belki ilginizi çeker
  1. · gytek
  2. · kou sözlük
  3. · marmara sözlük
  4. · itü sözlük ismini değiştirsin kampanyası
  5. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · hayatın iyi bilinmesi gereken kanunları
  2. · ugg
  3. · darbeci baro taksim e hoş geldin
  4. · ateist yazarların itü sözlük ten defolup gitmeleri
  5. · tadı harika olan yiyecek kombinasyonları
  6. · boylumlama
  7. · okan bayülgen
  8. · ihsan oktay anar
  9. · kerhane

sözlük marmara  

1. marmara üniversitesi'nin yeni açılmış ve sözlük dünyasına hızla iyi bir giriş yapmış sözlüğü.
    http://www.sozlukmarmara.com
    (pati, 26.10.2006 00:36)
  2. tüm marmara üniversitesi öğrencileri-mezunları ve sempatizanlarının hedef alındığını düşündürten sözlük.

teknik açıdan henüz beklentileri tam anlamıyla cevaplayamasada eksikleri düzeltildiği takdirde başarılar dileyeceğim sözlüktür.

(bkz: yaşasın fairplay)
    (bkz: sözlükten sözlük tahlili yapmak)
    (mgn, 06.11.2006 22:50 ~ 22:53)
  3. çoğaldıkça çoğalan sözlük güruhunun son parçası ya da zincirin bir halkası olmaya aday -sanıyorum- yeni oluşum. hayırlı olsun insanlığa..

ancak biraz kurcalamama karşın, server hızının pek bir yavaş olduğunu gözlemlemiş bulunuyorum. tepede sürekli görünen "arıyorum, acele etme" dönencesinin haddinden fazla olduğu yerde asılı kalması, kullanıcıları için son derece keyifsiz bir durum olsa gerek.
    (anarsist, 06.11.2006 23:02)
  4. yeni hizmete girmesine rağmen kendinden beklenmeyecek çabuklukla yazar kitlesini katlamış yeni sözlük konsepti. teknik açıdan şimdilik baya fırın ekmek yemesi gerekli.
    (broadband, 04.12.2006 14:53)
  5. kelimenin tam anlamıyla ele yüze bulaştırılmış bir sözlük.

yeni açıldığında adı üzerinde marmara üniversitesinin sözlüğü, yani benim üniversitemin sözlüğü diyerek ilk üye olanlardan birisiydim.

başta, her sözlük yeni açıldığında olduğu gibi doğru dürüst ne yazar vardı, ne de format. itü sözlüğün yazar ve birikim kalitesine alışık olduğumdan birşeyler katmak için çabaladım, hatta kendimce buraya katsam daha işe yarayacağını düşündüğüm bazı şeyleri gidip oraya yazdım. forum tadı değişir diye bekledim, hala değişmedi.

başta okunmaya değer giriler de yoktu, her sözlük yeni açıldığında olduğu gibi, ama orada bir farkla: o kaliteli giriler o yere hiç uğramadı.

format arayışlarının bir yerde sonuçlanması kaçınılmazdı, sonunda da sözlük marmara genelgesi isimli bir "format" girisi yazıldı. genelde sağdan soldan devşirmeydi, format maddeleri devşirilirken, başka sözlüklerde gördükleri "biz moderasyon olarak süperiz, istediğimizi siler, istediğimizi de 'uçururuz'." gibi beyanatları da devşirmişlerdi.

tam metni de şu: "bu kurallara uygun başlık açıyoruz ve bu kurallara uygun başlıklara bu kurallara uygun entry ler giriyoruz. aksi takdirde benim o şirin başlığım neden uçuruldu,oyyy benim o minnoş entry m neden silindi demeyin,ilerleyen aşamalarda zaten ben neden uçuruldum diyecek lüksünüz olmayacaktır."

bu bana kaçınılmaz olarak "siz de mi kurumsal yönetici oldunuz be adamlar" dedirtti. bari bunu yazarken dilbilgisi kurallarına bağlı kalsaydın da sitenizi ilk defa görüp de bunu okuyan adam sizi bir şey sansaydı.

formatı uygulamanın yolunu hiçbir şekilde değerlendirme yapmaksızın, hatta herhangi bir gerekçe belirtmeksizin beğenmedikleri girileri silmekte buldular. anketi engellemek için, anket içeriği eklenebilecek her türlü başlığın açılmasını yasakladılar. altında yazılı olan, çoğunluğu ipe sapa gelmez ama bazıları da okunmaya değer olan girileri silerek.

peki format uygulandı mı? elbette hayır. "dedirten"ler "bi bok anlamadığım başlık"lar, "gülmekten öldüren entrydir"ler gırla gidiyor hala.

peki bu "bizim sözlüğümüz var, ehe ehe" havaları, genelge ile son buldu mu? elbette hayır.

bir sözlük düşünün ki, o sözlüğün moderatörü çıksın da "modları kıskanmak" şeklinde bir başlık açsın. altına da "hepinizin içinde bulunduğu ruhsal çöküntü" diye birşey yazsın.

başka bir moderatör de çıksın, "ne kadar genelleme o kadar reyting" deyip de aklına gelen her türlü kombinasyonu yapıp sonuna "modeli" eklesin, altına da versin kalayı, versin sümsüğü. ağzının payını verdiğide de "sözlükte başkalarına ayar verme çabasına girmek yasaktır" diye mesaj atıp sonra da silsin.

havalara girmenin bir diğer unsuru da, tutup da sözlük marmaranın ekşi sözlüğü solladığını iddia eden yüzlerce yazara sahip olmalarıdır.

elin ağzı torba değil ki büzesin, bunda sözlüğe yüklenecek bir suç yok. sözlüğe yüklenecek suç, çıkıp da bir moderatörün "evet arkadaşlar, az kaldı, dünü ekşi sözlükten 150 daha az entyle kapadık, bugün ekşiyi geçeceğiz" demesi.

sen kimsenin ne yazdığına, nasıl yazdığına bakma, giri girmek için bir klavye ve parmaklara ek olarak farklı uzuvların da (misal, azıcık beyin) gerektiğini unut, sonra da "ekşisözlüğün tahtını salla". buna gülmek için ağız yeterli değil.

şimdi sözlük marmara yönetiminden birisi bu yazdığımı okuyup da ondan sonra da "uçmuş bi yazardır işte, kuyruk acısı var bok atıyo" diyecektir kesinlikle. hani onlar çok süper ve kafası estiğini uçurur, sonra da ne dediğini sikine sallamadan eski kalitelerine devam eden elitlerdir ya!

siteye yaklaşık 20 gündür uğramamıştım. en son bu giriyi yazarken yalan söylememiş olmak için deneme amaçlı olarak girdim, acaba hala yazarlığım duruyor mu diye baktım. evet, uçmamışım. üstelik "ağlamama" da gerek yokmuş, "minnoş" başlıklarım da olduğu gibi duruyor (başlık silmek de neyse artık).

iki defa düşünmeden "ne köy olur ne de kasaba" dedirten sözlüktür. ancak da dedirtir zaten.
    (chaghdash, 27.12.2006 22:46)
  6. (bkz: marmara 34)
    (ağ kablosu, 28.12.2006 02:22)
  7. 25 aralık 2006 tarihinde kadıköy shaft jazz/blues bar da birinci zirvesini gerçekleştirmiş sözlük...zirvede birçok yazar tanışma fırsatı yakalamış, eğlenceli saatler geçirmiştir..yüze yakın yazar mutlu olarak ayrılmıştır.
    şu sıralarda yönetim kısmen değişmiş bulunup, farklı bir anlayış içerisine girmiştir. kimi yerlerde söylenildiği gibi ciddiyetsiz bir yönetim anlayışına sahip olmamakla birlikte; en iyiye ulaşabilmek için çalışılmaktadır. nitekim sözlük marmara açılalı henüz 2 ay gibi bir süre olmasına rağmen güçlü bir potansiyele sahiptir. henüz tam olarak oturmayan faktörler olduğu için çeşitli aksaklıklar olması olasıdır.
    (bthn, 01.01.2007 19:35 ~ 03.01.2007 15:31)
  8. son günlerde neler olup bittiğinden haberdar olmak isteyenlerin şu linke bir göz atmasında fayda var sanırım:
    www.metalycra.org/forum/viewtopic.php?t=6
    (siyah, 02.01.2007 01:37)
  9. iyi başlayan fakat son günlerde anlamadığım birtakım olayların döndüğü,bu sebepten iyi yazarları ve beni kendinden soğutan okulumun sözlüğü.
    (no pressure over capuccino, 03.01.2007 21:56)
  10. sözlük olarak bir kaç zirve yapmışlar ve her zirve sonrasında ise yönetim devrilmiş yeni bir yönetim başa geçmiştir zirve üyelerin eğlenmesi tanışması kaynaşması içindir fakat burada ise asıl amaç ertesi gün şutlanacak olan admini mutlu etmek eğlendirmek herhalde dedirtir
    ayrıca şuanda bthn yöneticiliğini yapmaktadır ve bu kişi bir zamanlar sözlük marmarada modluk yapmış ve sonra sutlanmış sonra yine geri alınmış yani;
    üye olmuş, çöm olmuş, mod olmuş, pilotumsu olmuş, sözlüğün admini olmuş yani sözlüğün herşeyi olmuştur.
    genel olarak istikrarsiz bir yönetimi olan höde
    (bucurukh, 31.05.2007 13:52 ~ 14:33)
  11. on line listesindeki sözlük emekçilerinin ve teröristlerinin genellikle sabit kişiler olduğu klon. ki bu sayılardan ilkine ait olanı hemen hemen hiç artmadığından olsa gerek, girilerdeki muhabbetler sürekli bir kısır döngü halinde.
    (budala, 02.06.2007 17:30)
  12. bilinen sözlük marmara haricinde birde kendi öğrencileri tarafından oluşturulmuş bir sözlüğün daha adını anımsatır http://www.marmarasozluk.net
    (bucurukh, 05.06.2007 16:36 ~ 08.08.2007 03:07)
  13. kafalarına göre yazarları sözlükten atan, moderatörlerin bile formattan, sözlüğün politikasından bi haber olduğu kıçla gülünesi sözlük gibi davranan saflar yuvasıdır.
    (bucurukh, 11.06.2007 04:05 ~ 04:05)
  14. sözlük alemine ilk dalışımı yaptığım yerdir sözlük marmara, ilk göz ağrısıdır. biraz tecrübe kaptığım gibi uzaklaşma gereği duydum. sürekli olarak geyik yapan, laubali tiplerin olduğu, onca emek harcayarak girdiğiniz bilgi girilerinin bir işe yaramadığını gördüğünüz garip bir sözlüktür. ne kadar idealist yaklaşırsanız o kadar uzaklaşma katsayınız artar bu sözlükten. hülâsa, ortalama bir sözlüktür.
    (hemokudumhemyazdim, 14.07.2007 04:20)
  15. yönetimi arkadaş kayırması-iltimas yoluyla seçilen, moderasyona giren elemanların (çoğunun) o ana kadarki girilerini yok saymayı gerektiren(necip fazıl), sol frame'i akmayan, yazım yanlışı konusuna (gerektiği gibi) fazlasıyla önem veren, belli bir arkadaş grubunun etrafında oluşan dairenin önderliğini üstlendiği ve etrafta oluşan sapmaların da zaman zaman renk kattığı sözlüktür.(böylelikle iltimas dediğim olayın ne kadar doğal olduğunu ben -kendim- belirtmiş oldum.) bir süre sonra ya sıkar, ya soğursunuz, ya da başka sözlüklerle karşılaştırıp mantıklı bir karar verirsiniz.

(bkz: bas git)

edit: ama hepsi iyi çocuklardır. sözlüğü de çok iyi idare ediyorlar. karşılaştırma yapmam gerekirse; itüsözlükte 10 giri okur-10 giri yazarım, sözlükmarmarada 3 giri okur-10 giri yazarım.
    (tamam, 28.09.2007 14:02 ~ 14:07)
  16. eğitim yuvasıdır, çömeze çömezliği, yazara yazarlığı, admine adminliği öğretir. kutsal yerdir
    (bkz: kendi yağında kavrulmak)
    (bucurukh, 28.09.2007 17:23)
  17. (bkz: rita hayworth) (bkz: böyle bir şey yok)
    (bkz: ingrid bergman) (bkz: böyle bir şey yok)
    (bkz: greta garbo) (bkz: böyle bir şey yok)
    (bkz: suat yavuz) (bkz: allah belanı versin)

oehh...
    (electro, 30.04.2008 01:20)
  18. (bkz: http://www.sozlukmarmara.com/...)

artık "bayrak" dikilmiş olan sözlüktür. (bkz: turan sözlük)*
    (transistör kazancı, 04.05.2008 02:23 ~ 02:26)
  19. geneli vasat olduğundan mıdır nedir , azıcık sıkı yazan sivriliveriyor , 3. günden ispitçi, 1. haftadan moderatör oluyor . eh adminler de , iyileri az olunca elden kaçırmamak için sorumluluk yüklüyorlar.herkes bir gün admin olacak felsefesi ile kısa süreli adminler seçip,bir zaman eğlenip, eğlendirip sonra tahtından ediyorlar. yani iyi bir yönetim taktiği sergiliyorlar.
    (sezjum, 20.08.2008 20:39)
  20. yazar olmak için bile saçmasapan şartlar koymuş olan,okuduğum üniversitenin adını taşımasından dolayı utandığım ilginç ,sözlüğe benzer, garip bişi...
    (kontes, 13.02.2009 22:41)
  21. okuduğum okula ait olsada zorlamamak gerek bazı şeyleri

daha da beteri bugün farkettim (bkz: gytek)
    (leon de bruxelles, 13.02.2009 23:02 ~ 23:04)
  22. başlık açılmayan, sırf girmek için entry girilen, muhtemelen birkaç marmara üniversitesi öğrencisi tarafından açılan sözlük.çaylaklarla ilgilenilmediğinden de anlıyoruz ki, pek sözlüğü takan yok gibi.
    (emertcan, 12.07.2009 15:48)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil