belki ilginizi çeker
  1. · aşık gülabi
  2. · itü sözlük yazarlarına açık mektup
  3. · daha önce yazılmamış bu hayret deyip giri yazanlar
  4. · hayret kimse yazmamış
  5. · bayan içkisi
  6. · nasıl olmaz lan bu başlık
  7. · bakkaldan yarım ekmeğe salam kaşar yaptırmak
  8. · arzu monan
  9. · şimdiye kadar yazılmamış olmasına şaşıyorum
gündem
  1. · 27 yaşında olduğu halde bir hayat kuramayan insan
  2. · annelerin yakışıklı anlayışı
  3. · kedi keserek internette yayınlayan kız
  4. · 2012
  5. · günün tek kelimelik özeti
  6. · beşiktaş
  7. · sevgilinin söylediği unutulmayan sözler
  8. · hepinizin ağzına kırmızı biber sürerim
  9. · pazartesi ye kadar bekletiyoruz

sözlükte bu başlık nasıl olmaz ekolü  

1. sevdiği bir şarkıcını, şairin, edebiyatçının adını itü sözlük gibi adını dağlara, taşlara yazmış bir oluşumda bulamayan her yeni yazarın hezeyanı olduğu düşündüğüm bir ekol. zamanında eminim benim de yapmışlığım vardır.(çünkü bir aralar ben de yeniydim) o yüzden yeni yazarları sözlük içinde evrilerek derhal kurtulmarını diliyorum bu ekolden. zira çok saçma, eğreti, gereksiz tepkilerle çıkıyorlar başlık doldurma uğraşına. güncel bir örnek vereyim :

başlık: aşık gülabi

1. yuh olsun size ey gençlik, otun bokun o kadar gereksiz başlığı varken, kıçını başını açanlara methiyeler düzüp, popçu diye geçinen züppler için sabahlara göz yaşları dökerken bu adamın bşalığı yok ta yuh olsun size.

tanım: güneş gibi sesi olan halk ozanı. içinizi yakar. bir büyük gider.
    (emrah kılıç, 18.11.2007 11:22)

yukarıda verdiğim örnekte bahsettiğimiz ekolün en uç örneklerinden birini görmekteyiz. sözlükte yaşanan kimi başlıklara ve onları açanlara bir tepki ile başlanmış. bir okur olarak benim aşık gülabi başlığında bakarken bulmak istediğim şey bu tepki veya bu tepkiyi veren yazarın muhteşem duyarlılığı değil, olmayacaktır da. benim öğrenmek istediğim bu zatın kim olduğu, ne işle uğraştığı, varsa başarıları falandır. sırf yazmış olmak için yazmak olmamalı, bir şeyleri yazarken sadece itü sözlük yazarları hitap alınmamalı, okurlar da hitap alınmalı, onların görmek istediği şeyler yazılabilmeli. bu ekole sahip bireylerin akıllarını başlarına devirip yollarına devam etmeleri lazım. zira çok feodal bir ekol. muasır olun azıcık.
    (chixculub, 18.11.2007 13:26)
  2. (wondrous, 18.11.2007 14:39)
  3. sözlüğün amacının tam tersini düşünen bir ekol. sözlüğü, insanların ilgi alanını bildiklerini döktükleri, yeri geldiğinde geyiğin dibine vurdukları sürekli gelişen bir ortam olarak kabul etmek gerek. kimsenin "lan nasıl bu başlığı açmazsınız homuğa goduklarım" demeye hakkı yok. madem açılmamış, madem kimsenin aklına gelmemiş, aç başlığını tantana yapmadan. sözlük kazansın, bilmeyenler öğrensin.

ayrıca sözlükte bazı çok temel kavramlar da bazen tanımlanması zor olduğundan bazen de anlamının apaçık ortada olduğundan eksik olabiliyor. örneğin oynamak fiili sözlükte 165 başlıkta kullanılmış ama oynamak başlığı açılmamış şimdiye kadar. şimdi ben o başlığa gidip:
    "ulan gerzekler, neden açmadınız oynamak başlığını.
    tanım: eve gelince her gün yaptığım eylem."
    yazsam ne kadar doğru olur?

şunu da unutmamak lazım. bu sözlükten binlerce yazar uçuruldu. belki sizin nasıl daha önceden açılmaz dediğiniz başlık, o binlerce yazar arasından birileri tarafından açıldı?

o zaman;
    misuf der ki, git aç başlığı uzatmadan
    gölge etme başka ihsan istemem.
    (misuf, 18.11.2007 15:23)
  4. ezmekten ziyade "ben bütün günümü nerdeyse bu sayfada geçiriyorum, sözlük kullanıcılarının oylarını iki dakikada bi yenileyip duruyorum , entryleri okuyup cevap yetiştirmekten bi hal oluyorum nasıl olur da bu kadar zaman harcadığım bi yerde bi allah'ın kulu benimle aynı yazar/şair/müzisyen/film/kitap/vb.. sevmez!" serzenişi bi nevi kendini ve beğenilerini dışlanmış hissetme olabilir..hatta bilmem sizde de olur mu ama ben google'da aradığım bi şeyin sonuçları altında www.itusozluk/blablabla linkini görmezsem bi anlığına da olsa bozuluyorum..dikkat ironi içermiyor
    (uykutulumu, 09.01.2008 09:07)
  5. (olahabeoy, 06.02.2008 11:12)
  6. sözlüğe yeni transfer olmuş yazarın bir başlığı arattıktan sonra ''vay ammına koyim kimse buraya bir şey yazmamış'' demesiyle olayların cereyan ettiği ekoldür.

tabi ki yazarımızın ağzı kulaklarına kadar varacaktır.

---flashback--

halbuki daha önce aynı başlığa bir çok şey yazan bir yazar vardır.lakin uçurulmuş olabileceği komplo teorisini kullanarak bu başlık boş kalmıştır. yani başlığın içerdiği tek yazı yazarla birlikte kanatlandırılmıştır.

---flashback---

günümüze geldiğimiz zaman bu yazarın başlığa ilk adımını atması aslında daha önce hiç keşfedilememiş hiç gidilmemiş bir adaya gitmeye benzer. bu kristof kolomboğlu bu hevesle girisini yazar ve ikinci bir yazarın altına giri girmesini bekler. hatta altına bazı manyaklar ''ulan buraya hiçkimse bir şey yazmamış'' der. meali ise basittir.'' o der ki idiotlar böyle başlıkları doldurmadığı sürece bunlar cehennemin yapı taşını oluşturacaktır''

bu söz konusu kendini aynştanyus sanan yazar bir süre sonra herhangi bir nedenden dolayı uçurulur. ve haliyle o gün oraya yazmış olduğu o tek giride silinir. ve ardından başka bir yazar gelip ''vay ammına koyim kimse buraya hiçbirşey yazmamış'' diyerekten aynı kısır döngü tamamlanmış olur.

---flashback--

halbuki daha önce aynı başlığa bir çok şey yazan bir yazar vardır.lakin uçurulmuş olabileceği komplo teorisini kullanarak bu başlık boş kalmıştır. yani başlığın içerdiği tek yazı yazarla birlikte kanatlandırılmıştır.

---flashback---

*

notumsu: ayrıca bunu bunca zamandır nasıl kimse yazmamış hayret
    (genius kusagami, 06.02.2008 11:36 ~ 11:42)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil