köpek lan ...korkuyorum yanımdan geçerken...
bide her şehirlerarası yolculuğa çıktığım zaman,aha şimdi otobüs öndeki arabaya çarpacak,sonra şarampolden yuvarlancaz diye tırsıp duruyorum yol boyunca...
(bkz:
çok dertliyim sözlük)
karşıdan karşıya geçerken bir aracın altında kalmak veya yanımdaki insanın o aracın altında kalması,
veya yolda giden , yemekhanede yemek yiyen vs. seyrettiğim bir insanın ölmesi
devası olmayan bir derde düşmek...
bağlanmak. çok kötü bir şey. ömür bayunca benden uzak dursun...
arkadaşınla dolaşırken, canının midye istemesiyle midyecinin yamacına gidip, muhabbetle birlikte midyecinin gay olduğunu farketmek.
lan iğne tabiki iğne. 'çocukluğumdan beri iğne yiyorum lan ben peh! o sivri şeyden mi korkucam olum!' diyip havalara girerken içimde ne fırtınalar kopuyor bir bilseniz. altıma yapcam bir gün korkudan.
(bkz:
hastalıktan ölse dahi hastaneye gitmeyen insan)
1.üniversite diplomasının geri istenmesi
2.lise diplomasının geri istenmesi
3.tozlu ortamlar.
17 ağustos 1999 depremine bilgisayar başında yakalanmak dolayısıyla o meşhur kırk beş saniyenin tamamını bilinci açık bir şekilde yaşamış sözlük yazarının, artık -bildiği kadarıyla- kalmamış olan korkuları, fobileridir.
sanıyorum yaşantılanan büyük bir korkunun ardından fobileriniz sizi terk ediyor.
(katip, 26.09.2009 16:31 ~ 16:32)
karanlık.
birden tekrar çaylak olmaktır, oldum ordan biliyorum.
daha bıcırıktım, yemek yemezdim hiç, yesem bile lokmalar ağzımın içinde, yanaklara doğru preslenerek günlerce misafir edilirdi.
yok hayır nankör biri değildim o yüzden gidip tuvalete filan tükürmezdim ağzımdakileri ama beklerlerdi, günlerce belki hafta.
anakrosiya filan da yoktu yani o zamanlar zayıf kalayım, fit olayım derdi de yoktu.
sonra ninem ile annem, karşımızdaki bahçe içinde müstakil bir evde oturan haydar adındaki amcanın yemekleri yemezsem beni alıp kaçıracağı konusunda korkutmaya başladılar, bütün çocukluğum hırsızlardan korkarak geçti neticede...
sikindirik şekilde başlığın başa kalması... bir de acayip bir şekilde orospu çocuklarından çok korkuyorum lan...
yükseklik ve dolayısı ile uçak.
* örümcek. izlediğim örümcekli harry potter filmindcen sonra hiçbir böcekten veye benzeri şeyden korkmama rağmen korktuğum ve sevmediğimi söylediğimde kınandığımın hayvan türü.
korktuğum şeyin başıma gelmesi en büyük korkum.
ömür boyu işsiz ve ıssız kalmak
bilgisayar basında oturmaktan şişman şişman ve şişman olacağımdan korkuyorum.
şu anda kendimden korkuyorum sözlük. endonezyada deprem olmuş. gece fosur fosur uyurken rüyamda deprem olduğunu gördüm. bu nasıl bir şeydir. biri bana açıklasın. yoksa korkudan 8. kattan aşağıya atlayacağım şimdi.