sözlüğün yapay zekası 

adana çık aradan

1. bir cinayet silahı olarak fotokopi makinesi başlığını açmaya çalışırken bana"bir cinayet silahı olarak fotokopi makinesi şeklinde bir başlık açmaktansa örneğin fotokopi makinesi başlığına "çok iyi bir cinayet silahı" yazsan daha hoş olmaz mı?" demesiyle bilinmez diyaralara yolculuğa çıkmamı sağlayan yapay zekadır.
    (ucurtma, 30.04.2005 21:15 ~ 21:15)

2. jimmy carter başlığına girdiğimde alakalı olabilecek başlığın rotary exchange olduğunu söyleyen v "eeh skerim böyle işi, bu ne perhiz bu ne lahana turşusu, damlaya damlaya göl olur, zıplayver çekirge" dedirten gurubet.
    (ucurtma, 02.05.2005 10:14)
  3. sevgi fışkırtısını bulamayınca bana tevfik fikret diyen, gecenin bu vaktinde yerlerde sürünmeme neden olan varlık.
    (ucurtma, 05.06.2005 00:28)
  4. (bkz: sözlükten başlık tavsiyeleri)
    (mavio, 15.06.2005 11:55 ~ 30.06.2005 16:48)
  5. sözlüğün yapay zekası; öyle zorluk seviyesini arttırıyım diye tavla oyununda istediği zarları peşpeşe atan bilgisayarın yapay zekası gibi basitten, eften püften bir zeka olamaz..nitekim herkes bir kere afallar o hatalı başlıkları açmaya çalışırken çıkan italic notlardan..büyük bir heves kırılır, belki şaşırtır..insanın bilgisayar ile arasında o yıllardan beri süre gelen savaşın temel nedeni olan bu "yapay zeka" bizi belki de korkutur..ama madalyonun öteki yüzü bizi gururlandırır..kodlayıcısına dua edilir, akabinde 41 kere maşallah çekilir..

daha ne marifetleri var da biz bilmiyoruz..yakında onlar da su üstüne çıkacak..
    (bkz: yürüyen ve konuşan sözlük)
    (zeus, 30.06.2005 16:45)
  6. mesela:

"olmadı!

arkadaşım farkındayım ki boş bir giri girerek 'hiçliğin içindeki anlamı arıyorum, bırakın beni' türünde bir yaklaşıma gittin fakat biz senin konuşkan haliniz seviyoruz. istiyoruz ki yalnız gecelerimizde yazacağın üç satır yazıyla yüreklerimize ferahlık getir, bizi duygu pınarlarının berrak sularında temizle, ampül gibi yap. haydi! bizi güzel sözlerinden mahrum bırakma, bana güzel bir şeyler söyle! haydi...! "
    (close2death, 11.08.2005 20:14)
  7. "bir saniyeni alıyorum!
    biz "dedirten başlık" formatını hep bir kaçış, bir konsepte aykırılık, bir ibnelik olarak algıladık. bu çaba içinde olmadığına inansak da bir uyaralım istedik ama yok "ben biliyorum ne yaptığımı" diyorsan buyur yine..."
    (easy company, 30.10.2005 11:12)
  8. alıntı:
    " monoton bir topluluk olarak türk toplumu" şeklinde bir başlık açmaktansa örneğin türk toplumu başlığına "çok iyi monoton bir topluluk" yazsan daha hoş olmaz mı?"
    (ati, 04.12.2005 19:47 ~ 19:47)
  9. (bkz: hal-9000)
    (bkz: 2001: a space odyssey)
    (bkz: stanley kubrick)
    (ubiquitous, 04.12.2005 20:04)
  10. nickini vermek istemeyen seyirci -> nickini vermek istemeyen seyirci: heheh oluyo mu bakalım(16.12.2005 02:11:36)
    (nickini vermek istemeyen seyirci, 16.12.2005 02:15)
  11. (bkz: sözlükteki botlar)
    (bluesky, 16.12.2005 02:28)
  12. " üniversiteyi statü sembolü olarak görmek" şeklinde bir başlık açmaktansa örneğin "görmek" başlığına "çok iyi üniversiteyi statü sembolü" yazsan daha hoş olmaz mı?
    bunu da dedi ya, hangi zekadan bahsediyoduk pardon?*
    (arch angel, 20.12.2005 23:17)
  13. her ne kadar güzel bir uyarı eklentisi olsa da zaman zaman aksaklıklar çıkabiliyor.. efendim şimdi hotsexygirls diye bkz verdiğimizi tahayyul edersek(aslında gerek yok verilmişi var zaten) karşımıza şöyle bir uyarı çıkıyor.

bir imla hatası var gibi. (doğrusu hotseksygirls şeklinde olabilir.)

hotseksygirl diye bir kelime ile karşılaşıyoruz ki, nerenin aksanı olduğu konusunda şüphelerim var. hayır gel de bu hata mesajını görünce yarılma ve yaran imla hataları diye bir anket açıp gençlerimizi ankete yöneltme. hepimiz yanarız allah korusun.
    (h376, 05.01.2007 16:23)
  14. (bkz: gazap üzümleri kitabı)
    (bkz: 10 02 2006 chicago bulls manisa vestelspor maçı)
    (bkz: 1024 x 768)
    (wondrous, 05.01.2007 16:31)
  15. bir sevgi insanı olarak kenan" şeklinde ayrı bir başlık açmaktansa örneğin kenan başlığına "çok iyi bir sevgi insanı..." şeklinde bir şeyler yazsan daha optimum bir atp tüketimi yapmış olmaz mısın?

o zaman bıdı bıdı olarak hömhöm ise hömhöme git bıdıbıdı yaz şeklinde bi kodu olması gereken hede.
    mail adresimi veriyorum. kodları atarsan bizde bi site yapıcaz mahalledeki çocuklarla wondrous.*
    (ahmet karaca, 20.01.2007 18:48)
  16. deli manyak şey.

"sözlükteki bilmemnereliler" gibisinden başlıkları görünce "acaba benim de toprağım var mıdır buralarda" diye hoplayıverdim. hemen üste "sözlükteki malatyalılar" yazdım. sonra "yazım farklılığı olabilir" diyerek "sözlükteki mal*" yazdım ki aramada tüm uzantılar çıksın ("mal" yazarken gıcık olduğum da bir gerçek). "ara" butonuna tıklayınca sol çerçevede çıkan mesaj şu idi:

-acaba "sözlükteki lazlar" demek istemiş olabilir misiniz?

[inanmayanlar için: (ara: sözlükteki mal*)]
    "sözlükteki siirtliler", "sözlükteki izmirliler" gibi bir dolu başlık varken neden "sözlükteki lazlar" demek istediğimi düşünüyor? "mal" kelimesinden neden lazları çağrıştırıyor? kesin bir pislik var.

kısacası, sözlüğün yapay zekâsı faşiktik, sataniktir, pisliktir. allah belasını verecektir.
    (eksiksizuyum, 15.07.2007 12:20)
  17. yapay mapay ama gördüğüm kadarıyla bayağı zeki bir zeka bu.

(bkz: saçmalamak/!tembel)

doğru söze ne denir azizim.
    (tembel, 16.08.2007 09:44)
  18. giriye göre google reklamı koymaktadır.

(bkz: http://img401.imageshack.us/...)

noctis, "onu sözlük değil google yapıyor" diyerek beni uyardı. ben de "doğru ya, bunu nasıl unuttum" diye düşüncelere dalmıştım ki, şunu farkettim.

(bkz: http://img240.imageshack.us/...)

korkmaya başlıyorum...
    (fox mulder, 17.08.2007 14:19 ~ 14:31)
  19. ispik gerekçesini manuel olarak girerken verdiği tepki mesela çok hazırcevap bir yapay zeka olduğunu da kanıtlıyor..şayet uzun tutarsanız mesajınızı size "destan yazar gibi ispik gerekçesi olur mu arkadaşım?!" diye çıkışıyor..bir yönde haklısın tabi sen de..

(bkz: destan yazar gibi ispik gerekçesi yazmak)
    (zeus, 23.09.2007 14:19)
  20. sex* şeklindeki sözcüklerde "bi imla hatası var gibi. doğrusu seks* olmasın?" diyor. bunun üzerine acaba "x" harfine duyarlı ırkçı, demograt olmayan bir yapay zeka mı acaba deyip hexagon yazdım. aynı öneriyi vermedi. demek ki sikör bir yapay zeka.
    (ucurtma, 15.07.2008 17:05)
  21. şaşırtıyor ve giderek korkutuyor. şu sıcak yaz günlerinde nadiren de olsa elime ne zaman çay alsam "güzelinden getir" dediğim zaman mütemadiyen çay hararet alır başlığındaki girilerden bu teorinin geçersizliğini ispatlayanlarını karşıma getiriveriyor. buradan anladığımız kadarıyla sözlük sadece yapay zekası değil, görüntü işleme* ve computer vision gibi yapay zeka'nın alt dalları ile detaylı bir biçimde bize hizmet vermekte...
    (karizmatik, 17.07.2008 08:10)
  22. başlık hatunlara yazma denemeleri sözlüğün son uyarısı (güzel yazın). eyvallah sözlük sende olmasan bizi kim düşünecek.
    (hidrolaz, 03.09.2008 05:00)