sözlükte küfüre son kampanyası   

sayfa  / 3
adana çık aradan

1. (bkz: bi siktir git)
    (bınar, 20.03.2005 22:04)

2. (bkz: sövme değil sevme zamanı)
    (harakiri, 20.03.2005 22:06)
  3. (bkz: küfür yoksa ben de yokum kampanyası)
    (geyik, 20.03.2005 22:17 ~ 22.03.2005 18:41)
  4. (bkz: sövüş klubü)
    (hepten aykırı, 20.03.2005 22:18)
  5. (bkz: küfür etme ettirme)
    (bkz: ya bi geç hocam bu ayakları)
    (alayinaisyan, 22.03.2005 00:18)
  6. (bkz: ibne moderasyon orospu çocuğu hakemler)
    (diskonnektus erektus, 22.03.2005 01:07)
  7. küfür etmeden de giri yazılabileceğini göstermesi açısından güzel olacağını düşündüğüm kampanya**
    (invisible, 22.03.2005 19:57)
  8. şerefsizim benim aklıma gelmişti dediğim ve sonuna kadar desteklediğim kampanya
    (bilge tonyukuk, 29.03.2005 10:45)
  9. küfür yerine kibar kelimeler kullanılabilir mesela;
    göt yerine kalça,popo
    sikmek mına koymak yerine cinsel ilişkiye girmek
    ibne yerine cinsel tercihi yanlış insan
    siktir git yerine çek git...
    cümle içinde kullanmak gerekirse, cinsel tercihi yanlış insan thorgrim seninle cinsel ilişkiye girmeden o güzel kalçanı kaldırıp çek git.
    (thorgrim, 29.03.2005 13:20)
  10. (bkz: küfretmesene orospu çocuğu)
    (napoleon, 29.03.2005 19:04)
  11. son derece iyi niyetle başlatılmış veya başlatılması düşünülen ancak katiyetle gereksiz bir kampanyadır.
    (komediyat, 10.04.2005 18:12)
  12. munis iyi aile çocukları tarafından başlatılmak üzere iken moderatör veya hayvan kudreti ile yarılan dağıtılan sona eriveren bir başarısızlık abidesidir. halbuki bizler sözlüğe girdiğimizde çükü ağzında er kişiler yahut kıçı boyalı dişiler görmek istemiyorduk. tamamen halkımıza yardım etmek, kafamızdaki ufak tefek bilgi kırıntılarını onlarla paylaşmak felan istiyorduk. sonra ne olduysa oldu halkımın bakir insanları bikr-i fikrlerini kaybediverdiler. ve habire küfüre, belden aşağı diyaloglara, başlıklara yöneldiler. doğru mu? hayır kesinlikle... sözlükte küfürün yahut seksüel çağrışımlı, içerikli yazılamaların ne işi olabilirdi. anladığım o ki; kendini başka şekilde tatmin edemeyen garip insancıklar bir anda gaza gelerek ne d eolsa kimse beni tanımıyor, tanısa da utanmaz adamın (kadının) biriyim yardırayım gitsin diyerekten aklındakini boğazından bir anda fışkırtıyor. doğru mu? hayır, kesinlikle...
    küfür zihni yetkinlikleri tamlaşmamış bünyelerin iştigal sahası olsa gerek. ancak neden biz irdeliyoruz bunu? zira, sözlük açıldığında karşımıza direkt olarak küfürlü başlıklar çıkmaktak sıklıkla. yapmayın, etmeyin yeterin yahu demek istiyor ve bu kampanyanın bir an evvel başlamasını diliyorum. (iyi yazmadım ama olsun)
    ayrıca:
    (bkz: düşünce dışkılaması)
    (bkz: yeni akım yazar)
    (fempusay, 17.05.2005 13:59)
  13. küfür de hayatın içindendir, bizdendir o yüzden bu kampanya beyhude'dir.
    (neverwinter nights, 17.05.2005 14:02)
  14. benim de belimden gelen en iyi şekilde destek verdiğim kampanyadır

(bkz: belimden gelenin en iyisi)
    (mavio, 07.07.2005 11:20)
  15. herkesin küfür kullanmadan yazdığı yazılar bir süre sonra kendilerine bile oldukça yapmacık gelecektir. küfür, bazı düşünceleri ifade etmenin ve belirli noktaları vurgulamanın, suyunu çıkarılmadığı takdirde, en iyi yollarından biridir kanımca. bu nedenle "ya hep ya hiç" gibi dar bir zihniyettense, "suyunu çıkartana tepki" zihniyetine geçiş yapılmalıdır.
    (lethromar, 18.03.2006 14:27 ~ 18.07.2007 01:50)
  16. başbakan rte çok yakın bir arkadaşım olduğundan kampanya hakkında görüşlerini aldım, tek bir şey söyledi: "anaları güzel mi onların?"
    (close2death, 19.03.2006 00:42)
  17. (bkz: lokantamız içkisizdir)
    (iki blok otede, 19.03.2006 01:44)
  18. bunu yaptılar küçük çaplı bir internet sitesinde, yani bir sözlükte. başarılı da oldu. ha gerekli miydi? bence gerekliydi tabii, küfür özele aittir, yani samimi arkadaşlarının yanında yaparsın mesela. ama sözlük bir sosyal alandır, yani mesela zirvelerinizde küfürlü konuşmuyorsunuz değil mi?
    neyse, tabii demokratik olarak karar vermekte yarar var, o zaman çoğunluk istemişti bu kampanyayı. yönetim de baba adamlardı açıkçası. sonuçta beğenmeyen gitti, ama dedim ya millet istemişti.
    böyle bir kapmanya için sözlük fazla büyümüş artık. olay ciddileşirse, bazıları ifade özgürlüğü var diyecek, istediğim gibi küfür ederim diyecek (erman toroglu mantigi). birileri edemezsin diyecek filan iş uzayacak.
    ben küfürlü konuşmam fazla, gerisine de karışmam.
    (gelirsemkal, 25.03.2006 03:20 ~ 03:21)
  19. "her son yeni bir başlangıçtır" sözüyle beraber düşünüldüğüne vay amına koyım dedirten bir kapmanya.
    (zaknafein, 25.03.2006 03:44)
  20. (bkz: küfürsüz bir sözlüğe var mısınız amına koyayım)
    (applepie, 07.10.2006 01:18)
  21. desteklediğimdir..
    (chocolattes, 26.01.2007 11:58)
  22. küfür etmenin bir sanat olduğu iddiası dahilinde olay çok boyutlu incelenmeyi hak ediyor.

kampanya destek buldu diyelim. sözlük yönetimi küfür yasağını bir şekilde sözlük ahalisine belirtmek zorunluluğu duyacaktır. ne bekleniyor pek kestirebiliyor değilim fakat umarım istenilen "vuku bulanlar" bölümüne eklenmiş bir;

"ahlaka mugayir söylemler içerisinde bulunduğumuz için sözlük olarak 18 yaş altına hitap edemiyoruz. istiyoruz ki sözlüğümüzden dönem ödevi yapılsın, insanlar buraya adab-ı muaşeret kurallarını öğrenmeye gelsinler, trt'ye adam transfer etmek istiyoruz. ideallerimiz var."

yazısı değildir. temel yönetim ilkeleri mevzu edildiğinde etki-tepki yasası gereği ortaya çıkan tepkilerin pek çoğu önerisiz muhalefete yenik düşer. ha bunun iki sebebi olabilir; biri salaklık boyutunda saflık; bir diğeri de popülizm. küfür etmenin popüler bir edim olduğunu iddia etmekse insani değerleri ve ifade özgürlüğüne ters bir tutum haline gelebilir komün içerisinde ki bu da şimdilik öneri olarak görülen "küfür etmeyelim, edenlerin ağzına biber sürelim" tavrı katıksız içten bir güdüyle istismar edilesi hale gelmesine neden olabilir. istismardan kastım, kuralın konduğu ahaliye duyurulduğu takdirde ilk göze batacak olanlardan biri önüne gelenin durduk yere ve nicelik babında normalde edeceğinin iki misli küfür edeceği, bir diğeri de kimilerini için bu kuralın olabildiğince demokratik olmaya çalışan bir mecrada "kısıtlama" muamelesi göreceği gerçeğidir.

küfür yazı dilinde bir amaç olarak görülmediği sürece çıkış anından tesir anına kadar sahibini rahatlatan bir halt. tesir anında bir tepkiye karşılaşması ise küfür sahibini değil; okuyucunun edebiyeti ile alakalıdır. demem o; "amına koyim" e kakır kakır gülmüyor, hayatın anlamını bulmuyor, aydınlanma sürecine girmiyor bu insanlar; o "amına koyim" in öncesinde anlatılmış olayın, söylenmiş fikrin sebep olduğu fikri ya da duygusal yoğunlukla ilgileniyor. hal böyle iken küfür sembolisti haline gelip "yapmayın etmeyin" diyecek adama "sittir lan sana mı sorcam neyi nereye yazacağımı" demek özgür bir dünyada mübahtır.

"herkes herkesin duygularına tercüman olabilse idi neden savaş var lan bu dünyada ha sorarım ha neden?" diyor gibi görünmek istemiyorum fakat; bir insan bir başkasının yazdığı, onunsa sadece okuduğu şeyden nasıl rahatsız oluyor anlamıyorum. kimse kimsenin anasına, bacısına sövmüyor uluorta ama her sözlükte bir iki sezen cumhur önal, üç tane de belkıs özener bunları hiç düşünmeden ortaya çıkıp "küfür etmeyin amağğ" diye ağlama hakkını kendinde görebiliyor. tam da bunun üzerine birileri antagonist takılmak uğruna çıkıp başlık altına savı destekleyen küfürlü bkz vererek "merhaba ben mesut yılmaz amm şey susmadan önce bir iki şey söylemek istemiştim" esprileri yapıyor. kaçınız ciddiye alıp gülüyor bunlara allahaşkına?
    (vandal mimar, 26.01.2007 12:19 ~ 13.06.2007 10:35)
  23. evet varım. küfür edenin amına korum
    (radioslave, 26.01.2007 12:26)
  24. sözlükte herhangi bir kampanya önerilmeden önce hatırlanması gereken checklist'te bir madde var:

· kampanyam sözlüğün temel şiarı olan "toplumun istisnasız aynası olma" vazifesine ters düşüyor mu?

bu minvalde argo, eğer aynı kaldırımın paylaşıldığı insanda varsa, şu içinde bulunduğumuz sanal kaldırımda da yer almalıdır. eğer ki yapılan sövme eylemi özel veya tüzel bir kişiyi hedef almıyorsa, demoklesin meşhur kılıcı türk ceza kanunu'na da muhalefet eder bir yönü yoksa bundan sonrası argoyu kullanan insanın tasarrufuna kalmıştır. aynı toplumda olduğu gibi ayıplanıp ayıplanmamak o kişinin iradesindedir. kişi üslubunu kurarken karşılaşacağı tepkinin zaten farkındadır.

olay böyleyken yazarların üslubuna karşı bir tepeden inmeci, demirperde tadında baskı geldiği takdirde sözlüğü cazip kılan doğallıktan, samimiyetten çok şey kaybedileceği açıktır.

önce benim orospu çocuğudur girilerimden başlayıp küfürden arınmış bir sözlük yapmak en fazla bir ay alır. ancak ondan sonra bu süt beyaz sözlük eski tadını verir mi? tartışılır.
    (wondrous, 26.01.2007 12:46 ~ 12:46)
  25. (bkz: adana küfürleri)
    (mero, 30.01.2007 02:38)
 sayfa  / 3