sözlüğün en esrarengiz kadını 

adana çık aradan

1. kırmızı bir elbise ve kocaman kırmızı bir şapka takar. kocaman siyah gözlükleri vardır. olur olmadık yerlerde karşınıza çıkar. tek kelime etmeden kaybolur gider. right lane must exist olduğu da rivayet edilir* ancak kimliği hakkında hiçbir delil yoktur... görünür ve kaybolur. geriye sadece bünyeyi saran merak kalır.
    (azwepsa, 28.04.2005 11:16)

2. kestane rengi saçlarını dağıta dağıta geldiğini ilk fark ettiğimde; analar neler doğuruyor diye düşünüp, ''ey dilber-i rana bu ne tesadüf-i müstesna'' diye film replikleri hatırlamamı sağlayan kadın. poligamiyle uzaktan yakından bir ilgim olmamasına rağmen, anlatılmaz bir iç güdüyle onu görüp parmağımdaki yüzüğü çıkarmam bir oldu.ne bunu ne de beni fark etmemiş olacak ki yanımdan geçip giderken, arkasından 'off be g.te bak' kabalığı yerine 'o şuh endam bir al şale bürünsün de yürüsün/ucu gönlüm gibi ardın sıra sürünsün de yürüsün' dememden kelli geri döndü.yaklaştı.öptü.
    uyandığımda hiç bir şey hatılamıyordum.aynadaki aksime baktığımda, alnımda kırmızı bir ruj izi olduğunu gördüm.irkildim.
    (jemand, 06.05.2006 05:51)
  3. sol frame da göz gezdiriken görüp tekrar baktığınızda bulamadığınız başlığın yazarıdır,sade giyinir mütemadiyen sokağa çıkar.
    (bir yaz gecesi ruyası, 03.06.2008 22:17)
  4. - adı: esra
    - soyadı: rengiz
    - kötü alışlanlığı: esrar
    - erkek arkadaşının adı: cengiz
    - niki: giz
    (itü sözlük airlines ın daimi yolcusu, 03.06.2008 22:44)