sözlük anıları 

adana çık aradan

1. sözlük yazarlarının ileride torun, torbaya anlatacakları anılardır.

evladım, bizler benç ve muhalif kişiler (tikiyse kişicanlar) olarak sesimizi her gün bu sayfa aracılığıyla duyuruyor ve kitleleri bilinçlendiriyorduk. örgütlü ve sistematik bir eleştirsel yaklaşım içersindeydik. (bkz: at yalanı sikeyim inananı) şimdi sizlere bakıyorum apolitik oldunuz, dünyadan haberiniz yok. hiç bir soruna eğilmiyorsunuz.(bkz: ben bu filmi görmüştüm)
    çok iyi bir yazardım, kendime ait hayran kitlem vardı. arada sırala eğlenceli konulara değiniyor ve okur kitlemin yüzünde tatlı bir tebessüm oluşturuyordum.

hep doğru bildiğimi yazdım, hiç şaşmadım. moderatörler bir gün bırakıp giderim diye tir tir titremekteydiler. hey gidi günler hey. birde ekşisözlük vardı oradan teklif gelmiştide gitmemiştim. ee o zamanlar idealisttik. basında tekelleşmede çok tehlikeli birşeydir ayrıca.en muhalif bir emin çölaşan vardı hürriyette yazardı, birde ben vardım itüde yazardım. sonra emini işinden kovup susturdular da omuzlarıma binen yük baya bi arttı. bu yükün ağırlığı ülkenin gidişatından kaynaklanmaktaydı. iki dönem üst üstte ampül iktidardaydı. birilerinin bir şeyler yapması gerekmekteydi. neyseki türkiyem benim gibi bir evlat yetiştirmeyi başarmıştı...

işte böyle yavrularım, kutuluş savaşını okulda öğrendiniz. ondan sonrada olanlar kısaca böyle. şimdierde ortalık sakin bizlerde unutulduk bi köşede. ee bu zaten bi gönül işi karşılık beklemek olmaz, öyle statüymüş, doruk noktalarmış bunlar boş şeyler.
    (adsız, 16.08.2007 00:31)

2. (bkz: hiç unutmam bir keresinde)
    (misuf, 16.08.2007 00:34)