|
|
- sorun elbette fıkrayı buraya yazmak değil; yazılan her giride olduğu gibi, fıkralar da sözlüğe bir şeyler katacaktır. benim anlamadığım; ona artı puan verip sözlükte zirvelere taşıyan zihniyettir..
güzel kardeşim fıkraya mı artı puan veriyorsun, onu buraya yazarak büyük zahmete giren yazara mı? tamam fıkra çok komik olabilir de ne alaka? sözlükteki formatın ve puanlama kıstasının bu olmadığı kanısındayım.
bir de sözlükte karikatür anlatan* yazar varki, bu girilere artı puan veren arkadaşları 1,40 ytl. vererek penguen dergisi almaya davet ediyoruz. al dergini eline; söyle çayını, yarıla yarıla gül abi... çok mu sevdin espriyi? aç internetini; karikatürün çizerine "seni şööle seviyom, bööle şahanesin" diye bir de mail at tamamdır. takdir yerine gitmiştir..
yok o fıkraları, karikatürleri sözlüğe yazdı diye bir yazarı illa en sevilenlere sokacaksanız, yarından itibaren nobel ödüllü bütün kitapları önüme koyup sözlüğe girmeye başlıyorum ve bu zihniyetle zirvelerden zirvelere zıplamayı umut ediyorum...*(anarsist, 17.11.2006 19:28 ~ 19.11.2006 15:10)
- bendeniz de vakti zamanında yaran youtube yorumları girimle en sevilenler listesine girmiş, "ulan o kadar şey yazdık, elalemin sitede yaptığı yorum hepsini nakavt etti" fikriyle uykusuz geceler geçirmiştim.
lakin o gecelerden birinde rüyamda önce beyaz bir ışık gördüm, sonrasında ak sakallı otisabi belirdi ve dedi ki "evlat! sözlük bu. günlük hayatında tek işi süt dökmek olanların aslan kesilebildiği bir yer orası. statünün karmanın hedenin hödönün halet-i ruhiyeye bakan ve hayli şahsi tercihlerle fezaya çıktığı veya yerle yeksan olduğu bir yer. be oğul, sorarım o zaman sana, neden sözlüğü bilmem neyi bu denli ciddiye alırsın, gevşe biraz. deniz akkaya 'nın da hastasınızım"
uyandığımda yaptığım ilk iş sabah ereksiyonu yüzünden şınav çekmek oldu. "yığınla nadide ve güzel şeyin arasında osuruktan teyyare işler çevirmeye hepimizin gönüllü olduğu, osururken altımıza kaçırıp yarimize selam söylediğimiz, 'buralar yıkılıyo, msn var mı' hezeyanlarına kapıldığımız bir yer orası. sana ne o vakit elalemin girdiği listeden, girdi de sana mı girdi be lefte" diye düşündüm.
mutluydum, pırıl pırıldım. hemen yaptığım ilk iş anne-kız diyalogları başlığından bağyan ayıklamak oldu.
p.s. başlıktaki hırs ve kıskançlık izlenimimi belirtmeden geçseydim banu güven show tv 'ye transfer olurdu.
|