görseller
sözlükte çok sayıda ateistin olması 

belki ilginizi çeker
  1. · sözlükte çok sayıda rererö var
gündem
  1. · sözlük yazarlarının itirafları
  2. · kedi keserek internette yayınlayan kız
  3. · günün tek kelimelik özeti
  4. · 22 kasım 2009 galatasaray manisaspor maçı
  5. · başkaları sevinsin diye yapılan atraksiyonlar
  6. · dünyanın en seksi şarkısı
  7. · itü sözlük e bir daha gelinse alınacak nickler
  8. · süper baba
  9. · gazdır gaz

sözlükte çok sayıda ateistin olması  

1. (mental retardasyon, 08.03.2009 23:29)
  2. bir durumdur. vardır. saygı duymak gerekir.

ayrıca bu da bir gerçek ki: (bkz: ateistlerin eğlenceli kişilikler olması)
    (durağa yaklaşırken stres yapan genç, 08.03.2009 23:31)
  3. müslüman, deist, şamanist, budist ve bilmemneist kişilerin olması kadar doğal bir durum. ateistler giremez yazılı bir uyarı tabelası asılamayacağına göre saygı duymak elzem olandır.
    (yumurtaza, 08.03.2009 23:33)
  4. (bkz: geliyoruz)
    (4815162342, 08.03.2009 23:33)
  5. yanlışlığı, olayın inanmak veya inanmamakla ilgili olmadığı farkedildiğinde anlaşılacak önermedir.

ben kalkıp; allah yoktur veya allah'a inanmıyorum desem bende tepki görürüm. o zaman kalkıp sözlükte çok sayıda yobazın olması desem hoş kaçar mıydı?

işte bunu kavradığında son bulacak tüm merak tüm yanılsamalar!

edit: yanılsama ne lan?
    (babam bana git ekmek al dedi, 08.03.2009 23:34 ~ 23:35)
  6. (milwaukee, 08.03.2009 23:34)
  7. aslında ateist görünümlü arkadaşlardır.bu aralar ateistlik moda akım olduğundan gençler de heveslerini alsınlar istiyorum.
    (minennisai, 08.03.2009 23:37)
  8. seri eksi oy vermenin din felsefesi altında iredelenmesi ile elde ettiğini iddia eden kişinin önermesidir.
    (bkz: materyalistik seri eksi oy)
    (megantraum, 08.03.2009 23:38)
  9. (yenisekme, 08.03.2009 23:53 ~ 09.03.2009 00:02)
  10. (selçukdereliseninanannereli, 08.03.2009 23:55)
  11. doğru bir tespittir. her yeri ele geçirdiler, bir sözlük kalmıştı, artık burada da yuvalandılar. allah belalarını versin onların.
    (yenisekme, 09.03.2009 00:00 ~ 00:02)
  12. bu tespitin doğruluğuna bir şey diyemeyecek olsam da, diğer ateistleri töhmet altında bırakmamak üzere bir itirafta bulunmak istiyorum. bu kadar yazmışız sözlükte, açıklayalım artık.

sözlükteki ateistler kimseyi eksilemiyor. benim 409568456 tane nickim var, sırayla giriş yapıp hepinizi eksiliyorum. nıhaha. tamamen benim ibneliğim, eksilenen entry'lerin iğrençliğiyle hiç alakası yok.
    (yenisekme, 09.03.2009 00:08 ~ 00:10)
  13. ateistlerin organize olarak, hatta "örgüt kurarak" sözlüğe kaydolduğunu ve eksilenecek giriyi oy birliği ile seçip eksiyi bastığını düşünen ve muhtemelen allahı olan bireyin iddiasıdır.

bu noktada teoriyi ilerletmek adına denilebilir ki bu ateistler zaten bilerek kurmuştur sözlüğü, sonra bu dini bütünleri tek tek almışlardır. inadına eksi oy vermektedirler.

utanmasa cihad ilan edip inanları kesecek olan bu ateistler (!) sözlüğün huzurunu da bozmaktadır vesselam.

(bkz: bir yuvalanma alanı olarak sözlük)
    (bkz: organize atistlerin eksi oy vermesi)
    (bkz: var olmayan olgunun bela dağıtması)
    (bkz: seri eksi versus allah)
    (megantraum, 09.03.2009 00:11)
  14. deistliğin, agnostikliğin, ateistliğin anlamını henüz anlayamamış güruhun, dinle haşır neşir olmayan insanları ateist ilan etme olgusu nereye kadar sürer gider bilinmez.(al işte yine ''bilinememe'', her neyse) ateist insan, tanrı (allah) nın olmadığına inanır ki bu onu soyut bir güç olmadan da ayakta durabilecek biri olarak gösterir. peki böyle bir insan pis, kaka davranışlar gösterir de mi toplumdan(sözlükten) soyutlanması gerekiliyormuş gibi başlıklar açılır? bu dünyada her şeye körü körüne inanılsaydı allah yarattı denilip nedenselliğe inilmezdi.bilim de gelişmezdi. bu işte vardır bir ilah denilirdi, kurcalanmazdı.her zaman körü körüne inanmak değildir iş, varlığını kendine ispat edebilmektir. adam bunu yapamamış, hayat deneyi başarısız olmuş e bırak yani inanmadan yaşasın.sözlüğe ne gibi zararı var? bu sözlük beğeniliyor değil mi? kanıya göre de çok ateist yazar varmış, eh o zaman onların girilerine sağlık da sayelerinde beğeniliyoruz. ayrıca yanlış anlaşılıp ben de flamalarla ilan edilmeyim, ateist falan değilim; lakin gelip de burada ümmetçilik yapmaya gerek yok. adamın doğru yolu bulmak için kitaba gereksinimi yoksa, kim karışabilir ? eh, iyi der geçersin.

(bkz: niye gocunur durursun be sözlük)
    (thedill, 09.03.2009 01:24)
  15. (psychick, 09.03.2009 01:30)
  16. yazarın ölçü olarak neyi aldığına emin olamadığım iddaa. farz-ı misal yani öyle bir yazılmış ki sanki ateist ler müslümanlardan fazla hatta deistlerden agnostiklerden yahudilerden fazla hakimler buraya. . sanki sen işine gelmeyen girdileri (ateistlerin yada başka birinin) organize eksilemiyorsun.

inancı baz almamak lazım öyle yada böyle bir aklımız var onu kullanmak lazım. insanları katagorize etmemek lazım.

burda karşı çıkan herkeside ateist ilan etmemek lazım...
    (nickealdanma, 09.03.2009 18:40)
  17. zeka katsayısı yüksek,araştırmayı kendine hayat felsefesi edinmiş insan sayısı fazladır,bu insanlar da ateist diye adlandırılabilir bazı kesimler tarafından, olabilir çeşit iyidir hep söylerim, kızmamak lazım, onlar yargılar , biz araştırırz daha fazla aydınlanırız , aydınlandıkça uyanırız.
    (sadecezeynep, 09.03.2009 18:46)
  18. bir sürü ateist var, bir tane ara geçiş formu yok. nasıl olacak bu iş hiç bilmiyorum.
    (tembel, 09.03.2009 18:51)
  19. lüzumsuz polemiklerin türetilmesi için kullanılan bazı insanların olmasıdır.

sözlükte çok sayıda teistin olması kimseyi germezken üstelik.
    (feklavye, 09.03.2009 18:55)
  20. bir bölü dört ölçekte doğru önermedir.

şunu söylemek lazım, son zamanlarda ateist-teist çatışması birkaç yazar tarafından yaratılmaya çalışılmakta. provokatif birtakım başlıklar açılmakta ve gereksiz ayar verici giriler yazılmakta bu başlıklar altına.

şunu söyleyelim; bir elin parmaklarını geçmediklerini söylemek doğru değil. en azından benim tanıdıklarım bile bir elin parmaklarından fazla, onu biliyorum. yalnızca saygısızca küfredip dalga geçenlerdense kasıt orasını bilemem.

ne acıdır ki, ateist kelimesinin eş anlamlısı olarak empoze edilmeye çalışılan bir kelime "saygısız" kelimesi... ki son zamanlarda sözlükte olsun, realitede olsun "ateist" dendiği zaman "hola hola hola kafirler, tirbiyesizler..." minvalinde tanımlarla köpüren ağızlar görmek hiç de zor değil. yani ateist, ya da herhangi bir dini kabul etmeyip de tanrıya inansa bile bir deistin "sapkın" olarak nitelendirilmesi, hatta ahlaksız yaftasını yemesi işten bile değil. bunda da bizim eleştirdiğimiz birtakım dini dogmalar, "bizden değilsen yanlışsın, ahlaksızsın" bakışı ne yazık ki baskın. dinlerin mantığının "sizden olanları kaale bile almayın, onları ahlaksızlıkla yaftalayın..." olmasından mıdır, yoksa fanatik bir hevesle gerçekleri görmezden gelme çabası mıdır bilinmez ama ne üzücüdür ki bu, artık genel geçer bir hadise olma yolunda ilerlemekte.

ama şu da bir gerçek ki "inançlar" hususunda yapılan en ufak bir nükteye bile tahammül gösteremeyen teist arkadaşların ateistler üzerine yazdıkları şeyleri okuyunca teoloji ve özellikle islam dini üzerine olan az çok bilgimi tarayıp "acaba..." diyorum.

özetle yapmayın böyle şeyler, sevin, sevişin; yazın, okuyun; fazla sözlük başında kalmayın, arada bir kelebek avlamaya falan çıkın.

not: yazı geneldir, aman gözünüzü seveyim kişisel algılayanınız olmasın. bilen bilir, tek tek bireylerle uğraşacak kadar sığ bir adam da değilim.
    (bulanti, 09.03.2009 21:00)
  21. ünlü bir düşünür bu konuyla ilgili şöyle demiş: "so what the fuck?"
    (ichgeheindaskino, 09.03.2009 21:26)
  22. ateizmi inanç olarak kabullenip farklı inançlara saygılı olanların sayısıyla, dinlere olan cahil düşmanlığını ateizm arkasına saklayanların sayısı arasında değişebilecek göreceli çokluk yargısıdır.

islam hakkında kendi açmazlarını dine çamur atarak sıvayan yazarımsılar kastediliyorsa ateistlerden bağımsız olarak "çok" olduklarını söylemek yanlış olmaz. çok oldukları kadar da kaba ve küstahtırlar ve de cahil. kerhen de olsa katli vaciptir. (şaka be şaka katil olmaya değer mi)
    (foxmuld3r, 09.03.2009 21:54 ~ 21:56)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil