efendim kibar görünmek amacı ile kadınlara bayan diye hitap eden itü sözlüklü beylerin artık içlerinde bulundukları abazalık, aşağılanmışlık ve muhtemelen özellikle kadınlar tarafından soyutlanma durumu bittikten sora kendiliğinden ortadan kalkacak durum... zira sözlüğün şu haliyle hali bana orta doğulu
* * * erkeklerden oluşan bir toplulukta kadın hakları üzerine girdiğim bir tartışmayı hatırlatıyor... şöyleki, karşısında kıvrımlı kalçalara sahip bir dişi yaratık geçtiğinde bu beylerimizin ağzındaki sular çöllere nehir olurken, kadının sosyal hayattaki yeri yada eşitsizlik konusu açıldığında, ehhuuuheee, hade len, garının yeri evidir şeklindeki başka bir medeniyetsiz hale transforme olmaktadır. tabi bu ortamdaki, medeni erkeklerin ve kadına saygının olduğu toplumlardan gelen batılı kızlarımız dumurun ötesinde bir duygu hali içerisindeyken, ben bu topraklarda büyümüş, aşağılanmaya, hor görülmeye alışmış bir türk kızı olarak durumu anlayabiliyor, sessizce ortamdan uzaklaşabiliyordum...
size rağmen medeni olmaya çalışarak, aşağılamaya gerek duyan insanların sadece aşağılık insanlar olduğunu unutan
beylerimiz sayesinde... teşekkürler!