gündem
  1. · prison brake
  2. · 8taş deyip f3n3rbahç3 lafına bozulan ezik fenerli
  3. · yetenek sizsiniz türkiye
  4. · giyotine yolladılar gitmedim
  5. · dtp genel başkanının izmirlileri tehdit etmesi
  6. · ugg
  7. · fotoğraf makinası olmayan japon
  8. · my vagina
  9. · karper muhafazası

sözlükte kürtçe seçeneğinin olmaması  

1. faşizanlıktır, ayrımcılıktır, hededir hödödür. "açılım açılım" yaşadığımız şu son yaz günlerinde bu sorunun bir an önce gündeme getirilmesi gerekmektedir.
    (ispanyanın aranan kralı, 18.08.2009 20:35)
  2. (zetina kocamış singerin maskarası olmuş, 18.08.2009 20:39 ~ 20:40)
  3. son yüz yılın en büyük ayıbıdır. oha ulan izmir de artık elma şeftali bile kürtçe satılıyor ama gel gelelim itü sözlük hala ve hala kürtçe değil. insanlığımdan, türkiyeliliğim den, birde bu isteği hak gören ibişler le aynı sözlükte olduğumdan utandım resmen. ahanda ağlıyorum.
    (lost knight, 18.08.2009 20:44)
  4. daha yeni istekler geliyor avrupa'dan: sözlük bir hafta türkçe bir hafta kürtçe olsun diye. yoksa faşizan bir ülke olmaktan kurtulamayacakmışız. öyle diyorlar.
    (ispanyanın aranan kralı, 18.08.2009 20:48)
  5. itü sözlükte kürtçe entry girmek için seçenek olmamasıdır.

sözlük, adı üzerinde sözlük. bulunduğu ülkenin dili ile yayın yapmalı. kalkıp da ben ingilizce, fransızca entry yazamam, on dakika sonra silinir. madem bu kadar merak vardır kürtçeye, internette alan bol, açılsın bir kürtçe sözlük, kürtçe bilenler okusun yazsınlar. sonuçta ben bilmediğim bir dilde yazılan şeyleri anlamayacağım, yazarların yüzde 93.65 ı * anlamayacaktır da eminim.
    (zetina kocamış singerin maskarası olmuş, 18.08.2009 21:00)
  6. (bkz: iğrençsiniz faşizanlar)

edit: ben de über özgürlükçüyüm neden kötülediniz ulan.
    o zaman alın size,
    (bkz: iğrençsiniz özgürlükçüler)
    (fastjunkie, 18.08.2009 21:04 ~ 21:09)
  7. çok ayıptır. olmamıştır. burdan tüm itü sözlük çevresini, hükümetimizin gösterdiği en büyük(!) bir o kadar da skimsonik, saçma , zavallı açılıma destek olmadığı için kınamak istiyor ve esperanto dilinde seçenek isteğimi belirterek huzurlardan çekiyorum. noktalama işareti olarak "bir siktirip gider misiniz acaba?" koymak isterdim ama, açılıma ters kaçar, ne olur ne olmaz.
    (always alone, 19.08.2009 00:06)
  8. doğaldır, birlikte yaşama kültürünün bir dayatmayla değil, kişilere verilen özgürlüklerin yine o kişilerce istenildiği düzeyde içiçe geçirilerek yaşandığını gösterir. isteyen kürtçe bir sözlük açabilir ya da isteyen kürtçe-türkçe bir sözlük açabilir ama açılan her sözlüğün türkçe ve kürtçeyi aynı anda içermemesini eleştirmek kürtçenin kullanılmasını yasaklamakla aynı şeydir. çünkü demokrasi mecbur etmez, sana özgürlük alanları verir ve bu özgürlük alanlarını şu şekilde kullanmalısın diye dayatamaz. ama yine de böyle şeyleri tartışmak ya da yeni yeni tartışabiliyor olmak güzel.
    (coldjoke, 19.08.2009 00:27 ~ 00:57)
  9. (kısaltma kablosu, 04.11.2009 02:42)
  10. hayatın bir cilvesidir.
    (nokturnal mania, 04.11.2009 03:38)
  11. sözlüğün eğitim gibi anadil seçeneğinin de bulunması gereken bir şey olduğunu düşünmediğimden gereği yoktur. sözlük eğlence v.s. amaçlı bir oluşumdur. anadil de eğitimden rahatsız olanların kıçlarından element uydurma çalışmalarının bir ürünü olan başlıklardan bıkkınlık geldiği de aşikardır.
    (hasnick, 04.11.2009 04:36)
  12. kadınlarda çük olmaması gibidir.
    (kendikalesinegolatankaleci, 04.11.2009 04:58)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil