|
|
- çok türlüsü olmasına rağmen belli bir amaca hitap eden bilgi aktarımı. cep telefonu mesajı, msn mesajı, sözlük mesajı, sesli mesaj.
mesela sen x kişisinin sana ulaşmasını istiyorsun. arıyorsun cepten sesli hattı, diyorsun ki;
-x. beni ara. diyorsun. bu ne oluyor? bu sesli mesaj oluyor. ya da msn'den mesaj atıyorsun. öttürüyorsun bik bik diye karşı tarafı. bu ne oluyor? msn chat mesajı oluyor.
yani n'apıyorsun? ulaşıyorsun. iletişiyorsun. neymiş? komünikeyşın.
- çaylak iken okuyamadığınız itüsözlük hizmeti
- bir de sözlük mesajı vardır ki dillere destan dadından yenmeyecek türde bi olaydır. diyelim ki ben bir giri hakkında yazan kişiye yorum yaptım hemen girinin altındaki butonlardan msj yazanı tıklatıyorum ve yapıyorum yorumu, akabinde o kişinin ekranında mesaj butonu "mesaj var laaayn" dercesine yanar okunur mesajlar mutlu olunur, hata varsa düzeltilir, giri mesajı atan tarafından beğenilmişse mutlu olunur, güneşli güzel günlere yelken açılır.
- bazen mecazi olarak dolaylı anlatımdaki ince nüansın anlaşıldığını söylemek için kullanılır bu kelime..
örnek :
etrafta kötü bir koku hissedilir, herkes tek bir kişiye bakar..patavatsız ve yüzsüzün biri :
-(en kibar ifadeyle) bazıları da bir türlü vücuduna söz geçiremiyor..
kişinin yüzü kızarır, mesajı almıştır :
+ gachayım..
- orijinal ismi "the contact" olan filmin türkçeye çevrilmis ismi. eski bir film olmasina ragmen etkiliyeci bir senaryosu var. judie foster in oyunculugu cok iyi.
- bu yazını arka planının mavi olması bir diğer yazardan mesaj alındığına işarettir. bu mavi ışık tıklanarak yahut da üstte panel tıklanarak mesaj okunabilir.
- (bkz: the message)
- filmi için:
(bkz: contact)
- bana çaylaklığımın sona erdiğini duyuran ulvi sözlük fasilitesi...
- bir itüsözlük aktivitesi, faaliyetibiletesi, ya da her ne boksa işte. yazarlar arası iletişimi kuruyor, hele kendini kız olarak belirtmiş veya dolaylı olarak ima etmiş yazarlarla iletişim, etkileşim, bir kıvılcım, aşk, heyecan, offf...
he, bir de ehehe, muhahaha, nihaahhaha, aiiiaiii diye mesajlar geliyor yazdıklarıma karşılık. ne cevap vereyim şaşırıyorum. zaten kız değilsen atma boşuna, ne lan ibne misin. seri gülen ibne.
- kesinlikle avea dan çekilmemesi gereken şey.siz ne kadar uğraşırsanız da boşuna o yine bildiğini okur ve çoğu kez bugünün mesajını yarına bırakır aklına düşünce iletir..
- melih kibar'ın yadigar albümünde yer alan ve aynı zamanda şeytan ayrıntıda gizlidir adlı dizinin jeneriğinde de kullanılmış müthiş parça..
- itü sözlük üzerinde atılanlardan bazıları "asdasdasd" şeklinde oluyor. bana böyle bir mesaj gelince atanın hoşuna giden bir iş yaptığımı varsayıyorum. sadece varsayabiliyorum, bilmem söz konusu değil. bu yüzden kesinlikle verecek bir cevap bulamıyorum. öylece kalıyorum ekranın karşısında ve düşünüyorum. yapabileceğim bir şey olmadığına karar verince istemeye istemeye unutuyorum mesajı. sonra da artistik yaptığım düşünülecek diye içim içimi yiyor. oysa seviyeli bir iletişim çok uzağımızda değil; sadece bir cümle kurmaya bakıyor.
|