüğe kız olarak girdim kadın olarak çıktım)
evet bu daha garip. - sözlükte erkek olmaktan tek farkı hiçbir fark olmamasıdır...
(bkz: yersen) - 5.000,00$'dan başladığı söyleniyor. türkçe'ye duyarlılığıyla bilinen bir sözlükte daha farklı olmalıydı tabi.
- sorun arz etmeyen durumdur. ancak çeşitli başlıklara gıcık olursunuz o kadar. bir de kimliğinizi öyle bir gizlersiniz ki hacı, baba, abi diye mesajlar alırsınız. güzeldir sanki. ben kadın değilim*
- maşizmin etkisinde kala kala ya erkek gibi düşünüp davranmaya, ya da erkeklere farklı gözle bakmaya sebep olur.
fazla etkilenmemek lazım. - (bkz: türkiye'de kadın olmak)
- çok kolaydır. işte yolu:
panel - ayarlar - cinsiyet - kadın
edit: böyledir tuşuna basmazsanız işe yaramıyormuş. - abazanların gözünde malzeme olmaktır. bir yandan da düzgün yazılar yazmaya çalışırsınız ancak başlıkları görünce kısa süreli dumurlara uğrarsınız. bir kadın için olmayacak yazıları ve fantezileri görünce şaşırırsınız, keşke olmasa dersiniz ama sesinizi duyan olmaz.
- aslında sözlükte erkek olmak denen hededen bir farkı olmaması gerekmesine rağmen; henüz ne toplumca ne de sözlük komunitesi olarak o düzeye gelemediğimiz için sözlükte erkek olmaktan çok farklı. gerçi öyle de böyle de cinsiyetçi göndermelere maruz kalıyorsun. iki ucu boklu değnek yani; cinsiyetinden bağımsız olarak, dilimize yerleşmiş o meşum cinsiyetçilik* hemen her durumda ortalığa seriliveriyor.
dil dediğin mevzu önemli; bir nevi zihniyetin şeklini/sınırlarını anlatan, gözler önüne seren bir araç.
sözlükte de, cinsiyeti kadın olanlara; cinsiyetçi/erkek egemen/ataerkil dil hiç sakınılmadan kullanılıyor. eh neden tersi durum olsun hocam, zihniyet böyle zaten. kadınsan sadece sikilmek ya da kendini siktirmek için varsın; erkeksen de abazanın ya da ibnenin önde gidenisin. o güzelim kafamızın içinin sınırları bu kadar, cinsiyet/cinsellik gibi konulara gelince error veriyor. mavi ekran ibaresini görüyoruz kocaman kocaman.
sözlükte karşılıklı konuştuğun/atıştığın/gönderme yaptığın kişinin cinsiyetini bilmek, konuşmayı da muhakkak oraya eviriyor işte. "çıkar o ağzındaki sakızı" gibi binbir şekilde alt anlam aranabilecek/gönderme yapılabilecek bir tabir kolayca sarf edilebiliyor. ya da mevzu başka olsa bile elinin hamuru ile karışma oluyor. oof bunun gibi binlerce - onlarca - milyonlarca arkaik düşünce nüveleri ile karşılaşılabilirsin ey kadın! zaten günlük yaşamında da buna benzer nice şeyle karşılaşıyorsundur, sözlükte kendini toplumdan 'azade' gören şu toplulukta mı karşılaşmayacaksın? onlar azade görsün, ama buranın herhangi bir yerden öyle ahım şahım bir farkı yok.
o yüzden ya cinsiyetini hiç belirtmeyeceksin, belirteceksen de bunun gibi pek çok şeyle karşılaşacağını bileceksin. oysa erkekler, o başlık senin bu başlık benim adriana lima'dan jennifer lopez'e diledikleri kadar hülyalarını süsleyen fantezilerini anlatabilirler. sen yapamazsın, ha yapmazsın da zaten. ama yapmadığın gibi cinsiyetini belirtemezsin de, yoksa cevaplar hazır zaten; bir yerlerde "sabaha mı bırakırsın, yoksa...?" gibi sorular sorulduğunu görürsün hakkında. ya da "çıkar o ağzındaki sakızı" bıdıbıdısını.
sözlük denen şura, toplumun bir şekilde aynası. ondan ayrıymış gibi davranmanın da lüzumu yok zaten; ne diye uzun uzun konuştuysam. - dünyadaki hala süren cinsiyet ayrımının aksine, sözlükte bir kadın olarak bulunmak ile erkek olarak bulunmak arasında bir fark olduğunu düşünmüyorum. aynı şey, ama belki küfür takıntısı olan "han'fendi" lerden bahsediyorsak o zaman durum biraz değişir. böyle tiplerin sözlüklerde pek bulunduğunu düşünmüyorum gerçi.
- eğer herhangi bir rahatsızlık duyuluyorsa rahatlıkla gizlenebileceğini düşündüğüm hadise.
- her giride kadın olduğunu belli etmektir. radyo yayını yapanların nickaltlarına sevgi ve neşe dolu giriler yazıp sonuna gülücükler serpiştirmektir. yapmayın, etmeyin...
harbiden sıkıldım lan bu sevgi pıtırcıklarından..! - daha belirgin hale gelmesi gereken özelliktir.
- normaldir. ama kabullenemeyenler için bi' şey diyemem tabi.
şimdi ben buraya 'kadınım ben aaa bakın kızım' desem ne olur? bana ne faydası var yani? ya da siz 'aaa bak kadınım diye bas bas bağırmış manyak' derseniz ne olur? bi düşünün benden farkınız kalmaz bence. hele ki şu 'sözlükte xxxx girisi yazarak dikkat çeken bayan yazar' ya da 'sözlükte bayan olduğunu vurgulayan yazar' diye başlık açılıyo ya, o zaman bitiyorum işte. hayır yani kime ne ki? velev ki bayanım ve vurguluyorum bu neden rahatsız etsin ki birilerini? komik olmayın lütfen.
bi de şöyle bir şey var bayansa (ki bu kelime de çok ilginç baymaya başladı artık) elbette bayanları vurgulayan başlıklara da yazıcak niye ayırt etme zorunluluğu hissetsin ki? erkekler nasıl erkekçe yazıyorsa kadınlar da öyle yazabilir gayet rahat. lan kadın bi kere n'apsın yani, özünü mü değiştirsin, manyadınız mı siz?
ayakta işemek başlığına çok şey yazmak ister ama yazamıyo n'apsın, hayatında hiç yapamadığı bi' şey için empati yapmasını beklemek zorunda mısınız? pipisi yok orasıyla düşünemiyor bu kadar basit. art niyet arayanda art niyet ararım ben kusura bakmayın.. - erkeklerin sözlük dahil her ortamda rahat rahat erkek olabildiği bir koşulda pek de rahat bir iş değildir. zira kadın olmayı zor kılan unsurların önemli bir kısmına sözlükte de maruz kalabilir insan.
- (bkz: melaba bağyan)
(bkz: burası kasıyor msn var mı) - itü sözlükte herhangi bir dezavantajı olmayan durum. gel gelelim inci sözlükte bir kadın yazar iseniz var halinize diyorum.
- kabullenebilir durumdur, zira kadınımsılara karşı sözlüğümün hiç tahammülü olmadığını söylebilirim onların kendilerine dikkat etmesini öneririm.
- sözlükte kadın olmak zor zanaattır. imkansız değiiiil ammaa zoooooorrr.... kadinuuuummm.... sevdiğuuumm.... yeşil eriğum benuumm... ben içine hapsolmuş şekirdeğinum senunnn.... kadinuuuummm.....
(bkz: volkan konak tadında giri girmek) - kadın yazarlarla ilgili her türlü başlığa yazılan "verse sikmez misin?" gibi yazıları görmezlikten gelmektir.
- başta sözlük olmak üzere sanal alemde kadın olmak zordur, uyuzdur. nickiniz erkeksi bile olsa, illa ki (ucundan kıyısından falan bazen) saçma sapan tacizlerle karşılaşmaktır. "insan" sandığınız denyolarla uğraşmaktır. sağda solda hakkınızda atılıp tutulduğunu öğrenmektir. loserların ego mastürbasyonuna aracı olmaktır. yazdıklarınızın/konuştuklarınızın yanlış anlaşılma potansiyelinin tavan yapmasıdır. iğrenç şekillerde yaftalanmaktır. kimselere güvenmemek, güven duygusunu yitirmektir. yazdıklarının açıklamasını, alt metin okumalarını yapmaya mecbur hissetmektir.
liste daha uzar, gider...
özet geçeyim: pis bir şeydir. - gözünüzü seveyim olayı dramatikleştirmeyin, koyun bi fotonuzu biraz da imla kurallarına dikkat ederek bi'şiler yazın, deli gibi takip ediliyor, deli gibi okunuyor olacaksınız. yok efendim şöyledir böyledir diye tırışkadan atmayın. sözlükler hatunlar için süper ortam, siz kalkıp -ay yok şekerim abazan kaynıyor ortalık, hiç rahat değilim. diye sitem ederseniz karşınızda beni bulursunuz!
hak edene haka dansı yapmayı bilirseniz ortam size çiçek olur böcek olur kuş olur. yeter ki aptal hatunlardan olmayın, yeter ki. - (bkz: kümesteki tek tavuk)
- ben zararını görmedim. faydasınıda görmedim. dünyada insan olmak diye bir başlık açmayı planlıyorum sanırım. evet.evet.
- itü sözlükte erkek olmaktan farksızdır. seksist olmanın alemi yok.
(bkz: seksist başlıklar)
(bkz: itü sözlükte sürekli kız erkek başlığı açılması)