bir bölü dört ölçekte doğru önermedir.
şunu söylemek lazım, son zamanlarda ateist-teist çatışması birkaç yazar tarafından yaratılmaya çalışılmakta. provokatif birtakım başlıklar açılmakta ve gereksiz ayar verici giriler yazılmakta bu başlıklar altına.
şunu söyleyelim; bir elin parmaklarını geçmediklerini söylemek doğru değil. en azından benim tanıdıklarım bile bir elin parmaklarından fazla, onu biliyorum. yalnızca saygısızca küfredip dalga geçenlerdense kasıt orasını bilemem.
ne acıdır ki, ateist kelimesinin eş anlamlısı olarak empoze edilmeye çalışılan bir kelime "
saygısız" kelimesi... ki son zamanlarda sözlükte olsun, realitede olsun "ateist" dendiği zaman "hola hola hola kafirler, tirbiyesizler..." minvalinde tanımlarla köpüren ağızlar görmek hiç de zor değil. yani ateist, ya da herhangi bir dini kabul etmeyip de tanrıya inansa bile bir deistin "sapkın" olarak nitelendirilmesi, hatta ahlaksız yaftasını yemesi işten bile değil. bunda da bizim eleştirdiğimiz birtakım dini dogmalar, "bizden değilsen yanlışsın, ahlaksızsın" bakışı ne yazık ki baskın. dinlerin mantığının "sizden olanları kaale bile almayın, onları ahlaksızlıkla yaftalayın..." olmasından mıdır, yoksa fanatik bir hevesle gerçekleri görmezden gelme çabası mıdır bilinmez ama ne üzücüdür ki bu, artık genel geçer bir hadise olma yolunda ilerlemekte.
ama şu da bir gerçek ki "
inançlar" hususunda yapılan en ufak bir nükteye bile tahammül gösteremeyen teist arkadaşların ateistler üzerine yazdıkları şeyleri okuyunca teoloji ve özellikle islam dini üzerine olan az çok bilgimi tarayıp "acaba..." diyorum.
özetle yapmayın böyle şeyler, sevin, sevişin; yazın, okuyun; fazla sözlük başında kalmayın, arada bir kelebek avlamaya falan çıkın.
not: yazı geneldir, aman gözünüzü seveyim kişisel algılayanınız olmasın. bilen bilir, tek tek bireylerle uğraşacak kadar sığ bir adam da değilim.