belki ilginizi çeker
  1. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · 24 kasım 2009 barcelona inter maçı
  2. · erkekte ses tonu
  3. · annelerin yakışıklı anlayışı
  4. · 2012
  5. · domuz gribi
  6. · aylin aslım
  7. · disko kralı
  8. · 2007 eurovision şarkı yarışması
  9. · elanora

sözlükte bayanları aşağılamak  

1. itüdeki erkek oranının fazla olmasıyla doğru orantılı bir şekilde, sözlükte sıkça karşılaşılan durum
    (tenekeci, 15.04.2004 18:31)
  2. sözlükte bayanların da olduğu unutulmaması gereken durum
    (despinaa, 15.04.2004 18:37)
  3. (mavio, 15.04.2004 18:41)
  4. (fidelmiyo, 15.04.2004 18:59)
  5. (benbirküçükcezveyimköşebucakgezmeyim, 02.02.2005 20:40)
  6. bayanları aşağılama eğilimi maalesef sözlüğe de sıçramış bir mikroptur. erkeklerin en çok yaptığı şeyin egolarını tatmin etmek için bayanları aşağılamak olduğu gerçeği göz önüne alınırsa bunun burada, sözlükte de yapılması gayet olası bir durumdur.
    (fırtık, 02.02.2005 22:56 ~ 23:14)
  7. bir zamanlar sözlükte oldukça moda olan ancak neyseki artık sayısı bir kaç kendini bilmezle sınırlanmış olan şeydir.
    (esdora, 02.02.2005 23:32)
  8. (keyif pezevengi, 02.02.2006 21:16)
  9. bayan birçok girim olmasına rağmen böyle bir durumla karşılaşmadım şahsen. birkaç girim silindi mod lar tarfından o da akıllı bakınızın hıyarca kullanımındandı.(bkz: yok öyle bişey)
    (atavratsilah, 02.02.2006 21:23)
  10. normal hayatta insanları aşağılamaya çalışmaktan bi farkı yoktur, zavallılık göstergesidir.
    (louis cypher, 02.02.2006 21:25 ~ 21:35)
  11. efendim kibar görünmek amacı ile kadınlara bayan diye hitap eden itü sözlüklü beylerin artık içlerinde bulundukları abazalık, aşağılanmışlık ve muhtemelen özellikle kadınlar tarafından soyutlanma durumu bittikten sora kendiliğinden ortadan kalkacak durum... zira sözlüğün şu haliyle hali bana orta doğulu * * * erkeklerden oluşan bir toplulukta kadın hakları üzerine girdiğim bir tartışmayı hatırlatıyor... şöyleki, karşısında kıvrımlı kalçalara sahip bir dişi yaratık geçtiğinde bu beylerimizin ağzındaki sular çöllere nehir olurken, kadının sosyal hayattaki yeri yada eşitsizlik konusu açıldığında, ehhuuuheee, hade len, garının yeri evidir şeklindeki başka bir medeniyetsiz hale transforme olmaktadır. tabi bu ortamdaki, medeni erkeklerin ve kadına saygının olduğu toplumlardan gelen batılı kızlarımız dumurun ötesinde bir duygu hali içerisindeyken, ben bu topraklarda büyümüş, aşağılanmaya, hor görülmeye alışmış bir türk kızı olarak durumu anlayabiliyor, sessizce ortamdan uzaklaşabiliyordum...

size rağmen medeni olmaya çalışarak, aşağılamaya gerek duyan insanların sadece aşağılık insanlar olduğunu unutan beylerimiz sayesinde... teşekkürler!
    (keepawayfromchildren, 02.02.2006 21:27 ~ 21:48)
  12. sözlükte kadınlarda orospuk switchi doğuştan on geliyor ve benzeri başlıklar mevcuttur. eğer bahsedilen bu tür bir şeyse, bu aşağılama değil, küfür etmektir ki bu da bütün erkeklere yönelik "egolarını tatmin etmekten başka bir şey bilmeyen erkekler..." kıvamında bir aşağılamayı gerektirmez.

yok eğer "kadınlar bencildir" "kadınlar kibirlidir" benzeri ifadelerden bahsediliyorsa, bunlar aşağılamadır. bunlara verilen tepki de "ben öyle olmayayım" değil, "erkekler egosunu tatmin ediyor işte. yoksa biz süper insanlarız" biçimindeyse en azından "kibirli" kelimesi yerine oturmuş demektir.
    (tori, 02.02.2006 22:02)
  13. sözlükteki hangi başlıklar küfürdür hangi başlıklar aşağılamadır (bkz: küfür ve aşağılamak arasındaki ince çizgi) karar verilemiyorsa, cümle içerisindeki bayan lafı anan lafı ile değiştirilip yeniden okunabilir...
    (keepawayfromchildren, 02.02.2006 22:11)
  14. sözlükteki bayanlardan ayar yeme durumunun olasılığını arttıran eylem..
    (monsieur cupid, 30.07.2008 23:15)
  15. kadınları aşağılamakla ayrı hakaretamiz girilerde bulunmak.
    çünki bayan kadından farklı bir sözcüktür ve seksist anlamları vardır.
    bazı durumlarda "bir bayan olarak" sözcüğü ben henüz cinsel birleşmede bulunmadım ve ne kadar namusluyum vurgusu taşır.
    bazı durumlardaysa taşralı bir kadının ya da erkeğin daha batılı daha medeni bir insan olduğu karıya ya da kadına- ki bunlar hakaret sanılır- bayan diyebilen bir kibar olduğu hissi uyandırmak için kullanılır.
    8 mart bayan hakları günü bereket ki yoktur.
    (akılfikirdükkanı, 26.08.2008 23:29)
  16. kolay bir hadisedir,cesaret gerektirmez, ego tatminidir vs.. vs...velhasılkelam sıkıyorsa mahallede aşağılasınlar!adamı da...egosunu da... öyle bir tatmin ederler ki....
    (ağır hasarlı, 26.08.2008 23:44)
  17. böyledir;
    +ay baydın rıfkı. iğrençsin.
    -..(böhü)

(bkz:
    tabancasını çekti ve vurdu kendini)
    (leda, 26.08.2008 23:53)
  18. dünya çapındaki aşağılanmanın sözlüğe yansıma durumu.
    doğuda adam yerine konmayan, satılan, yakılan, yüzü gözü kapanan kadının
    batıda adam yine yerine konmayan, kıçı hiç kapanmayan, cinsellik objesi haline gelmiş kadının
    sözlükte bu şekilde yer almaması mümkün değildir.

tüm bu olaylardan dolayı fazla hassaslaşmış kişiye hatun yerine kadın, bayan denmesi yerine getirilmesi çok da zor olmayan bir nezakettir.
    (en yavas kaplumbaga, 26.08.2008 23:54 ~ 23:55)
  19. aşağılamak isteyen bazı kendini bilmezler vardır. ama itü sözlük bunları bünyesinde barındırmaz. geldikleri gibi giderler. panik yok.
    (delicaponcadı, 26.08.2008 23:57)
  20. (dünyayı kurtaran adam, 26.08.2008 23:58)
  21. "bayan" kelimesi kadınlığı baştan aşağılıyor zaten... lakin kız ya da kadın diye güzel türkçemizde iki ayrı kavram var. ki bu namusu bacak arasında arayan zihniyetin bir eseri. bir insanın kız ya da kadın olması gibi bir ayrım gözetildiğinde ve hangi ifadeyle hitab edileceği sorunu yaşanınca ortaya bayan yani "baağğğyağn" gibi saçma bir ifade çıkıyor. bu tamamen cinsiyetçilik, namusçuluktur.

not: bu iyi niyetli başlığa asla bir laf yok ama dil düşüncenin oluşması ve ifadesindeki en önemli şeydir malum.

ayrıca,

(bkz: toplumsal cinsiyet)
    (bir mendil niye kanar, 27.08.2008 22:38 ~ 22:40)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil