belki ilginizi çeker
  1. · hüve l baki
  2. · wondrous un vasiyeti
  3. · jacob
  4. · madde 98: hiç olmayacak birine dünyanın en inanılmaz konuşmasını yap (reklam)
gündem
  1. · galatasaray
  2. · author
  3. · okan bayülgen
  4. · 22 kasım 2009 izmirlilerin pkk tepkisi
  5. · disko kralı
  6. · domuz gribi
  7. · 25 kasım 2009 emekçi grevi
  8. · mazot
  9. · a1 kickboks şampiyonası

sözlük yazarlarının vasiyetleri  

sayfa  / 2
  1. ölüm yıldönümlerimde adıma zirve düzenlensin ,helva dökülsün.sol framedeki ilk giri benim eserlerimden oluşsun.statünün en üst rütbesi denizbalinası olsun. çoluğuma çocuğuma maaş bağlansın.
    (bkz: mütevazı istekleri olan yazar modeli)
    (denizbalinası, 01.09.2008 00:27)
  2. nası bilirdiniz sorusuna iyi bilirdik demeyin.çatır çatır söyleyin içindekilerinizi.biliyorum kötü bi şeyimi arasanız da bulamazsınız zaten.rahmetli çok alçakgönüllüydü deyin o zaman.
    (marimar, 08.02.2009 14:47)
  3. adıma bi moto gp düzenlensin istiyorum ardından dream theater sahne alsın hemen ardından yine adıma bi nba all star düzenlensin,fon müzik gereken her yerde apocalyptica çalsın.evet.
    (tersdönenşemsiye, 03.05.2009 23:29)
  4. güzide girilerimi ben gittikten sonra silmeyin. yıllarca bu hesaba kimse giriş yapmasa da girilerim dursun. hatta her hafta bir girim haftanın en sevilen eserlerinde son sırada da olsa yer alsın. maksat gelecek nesillere yol gösterici olmak. bi de beşiktaşım her sene şampiyon olsun. sonra bide birileri benim gidişime dayanamayıp arkamdan gelmeye kalksın. şimdilik bu kadar yeterli sanırım
    (foxydevil, 03.05.2009 23:29)
  5. - bağa bi sürü nickaltı yazın laa, he ? nolur.

(bkz: burhan altıntop)
    (simliboya, 03.05.2009 23:31)
  6. gömün.

işi sağlama almak lazım.
    (haşmet asilkan, 03.05.2009 23:38)
  7. yalvarıyorum feysbukta yok "kalbimizdesin", "sen hiç ölmedinki" ve aklıma gelmeyen bilimum türden grup açmayın nolur. anlam veremiyorum şahsen; "lütfen arkadaş listenizdeki herkesle paylaşın" bu ne! herkes öldüğümü bilmek zorunda mı benim. ciddi bir biçimde sinirliyim bu konuda, tamam insan öldü de neden arkasından pirim yapmaya çalışıyorsun, duyarlı bir insanmış gibi davranıyorsun. tamam içinden gelerek yapılıyor olabilir ama son zamanlarda ciddi bir biçimde boku çıkmaya başladı bu olayın. insanlar senin profiline girince bilmemne grubuna üye olduğunda bişi mi değişiyor; "aaa lectus çok duyarlı biriymiş, bak hangi gruba üye.." bi git. ben hiç sanmıyorum ki bu üye olan insanların o ölenlerin bir kez bile mezarını ziyaret etmiş olsun. pek inandırıcı gelmiyor bana böyle şeyler.
    (lectus, 03.05.2009 23:43)
  8. bana dair ne varsa yeryüzünden silin. buna hafızalardaki yerim de dahil. süper olur valla allah katında sizin için güzellik ayarlamaya çalışırım. ama beni yine unutmuş olarak gelin yeter ki oraya da.
    (sirona, 04.05.2009 00:36)
  9. "beni güzel bir krematoryumda iyicene yakın. işe yarayacak gibi organ bulursanız, alın tepe tepe kullanın. yaktıktan sonra da küllerimi boğaza savurmak gibi salak bir tribe girmeyin. süpürün fırını gitsin. ortalıkta toz yapmıyım hiç. temiz tutun krematoryumları. zaten kaç tane var şu ülkede?"

ha bi de nickaltıma duygusal giri yazmayın. hele şiir falan hiç yazmayın. ahirette kıstırır, hesabını sorarım.
    (alkolik2000, 13.05.2009 10:00)
  10. "beni sakın gömmeyin", tabuta falan asla koymayın. çok korkuyorum zaten ölmekten. bir de tabut içinde toprağa giremem, o korkuyla ben zaten yeniden canlanırım gibi geliyor.

mumyalayabilirsiniz beni mesela. böyle açık ferah bir yer bulup oraya da koyabilirsiniz. toprağın altında fare, böcek falan gelirmiş. ben onlardan da çok korkarım.

allah ım ben ölmeden önce ölümsüzlüğün sırrını icat etmesi için yardım et bilim adamı olan bir kuluna n'olur. ona yok dersen ben hayattayken kıyamet kopsun. derdim cehenneme gitmek değil, toprağın altına girecek olmak beni delirtiyor.

ne yaparsanız yapın ama sakın gömmeyin. çünkü ben ne emmeye ne gömmeye gelirim.
    (çıtırpaneharcı, 13.05.2009 10:13)
  11. - takım elbiseyle gömün.
    - şiirlerime dokunmayın. elleşmeyin lan. kitap falan yaptırmayın onları. sakın.
    - o "piç" adını verdiğim ceketimi de benle bir yanımda gömün.
    - birilerine lazım olursa organlarımı bağışlayın.
    - "nasıl bilirdiniz? " dendiğinde "mütevaziydi" falan demeyin. söyleyin gerçekleri.
    - ha bi de, ben öldükten sonra "vah canım, aslında şöyle biriydi" , "vah efendim, anlayamadık" gibisinden değerimi yeni anladığınızı belirten şeyler söylemeyin. şayet değerimi o zaman anlayacak olanlar olursa, taşlayın onu oracıkta. gömün sonra yanıma.
    - mezarıma gelip de sürekli dua falan da etmeyin. arada bir hatırlasanız da aynı şey değil mi?
    (kendikalesinegolatankaleci, 13.05.2009 10:28)
  12. (oyunbozan, 13.05.2009 10:44)
  13. değer verdiğim eşyalarımı ve kitaplarımı değerini bilecek kişilere verin, tabutumun üzerine o yeşil zemin üzerine arapça yazılı örtülerden veya bayrak örtmeyin. ille örtülmesi gerekiyorsa el emeği, göz nuru işlemeli bir şeyler örtün, sonra da cesedimi yakın ve küllerimi sarayburnu'ndan denize atın.

en önemlisi ise sakın maviş kızımı üzmeyin, her gece rüyanıza girer, pişman ederim sizi.

sonradan edit: eşimi de üzmeyin, üzülünce başı ağrıyor.
    (arapbebek, 13.05.2009 10:49 ~ 10:51)
  14. hiçbir şey kar etmedi tarafımdan söylenen.
    bari biriniz gidin de;
    -gözleri açık gitmiş- deyiverin.
    (özlemce, 13.05.2009 10:51)
  15. beni uğurladıktan sonra hepiniz toplanın. kadıköy'e, yeniköy'e ne bileyim şöyle sessiz sakin sahili olan bi yere gidin. alın rakıları, mezeleri oturun bi yere muhabbet edin, için. ama adabınızla için öyle dağıtmayın. rahmetli çok iyi meze hazırlardı falan da diyebilirsiniz arada. sonra odam kireç tutmuyoru söyleyin. en son biri kalksın denize baka baka biz ki şiirini okusun. sonra dağılın işte. evet, budur vasiyetim.
    (çağrılmayan yakup, 13.05.2009 10:54)
  16. beni atımla, mızrağım, kargım, zırhım, kılıncımla yani silahlarımla ve değerli ziynet eşyalarımla, çömleklerimle, kumaşlarımla falan birlikte bir höyüğe gömün. (yalnız ne atım var, ne de silahım, bunları bir zahmet tedarik ediverin aranızda para toplayıp; hiç mi değerim kıymetim yok, adilik yapmayın bak)

sonra moderasyon bir araya gelip girilerimin derlenmesinden oluşan bir destan yazsınlar, bunu şöyle kallavi büyüklükte bir kayaya çivi yazısıyla yazacak birini bulsunlar, yazdırsınlar. bu kayayı da benim höyüğün yakınlarına bir yere yerleştirsinler. (çok uzun olmasına gerek yok be hacı, şöyle 4-5 paragraf karalasanız yeter. "bu ne biçim destan lan 4-5 paragraf" diyeni de uçuruverin bir zahmet; işinizi de ben öğretecek değilim yattığım yerden)

ya ben bunu söylemeyi unuttum, benim oyuncak bir ayım var, adı hıdır(güleni skertirim); bi zahmet size, şu benim mezarı açıp onu benim yanıma gömün. üstümü tekrar örtmeyi unutmayın yalnız.

çok kızacaksınız biliyorum ama, benim canım çok sıkılır lan mezarda; bi tane mp3 player alın, içini de serdar ortaç, demet akalın falan doldurun. sonra benim şu mezarı tekrar açın da, onu benim yanıma koyuverin. sonra tekrar kapatın yalnız. hatta siz en iyisi bir daha açmamak adına bir beton da dökebilirsiniz üstüme. (play tuşuna basmayı unutmayın sakın! herşeyi de ben hatırlatmak zorundayım yaaa offfff)

bunları yapın dostlar. yapmazsanız çok feci beddua ederim; aranızda ölü bir adamın bedduasını almak isteyen yoktur herhalde. hiç mi değerim yok olm gözünüzde, 900 küsür giri....

son bir ricam daha var: benden selam söyleyin bütün aşklarıma!
    (strutter, 13.05.2009 11:07)
  17. kitaplarımı nasıl taşırsınız bilmem artık ama kardeşime ve en yakın arkadaşıma paylaştırır mısınız?
    hayallerimi zaten evvelden gömmüştük birlikte, o yüzden bir değerleri yoktu,kimse almak istemez.
    mezarımın arkasına bir de utanç duvarı yapın mümkünse, hayattan nemalananlar belki idraka gelir de gelip duvara yüzlerini dayayıp gizli gizli ağlarlar.
    (girişyıkımtelaş, 13.05.2009 11:19)
  18. evlatlar! unutmayın ki sizler şimdinin çaylakları geleceğin yazarlarısınız. çok olay yaşayacak bir çok şey göreceksiniz. benim bedenim elbet birgün toprak olacaktır, lakin benim girilerimi koruyacak ve yaşatacak olanlarda sizlersiniz.

girdim giriyi, verdim ayarı şeklinde düşünecek galeyana geldiğiniz vakitlerde olacaktır. sizlere vasiyetim güzel yazın` ayar filan hikaye.

sayın genç adminler ve yüce moderatörler siz değerli yiğidolara vasiyetim ise nickimin her daim sol framede ilk 3 sırada yer alması.

son olarak siz değerli genç nesil... sözlüğü wondrouskurdu bizler biraz yaşattık, onu öldürmeyecek olanda sizlersiniz. `güzel yazın selametle...

(bkz: wondrous un vasiyeti)
    (okudum anladım olaya girelim, 13.05.2009 12:28 ~ 12.06.2009 19:20)
  19. "birisi not alsın, vasiyetimdir.

ben fenerbahçeliyim. 70 yıllık ömrümde hiç kupa göremedim. en son ben doğmadan 6 sene önce almışız kupayı. siyah beyaz televizyonlar varmış o zaman. o derece eski yani. neyse konuya gireyim, ahir ömrümde kupayı göremedim, bari mezarda göreyim. beni gömerken kefenimin arasına bir de türkiye kupası yerleştirin. öylece gömün. fazla toprak da atmayın üstüme. kulbu falan batmasın."
    (ambrassador, 14.05.2009 00:38 ~ 00:39)
  20. gömmeyin beni yakın küllerimde kalsın bir yerde.ama asla gömmeyin benim gibi biri sadece sizin ödünüzü bokunuza karıştırmak için bile toprağın altından çıkıp dirilebilir.
    (domatesbiberpatlıcan, 18.05.2009 18:56 ~ 18:57)
  21. saçlarımı alsın karadeniz, hırçın dalgalar tarasın...

diyerekten cesedimin yakılmasını istiyorum ve küllerimin açık denizlerden herhangi birine dökülmesini.
    (anathema se, 18.05.2009 19:17)
  22. ölünce beni jacob'un* yanına götürün.

canlı olarak geri dönünce de şaşırmayın.
    (lalu, 21.05.2009 16:07)
  23. (zaten bayağı bi' az kaldı gibime geliyor. (bkz: @2860107) )

kemanımı bakkalın çırağına verin. gitarlarım alt komşunun oğlu hasan'a verilsin. kitaplarımı, doğuda bi' köy okulu bulun ve oraya gönderin. lise olsun. ilköğretim olmaz zira. gözlüğümü kırın. sevmezdim zaten. arkadaşlarım birbirleriyle çok daha yakın olsun. arkamdan "oynama şıkıdım şıkıdım" çalsınlar, oynamasınlar. eski sevgililerimin tümü çok acı çeksin. "ahh keşke onun bizim değerimizi bildiği kadar bilseydik biz de onunkini" diye, toplanıp hep birlikte ağlasınlar.* onlardan başka da kimse ağlamasın salya sümük. ölene kadar yeni bi' sevgilim olursa onu üzmesin ama bu eski sevgili ekibi. bi' kenara atın onları orada ağlasınlar. anneme söylemeyin bi' süre. babama da. telefonlara tıfıl afet çıksın. msn iletime de "duştayım" yazsın.* birlikte vakit geçirdiğim insanların tümü kendini şanslı saysın.* sözlükte de arkamdan tanıyarak ya da tanımayarak "aman iyiydi, kötüydü, şöyleydi, böyleydi.." yazılmasın. çok çirkin. hiç sevmiyorum. hesabım kardeşime verilsin. wondrous ölümümün ardından, teselli gibi filan düşünülebilir bu, moderatörlük versin kardeşime. bu çok önemli benim için. rahat uyumak istiyorum.
    (nilay, 21.05.2009 16:29)
  24. (breeze84, 12.06.2009 00:28)
  25. vasiyetimdir;
    ben öldükten sonra nickcode ismi yaşasın,ailem tarafından yaşatılsın.eğer onlar beceremiceklerse bu işi satılığa çıkarılsın.kimse almazsa da allah belasını versin.saygılar by nickcode.
    (nickcode, 12.06.2009 11:40)
 sayfa  / 2

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil